Kesoplättar

av Åse

Här är mitt populära recept på Kesoplättar!

Många som funderar på LCHF blir ju lite skraja för att de känner att de kommer sakna så mkt, man får inte äta det… och inte det.. men det finns substitut till nästan allt! Efter ett tag saknar man inte de vanliga tillbehören och nöjer sig gladeligen med substituten! Det krävs bara lite fantasi!

Detta är en urgod frukost eller mellanmål som är nyttigt och supergott! I princip kolhydratfria. Man kan variera i oändlighet! Ätas som frukost med bär eller med kallrökt lax och romröra tax! Eller varför inte riva ner lite äpplen, kanel och kardemumma i smeten? Eller saffran?

kesoplättar

En del gör kesoplättar i ugnen men jag tycker att konsistensen blir så mycket bättre när de steks med kokosolja (läs HÄR och HÄR varför kokosolja är bra!) eller smör.
De blir frasiga och smakrika!

Hoppas ni provar dessa kesoplättar och kommer att älska dem lika mycket som jag!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kesoplättar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 8 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1

Ingredienser

1 ägg
125 gram keso (1/2 liten burk)
3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
(gott med 10 g vaniljproteinpulver = halv skopa)
En nypa salt
23 msk kokosolja utan smak


Instruktioner

Mixa allt med stavmixer och klicka ut  4 stycken i panna med kokosfett (utan smak). Stek på ganska svag värme (50%) en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända.
När plättarna ser klara ut, lägg på ett lock och stäng av plattan, låt stå lite på eftervärme.

Titta in i mitt receptindex för Pannkakor, Crepes och våfflor! 👈🏻

 

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

182 kommentarer

arno 13 mars, 2024 - 22:44

jag är arno. jag säger detta gott, fantastiskt!






Svara
ANNA 22 februari, 2024 - 08:44

Älskar de här plättarna, som så många andra av dina recept🙏






Svara
Miranda 7 april, 2023 - 09:19

Jag hade ingen problem att steka dom i gjutjärnspanna, bara man hade tillräckligt med kokosolja. Sen hade jag en tsk kvarg på de (äter två). Blev supergott






Svara
Cattis 22 februari, 2021 - 07:57

Väldigt goda plättar






Svara
Åse 22 februari, 2021 - 10:10

Härligt de smakade!

Svara
Ssuanne 8 februari, 2021 - 10:03

Alltså jag har kommit till himlen! Tack för detta underbara recept, så gott. Jag la till Clean Collagen protein pulver o det blev jättebra. Åt med kvarg o några jordgubbar och jag känner mig totalt lycklig!






Svara
Åse 8 februari, 2021 - 10:05

Vad roligt att du uppskattar och att det blev bra! 🌟🙏🏻

Svara
Violeta 31 december, 2020 - 13:10

Supersmarrigt recept! Som jag höll på att misslyckas helt med för att det tog en evighet att hitta proteinpulvret längst bak i skafferiet. Hade mixat ihop allt annat men kom på att jag glömde proteinpulvret. Så smeten blev stående säkert i 10 minuter och blev hård som lera. Men jag lyckades rädda upp det hela genom att tillsätta 1 msk rapsolja och 2 msk vatten och mixa igen. Trodde det skulle bli pannkaka av allt (no pun intended), men det blev asgoda plättar!! 🙂 Ska absolute göra dessa igen, men se till att ha alla i gradienter framme innan jag börjar…






Svara
Åse 11 februari, 2021 - 17:57

Vad härligt att det blev bra till slut!! 😅

Svara
Christian 3 mars, 2020 - 13:07

Fantastiskt goda plättar. Jag kör allt i en matmixer så keson slås sönder ordentligt. Och så slänger jag gärna i en skopa med proteinpulver av valfri smak. Senast använde jag dock Kasein, och det ger en helt annan konsistens på smeten och det brändes vid. Så vassle är bättre. Bara ett tips.

Svara
Åse 4 mars, 2020 - 09:18

Exakt så jag gör, fast jag använder stavmixer och en halv skopa vaniljprotein (One Whey Isolate) Smarrigt!

