Lammytterfilé med chevregratäng till Påsk!

26 mars, 2018
Inlägget är i samarbete med MatHem

Jahapp! Då var vi inne på påskveckan!
Jag kommer knappt vara hemma något denna veckan och vet inte ritkigt vad det blir för något gott till påsk, Vickan, Micke med familj kommer så vi får väl slå våra huvuden ihop och komma på något gott! =)
Jag har i alla fall fyllt kyl och frys med massa gott från MatHem som vanligt och i fredags så gjorde jag en sådan god lammytterfilé – så mör och god och detta kommer jag göra många gånger till!
Gillar ni lamm? Just lammytterfilé tycker jag har väldigt lite karakteristisk lammsmak. Nu gillar ju jag lamm i alla former men för er som inte är så glad i tex lambchops så prova gärna lammfilé!Påfyllt av färska kryddor, lime, citron och andra grönsaker och frukt 
Jag passade på att köpa tulpaner etc när jag ändå beställde mat – det är just det jag tycker är så skönt med att beställa hem mat, jag passar på att köpa hem allt annat också som jag slipper släpa på.

Dessutom så himla smidigt att beställa hem vin på samma gång! Perfekt när det vankas högtid eller fest och tiden inte räcker till!
MatHem samarbetar med Winefinder

Nu till det goda receptet! Perfekt till påskbordet också, skär tunna skivor och lägg på fat tillsammans med rosmarin 🙂PS! Alla kunder som handlar hos MatHem får ett litet påskägg på köpet denna veckan!
=)
Vill ni ha fler påskrecept, hela menyer kanske så hittar ni inspiration till påskbuffén HÄR
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lammytterfilé med chevregratäng och rödvinssås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

Marinerad ugnstekt lammytterfilé:
1 kg lammytterfilé
1/2 dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 msk rosmarin, torkad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 kvistar färsk rosmarin
Chevregratäng:
1 normalstort blomkål
1 stor sötpotatis
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
4 vitlöksklyftor
2 gula lökar
salt, svartpeppar
200 g chevre
1 dl riven ost


Instruktioner

Marinera lammytterfilén minst 1 timme innan, gärna i flera timmar eller över natten.
Sätt ugnen på 175 gr.
Skär av blast och det mesta av stammen på blomkål, dela i buketter.
Skala sötpotatisen och skär i 2 cm tärningar.
Koka blomkål och sötpotatis i lättsaltat vatten eller med örtsalt eller buljong i ca 8 minuter.
Låt rinna av i durkslag och sedan ånga av på låg värme i ca 10 minuter.
Skala löken och dela den, skär i skivor.
Lägg grönsakerna i ugnsform.
Blanda grädde med creme fraiche, pressad vitlök, salt och peppar och häll över. Fördela skivad chevre över och riven ost. Sätt in i ugnen i ca 45-50 minuter.
Sänk värmen till 125 gr. Bryn köttet snabbt i het panna med två kvistar rosmarin. Den ska bara få lite yta. Lägg köttet i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen tills innertemperaturen är 58°C, det tar inte lång tid så bevaka. Låt vila i 10-20 minuter i bakplåtspapper innan lammet skärs upp mot fibrerna.
Servera med min goda rödvinssås


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


5 kommentarer

Liss-Marie Nyström 12 april, 2018 - 17:28

Har fått e-mail från dug sedan 2015, men nu har de helt plötsligt slutat komma. Kan jag anmäls mig så jag kommer på sändlistan igen. Vet inte vad dom hänt

Svara
Åse - 56kilo 12 april, 2018 - 17:39

Hej, jag har bytt plattform och i nuläget så fungerar inte nyhetsbrevet. Det kommer förhoppningsvis snart igen tills dess får du kika in i bloggen regelbundet så du inte missar något.

Svara
Ida 10 april, 2018 - 05:34

Herre min tid så gott det här verkar. Gratängen måste jag testa på söndag. Rödvinssåsen är grym! Slickatallrikenvarning 😄

Svara
Malin 28 mars, 2018 - 20:22

Jag sa idag på mitt jobb: – Jag skulle så gärna vilja laga till en rätt med lammkött men aldrig sett något recept som tilltalat mig. Här är receptet!!!! Låter supergott. Det ska bli vår söndagsmiddag. Tack för inspiration. Glad Påsk!

Svara
Åse 30 mars, 2018 - 16:02

Härligt!! Hoppas det smakar om du gör det!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.