Kyckling med soltorkade tomater, oliver och portobello

av Åse

Hej hej på er alla!

Ännu en vacker dag här i Helsingborg! Dock minusgrader idag men det gör inget så länge sooooolen lyser på himlen!
Jag är så superpepp på dagen!

I dag är det hela 19 år sedan jag och Daniel träffades och vi har varit ett par sedan dess ❤️
Ibland upp, ibland ner men mest UPP och jag älskar verkligen honom mer och mer för varje dag som går. Världens snällaste man och bästa pappan till våra barn!

Det är vår firarvecka! Noel fyller 17 år på torsdag och vi har bröllopsdag (16 år) på fredag! Vi firar det med att Nico & Michelle kommer hem med sina respektive på lördag! På söndag åker vi ner till Daniels mamma så hon får fira honom lite.

I kväll ska jag dock fira min fina vän Lotta som fyller år i morgon! Det firar vi på Mollbergs och deras BUBBLY TUESDAY.

I går åt vi detta!
Det är ett lite omarbetat recept från DETTA!

Alltså såååååååå gott!!!
Den innehåller typ ALLT jag älskar!

Välj den fetthalten som ni vill ha på grädden eller ersätt med mejerifritt alternativ!
Ni kanske ser på min bild nedan, att jag sällan har mycket sås till? Det är så jag gör: Jag tar så mycket sås som ”sitter på” köttet. Jag är nämligen lite känslig för fet mejeri, dvs det är lite för gott för min hjärna men samtidigt så vägrar jag fettsnåla versioner som smakar sämre och som ger mig oönskade tillsatser. WHATEVER WORKS!
Så bara för att ett recept innehåller mycket mejeri och man kanske tycker att det är mycket så kan man ju faktiskt välja hur mycket man vill ha 😉
Blir galet trött på en del kommentarer på facebook där man tycker att jag ska göra mer recept utan fet grädde för att de innehåller så många kalorier 😴.
NU är det ju så här att detta inte är en receptsajt, detta är en livsstilsblogg där jag delar med mig av det VI äter i min familj och det är ju allt från gräddiga gratänger till sallader, ibland halvfabrikat men mest mat lagat från hela råvaror. Om du inte vill ha 40% vispgrädde så byt ut mot mindre eller gör som jag, ta inte så mycket?
Det gäller ju samma med de recept som innehåller potatis och andra stärkelserika tillbehör – Äter du lågkolhydratkost så BYT UT mot just det du gillar! Är ju inte svårare?
Sunt förnuft är min melodi och att man hittar det som just DU/JAG mår bra av!

Gillar ni portobello? jag ÄLSKAR! Det är en lite större variant av champinjon, köttig och SÅ gott i gryta! Man kan tom dra ner lite på köttet och ersätta med portobello.

Jag gillar Kronfågels minutfiléer! Köper nästan alltid dem istället för hela filéer för de går att tillaga lite snabbare och så är de tunnare så blir toppen i grytor!

Här kommer receptet till er!

KRAMKALAS! 🥰

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling med soltorkade tomater, oliver och portobello


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g kycklingfiléer, utbankade och delade i 2 cm strimlor (Jag köper Minutfiléer)
1 gul lökar
2 vitlöksklyftor
smör eller rapsolja att steka i
100 g soltorkade tomater, strimlade
1,5 msk kycklingfond
1 tsk sambal oelek
1/2 msk torkad rosmarin
0,75 dl vitt vin (matlagningsvingår bra)
5 dl grädde
100 g portobello, i strimlor
100 g svarta oliver, skivade
1/2 kruka basilika, bladen
Tillbehör:

Riven parmesan
Valfritt: Grönsaker, ris, potatis eller pasta


Instruktioner

Strimla kycklingfiléerna.
Finhacka lök och vitlök och fräs i smör eller olja. Lägg över i gryta.
Stek kycklingen så den får färg, salta och peppra. Mot slutet låt soltorkade tomater fräsa med. Lägg över i grytan.
Stek portobellon i torr panna, lägg ner en klick smör när vätskan kokat bort. Lägg över i grytan.
Rör ner fond, sambal oelek, vitt vin och grädde. Låt allt puttra ihop i ca 15 minuter.
Blanda ner de skivade oliver och grovt hackad basilika innan servering.
Servera med valfritt tillbehör.

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

8 kommentarer

Kyckling med svamp, bacon och spenat - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 3 april, 2024 - 11:07

[…] Kyckling med soltorkade tomater, oliver och portobello Citron- och Rosmarinkyckling […]

Svara
Maria Olofsson 11 mars, 2021 - 22:14

Ååh så gott det låter 😋🤗

Svara
Ulrika 10 mars, 2021 - 16:45

Stort grattis till er, vad härligt!! Tack för smarrigt recept, det är utskrivet och ska testas inom kort! Grattiskramar från Taxinge!

Svara
Åse 10 mars, 2021 - 16:47

TACK! 🥰

Svara
ÅsaS 10 mars, 2021 - 15:01

Härligt med firarvecka! Ser framemot alla goda (o)nyttigheter du kommer bjuda på! Ja, hur svårt kan det va’ att byta en produkt mot en annan? Själv använder jag laktosfri grädde/mjölk då Miss20 mår bättre av det. Och innehåller recepten nåt som inte passar oss i smaken, utesluter vi det helt enkelt. Inte svårare än så!
Har du nåt enkelt/bra recept på hur man får i sig större mängder gurkmeja? (Ute efter den antiinflammatoriska egenskapen/effekten)
Kram och låt firandet fortsätta! 💕

Svara
Eva 9 mars, 2021 - 20:59

Härligt! Grattis till er💞
Brukar du använda soltorkade tomater i olja eller nån annan sort?

Svara
Malin E 9 mars, 2021 - 13:15

Underbsrt 🥰 GRATTIS till er och KÄRLEKEN
Min man och jag hade 25 år igår, internationella kvinnodagen och allt 😁

Kram

Svara
Åse 9 mars, 2021 - 13:58

Men WOW!! Grattis till ER!!! 😍

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.