Lågkolhydratkost och träning

av Åse

Eftersom jag själv planerar att äntligen komma i gång med min träning igen så tycker jag denna artikeln är jätteintressant: Styrketräning och LCHF

 

Berätta om vilka kostråd du ger dina klienter och vilka resultat som är vanliga?

Mitt generella råd till mina klienter är att minska på kolhydraterna och öka proteinintaget. Detta ger bättre hälsa, mer muskelmassa och ett större välmående.

Ett annat råd är att tjejer tål kolhydrater sämre än killar. Kvinnor har mindre muskelmassa att lagra kolhydrater i samt en effektivare fettoxidation än män. Kvinnor blir även mättare av fett än kolhydrater jämfört med män.

Ett problem som de flesta tjejer gör när de ska dieta är att minska på fettet och öka eller hålla kolhydraterna på samma nivå samtidigt som de gärna undviker kött. Detta är en katastrof för kroppssammansättningen och egentligen borde de göra precis tvärt om d.v.s. minska på kolhydraterna och behålla fettet då det även är viktig för hormonproduktionen.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Sam 27 juni, 2011 - 19:08

Hej. Tänkte bara höra med dig hur du trivs med badkaret du köpte på sparmax. Funderar själv på att köpa ett därifrån! Är kvaliten bra? Tacksam om du kan svara mig på min mail! =)
MVH Sam

Svara
Åse 28 juni, 2011 - 12:58

Hej, vi är mkt nöjda!

Svara
Susanne 22 juni, 2011 - 17:46

Det var trevlig läsning då jag gör så just nu : )

Svara
olga rönnberg 22 juni, 2011 - 16:35

det intressanta är att jag aldrig träffat på ngn fitnesstävlande på lchf (lchf är ju när ens kost består av 70% fett, allt annat är ngt annat) , varken här eller utomlands. Man kanske kan göra vissa slutsatser!

Svara
Åse 23 juni, 2011 - 09:10

I artikeln framhålls ju en lågkolhydratkost, inte lchf -artikels titel till trots;) Hur mkt fett fitnesstävlande som går på ketogena dieter äter vet jag inte.

Svara
jenn 22 juni, 2011 - 14:22

jag har ju just börjat träna igen efter et par månaders uppehåll och börjat åter äta LCHF och det verkar fungera himla bra. Intressant att läsa med tanke på att jag bättre gillar att träna styrka än kondition.
kram på re 🙂

Svara
Sanna 22 juni, 2011 - 13:21

Så sant så 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.