En så god och hälsosam pizzabotten!
Den proteinrika bottnen görs enkelt med keso, ägg och ev lite mjöl – resultatet blir en saftig, matig och mättande pizza som hela familjen gillar. Perfekt till både vardagsmiddag och fredagsmys – och ett smart val för dig som vill dra ner på vetemjöl eller få in mer protein i måltiden. Toppa med dina favoriter och njut av en pizza som både smakar gott och gör gott!
Mina kesoplättar ligger till grund för detta receptet.
På min pizza hade jag i ordning:
Tomatsås
Gratängost
Stekta champinjoner
oliver
lufttorkad skinka
Mozarella i skivor
Pizzakrydda
Ruccola (läggs på de sista 2 minutrarna)
Serverades med en smarrig vitlökssås

Här har jag gjort en rund botten och även lagt till lite vetemjöl.
Även då det innehåller mjöl är det betydligt minde än i en vanlig pizzadeg och balanseras upp med mycket protein.

KESOPIZZA – proteinrik och enkelt recept
- Portioner: 4
Ingredienser
1 pizzabotten med mjöl:
518 kcal, 42 g protein, 52 g kh, 15 g fett
2 dl keso – ca 180 g (vanlig eller mini)
2 ägg
1 dl vetemjöl – ca 60 g)
1 tsk bakpulver
lite salt, vitlökspulver, oregano
1 plåt (4 portioner) utan mjöl – LCHF:
198 kcal, 2 g kolhydrater per portion.
4,5 dl keso
4 ägg
lite salt, vitlökspulver, oregano
Instruktioner
Rund Pizzabotten:
Sätt ugnen på 250 gr och sätt in plåtar så de värms upp i minst 10 min.
Mixa keso och ägg med stavmixer eller i en mixer. Det går även bra att skippa detta momentet och blanda ihop bara.
Blanda med mjöl, bakpulver och kryddor. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper.
Sänk temperaturen till 175 gr. Grädda i ca 30 minuter tills bottnen är gyllenbrun. Lägg ett bakplåtspapper över och flippa pizzabottnen. Ta bort bakplåtspappret oh grädda undersidan gyllenbrun.
Ta ut och låt bottnen svalna innan topping läggs på igen och grädda sedan tills ost och topping fått fin yta oh doftar gott.
Plåtpizza utan mjöl:
Mixa keso och ägg med stavmixer eller i en mixer. Det går även bra att skippa detta momentet och blanda ihop bara.
Grädda i 175 g i 40 min tills bottnen blivit gyllenbrun. Ta ut och låt bottnen svalna och ”sätta sig”
Ta sedan ut den och lägg på dina ingredienser och grädda sedan klart på lite högre värme i ca 15 minuter.
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)