Svara
Åse 17 oktober, 2019 - 19:15

Mums






Svara
Camilla 12 augusti, 2018 - 12:56

Älskar dessa plättar! Speciell med vaniljproteinpulver i! Tack för det tipset! KRAM camilla






Svara
Villa Ryttarängen 25 oktober, 2017 - 07:54

Hej! Jag ville bara berätta att jag gjorde en tabbe igår. Hade råkat köpa minikeso och oj vad konstiga plättar det blev. Fast till slut när jag tillsatt lite ost och grädde så gick det att steka och vända. Goda var dom i alla fall. Vill tacka för inspiration. Fina bilder och jättebra kokbok. Kram Pia

Svara
Ann-Sofie 26 juli, 2017 - 19:15

Hur många kolhydrater är det i 1 portion?? Har kollat men kan inte hitta det någonstans.

Svara
Mabel 18 mars, 2017 - 15:49

Hej, kan man byta fiberhusk mot pofiber? Spelar det någon roll rent kalorimässigt?

Svara
Åse 18 mars, 2017 - 16:16

Fiberhusk och Pofiber är helt olika saker =) Går inte att ersätta varandra.

Svara
Emma 17 juli, 2019 - 13:37

Jo det kan man faktiskt i vissa recept.

Svara
Åse 17 juli, 2019 - 13:40

Njae, man kan sällan ersätta rakt av då Fiberhusk binder och det gör inte pofiber, det fyller ut. Beroende på varför fiberhusk används så kan man ersätta med pofiber och ev öka de andra livsmedlena. Men om jag skulle sagt att ”Ja man kan erasätta” så hade många recept blivit fel.

Svara
Jessica bergsten 25 februari, 2017 - 07:27

Nu har jag också testat dessa, fast med lite vaniljpulver i. Supergoda med färska bär och lite kvarg.

Svara
Sofie Andersson 26 augusti, 2016 - 08:35

Nybörjare på dessa, hur får du de så fina och hållbara?

Svara
Annica 23 oktober, 2017 - 10:53

Jag tyckte de var extremt tidskrävande och jobbigt att steka dem. Men så blev de så otroligt goda! Så ja tog lite kallt vatten på händerna och rullade 3 bollar. La första bollen i våffeljärnet och vilken succé! Perfekta våfflor och de sköter sig helt själv. Bollen expanderar och sprider sig över järnet helt själv! Perfekt resultat med minimalt jobb👌

Svara
Fredrika 18 april, 2016 - 12:28

Hej!
Ätit dessa plättar varje morgon sedan jag startade med LCHF, verkligen en favorit! Kör alltid i stavmixern och under nu om det skulle fungera mer kvarg ist för keso? Blir det typ samma konsistens?
Grymt bra blogg’

Svara
Åse 18 april, 2016 - 12:30

Du hittar alternativet kvargplättarna här: https://56kilo.se/kvargplattar
Trevlig måndag!

Svara
AnnaP 11 oktober, 2014 - 14:40

Har nu provat dessa och det blev ju supergott! Tack!

Svara
Liv 7 oktober, 2014 - 09:32

Jag ÄLSKAR dom här!!! Jag och min sambo hade rödlök, créme fraiche, svamp och bacon till och åt till middag. Åt två plättar var och blev jättemätta. *puh*
Gotlänning som jag är så var jag bara tvungen att testa en sats utan saltet, i med sötningsmedel och saffran sen i med smeten i en liten form. Blev kanske lite ”svampigt”, skulle ha stått inne mycket längre men funkade ändå som saffranspannakaka. Jaja, kul att experimentera ibland.
Fråga: Kan man frysa in smeten? Hade varit skönt att kunna plocka fram kvällen sen bara slänga i pannan på morgonen.
Tack för ett helt fantastiskt recept! 😀

Svara
Liv 28 oktober, 2014 - 18:05

Någon som vet om man kan frysa in..? Jag anar att det blir godare att frysa in smeten istället för färdiga plättar.