41 kommentarer
Toppen bra botten, jag gör pizzabullar av den
Tack snälla för receptet🙏
Hej Åse,
jag tänkte bjuda på denna pizza till helgen. Men undrar om botten blir mer som omelett? Det gör inget att det inte blir krispigt och brödigt, jag gillar enkelheten i detta recept. Gillar dock inte omelettbottnar.
Tack för inspirationen!
/Anna
Prova att göra denna pizza idag, riktigt bra!
Tack för ett gott recept.
Blir hungrig bara jag ser de där pizzorna 🙂 Funderar dock på att kanske använda receptet på pizzabottnen till helt vanligt bröd/tunnt bröd 🙂 Ner och handla nu typ 😀
Den här åt vi till kvällsmat, onödigt gott! 🙂
Haha kul det smakade!!
Denna pizza blev våran söndagsmiddag, mums sååå god! Passade perfekt att göra efter en solig, härlig höstdag med gårdsstädning : )
Nu har jag också gjort din pizza och den blev fantastiskt god!
Det ser gott ut!
Åsa……här står jag mitt i tillagandet……ska pizzadegen först in i ugnen och sedan fyller man den och skickar in den en stund till…eller?
Åse……såklart
Yes! uppdaterade receptet! =)
Tack för snabb respons. Jag hann läsa svaret i tid. Det blev super gott!
GJorde pizzan igår och maken sa att det var den godaste pizzan han ätit på länge. SJälv tyckte jag det också. Gav min föräldrar ett smakprov och de tyckte jättemycket om den och ska göra den själva i helgen.
Vad kul att höra! Uppskattar era recensioner jättemycket! =)
Toppen, tack för receptet! Ha en jättefin helg Åse!
Kramar
Gud vad det ser gott ut! Skall prövas ikväll. Ett stort plus för dina keso plättar. Äts varje dag:
Halloj.
Såg receptet igår o vidarebefordra det till min mamma, vi bara älskar dina kesoplättar o äter dom kalla/varma, med div tillbehör.
Så hon slog till o gjorde denna pizza igår redan och den var tydligen MUMS!!
Så nu måååste jag ju pröva den snart!
Kram
Vad roligt!!! Hälsa mamma!!
Hej Åse,
Jag testar ofta dina recept och har en hel receptbank i min iPhone nu ifrån din blogg, perfekt när man är och handlar! Letar jag recept kollar jag ALLTID din blogg först!
Igår testade jag denna pizza men har nog missat något…ska botten in i ugnen i 15 min ensam och sen in igen med toppingen tills osten smält?
Jag slängde in allt samtidigt med resultatet att en hel del av toppingen rann av och ner på sidorna i ugnen, så när jag öppnade ugnen vällde det ut rök och satte igång brandlarmet (som uppenbarligen fungerar jättebra :)). Pizzan blev också alldeles degig. I övrigt var den väldigt god och vill testa igen men med min otur bränner jag väl hela, därav min fråga till dig!
Skånehälsningar Jessika
Det där måste prövas!
Å vad spännande det ska bli med egen kokbok! Den kommer snabbt komma hit! För hur det än är så kommer jag tillbaka till (dig) eller i allafall LCHF! 🙂
Det bästa önskar jag dig vännen! Kram!
Hej! Jag ska nu börja med lchf för att gå ner mina 6 kg för mycket, det verkar svårt när man inte har med övervikt. Jag vill äta strikt lchf men undrar vad man ska äta när allt innehåller lite kolhydrater och hålla sig till 10 g per dag? Väldigt tacksam för svar. Med vänlig hälsning, Matilda
Hej!
Provade pizzan i gårkväll och gillade den jätte mycket. Du ger oss så många bra och goda recept 🙂 Provat många från dig!
kram
Halloj!
Nu måste jag bara kolla. Innehåller en sådan bit 198 KALORIER?!?!
Det låter för bra för att vara sant ;)…
Antar att hon menar 198 kcal per person för pizzabottnen sen tillkommer det man har på.
Precis! =)
Receptet gäller ju degen/bottnen inte det man väljer att lägga på 😉
Det ser jättegott ut, den ska jag definitivt prova.
Detta måste jag testa, har inte hittat något bra recept på pizzabotten. När jag bor bott i stugan i sommar är det diska i balja som gäller så i stället för att mixa smeten till kesoplättar har jag vispat ihop det bara och det har blivit kanonbra. Varm kram
Otroligt gott 🙂
ååååå den ser helt gudomlig ut! du är väldigt kreativ måste jag säga. Detta måste provas. Kram kram
Dreggel dreggel!
Ser ju så vansinnigt gott ut 🙂 ha en jättebra dag Åse och glöm inte att varva ner ibland 😉
Själv måste jag bara vila och ta det lugnt ända fram till förlossningen om ca 7 v!!!! Gjorde ultraljud igår och har lite för mycket fostervatten så jag ska tillbaka på tisdag till Sundsvall och göra ett till. Imorgon blir det lite Provtagningar hos barnmorskan. Detta kan vara anledningen till min halsbränna, illamående och att jag har så förbaskat ont överallt. Även min fibromyalgi spelar in här. Mycket nu. Sover kanske 2-3 timmar per dygn och varvar mellan soffan och fåtöljen, sängen är för mjuk!!!
Ska ju inte belasta dig med mina problem men jag kände att jag ville skriva av mig till någon och det blev till dig. Du har ju trots allt 5 barn och har varit med om mycket du med.
Men men, det är bara att hålla humöret på topp. Tur jag har en sambo som låter mig gråta en skvätt då jag behöver, känns bra ibland 🙂
Du min vän är så himla bra och jag ser alltid fram emot att läsa dina inlägg och se dina bilder på instagram 🙂 det kan verka konstigt, men det är mitt sätt att se framåt och vänta på bebisen 🙂 du gör att jag orkar 🙂 vore du nära mig nu skulle jag bara vilja ge dig en stor kram. <3
KRAM/ Malin 🙂
Gulliga du! Oj oj vad tungt det är nu för dig :(( Hoppas så att tiden till bäbis går fort nu så att du kan få må bra och vara pigg igen!!! Massa positiv energi kommer här!!!! <3 Stor kram tillbaka!!
Hej, din gästbok fungerar inte så jag ställer en allämn fråga här istället! Jag undrar bara hur lång du är?? Gillar din blogg jättemycket!
Hej! Det står nog på ”Om mig” =) Jag är 1.63! Kul att du gillar min blogg!
Mums!!! Vilken rolig twist! Jag fullkomligt älskar ju kesoplättarna så detta ska absolut provas!! Äter dom kalla och varma, som smörgås med pålägg, det är ju bara påhittigheten som styr 😉 jag gjorde också pizza igår, sambon som inte äter lchf och är väldigt glad i pizza, ÄLSKAR pizzorna jag gör och frågar ofta om vi inte kan göra lchf pizza, bra betyg!Så vem behöver mjöl? 🙂 vitkålssallad till och vitlökssås till blev det här också, sååå gott! Som vanligt kikar jag in här och älskar din blogg och all fin inspiration! Önskar dig stort lycka till med boken, kommer köpas direkt när den kommer ut! Här är det också mycket just nu, heltidsstudier, jobb och praktik, men jag känner att jag orkar och har så bra energi när jag äter riktig mat och inte bara massa lättprodukter och konstigheter! Love it! Mår så bra! Tack för du delar med dig Åse, ha en fin onsdag! Kram Mia
Hej! Vilken härlig positiv kommentar! tack för den! Härligt att du mår så bra!! =))) Stor kram!
Men MUMS!! Älskar all inspiration som du ger via din blogg <3 Stor Kram
Du ar sa pahittig och super 🙂
den såg verkligen goood ut ! tack ännu en gång för alla goa recept!