Svara
Susanne 11 januari, 2016 - 09:28

Tror det blir mycket bättre att frysa in färdigstekta och sen tina/värma upp i stekpannan innan servering, Så gör jag iallafall när jag gjort mandelpannkakor.

Svara
Sara 16 augusti, 2014 - 13:36

Hej! Undrar om du har förslag på vad man kan byta ut ägget mot?

Svara
Camilla 30 juni, 2014 - 18:21

Låter supergott! Ska jag testa nu ikväll!

Svara
josefin 18 juni, 2014 - 10:42

Jag undrar med angående fiberhusken… Kan man utesluta de?

Svara
Elene 13 juni, 2014 - 10:42

Vad synd 🙁

Svara
Elene 13 juni, 2014 - 07:48

Borde väl funka med pofiber istället för husk? 🙂

Svara
Åse 13 juni, 2014 - 10:09

Nej fiberhusk och pofiber har inte samma mat/bakegenskaper.

Svara
Jessica 22 april, 2014 - 00:26

Hej! Sitter och funderar på dina kesoplättar, du använder fiberhusk i dina. Men har du ett annat alt istället för det? Jag tål inte frön och det är ju fiberhusk gjort av :-/
Mvh, J

Svara
Linda 26 juni, 2017 - 19:35

Om du tål havrekli så fungerar det lika bra! Har använt det många gånger men minns inte hur mycket jag brukar ta, runt 1 tsk tror jag. Mixa tillsammans med ägg och keso så det blir finfördelat!

Svara
Cina 31 mars, 2014 - 21:01

Tusen tack för ett kanon recept 😉 Älskar verkligen dessa smarriga sötnosarna hahahaha

Svara
hanna 9 mars, 2014 - 11:57

Hej åse! Ska testa idag, kan de göras i våffel järn? Mvh/ hanna

Svara
Åse 9 mars, 2014 - 12:00

Yes! 🙂

Svara
Enma 6 mars, 2014 - 22:00

Väldigt gott så länge de var varma men efter det tog så lång tid att göra dem hann de första svalna och då blev de inte goda alls!

Svara
Åse 6 mars, 2014 - 22:08

De är ju varma när de är klara 🙂 De tar ca 10 min att göra men är ju stekheta och frasiga när de är klara, var de inte det så har du gjort fel 🙂

Svara
Carolina 23 februari, 2014 - 13:02

Superbra recept

Svara
Lovisa 30 januari, 2014 - 19:04

Hej! Har lagat kesoplättar tidigare, men då med stavmixer. Jag undrar om du vet ifall de går att göra genom att enbart röra ihop ingridenserna? Står för tillfället utan en mixer! Tack för en inspirerande blogg!

Svara
Emma 29 januari, 2014 - 09:00

Hej Åse! Hade en halv tsk vaniljsocker i (smarrigt) men tänker att det måste finnas bättre alternativ – är vaniljpulver bättre eller borde jag satsa på ett proteinpulver med vaniljsmak istället? Kommer äta kesoplättarna ofta till frukost och vill inte ”förstöra” det med fel smaksättning. Tacksam om du kunde ge mig ditt bästa råd här! Tack för en jättefin blogg! Mvh Emma

Svara
Åse 29 januari, 2014 - 09:45

Vaniljpulver eller ekologisk vaniljextrakt hade jag slagit för! Alternativt ett bra vaniljproteinpulver.

Svara
Monica Hagren 13 januari, 2014 - 19:06

Hei! Jeg lurer på hva Keso kan byttes ut med i Norge?

Svara
Linn 28 januari, 2014 - 16:13

Mager cottage cheese 🙂

Svara
Åse 28 januari, 2014 - 16:15

Tack för att du svarade! Jag hade missat denna frågan =)

Svara
Helén Läbom 8 januari, 2014 - 14:33

Sååå goda….ätaer dom ofta o nu har jag lärt mej att INTE röra dom o försöka vända för tidigt…;)
Nu blir dom perfekta!!!

Svara
Åse 8 januari, 2014 - 14:49

Härligt!! Enträgen vinner 😉

Svara
Kim 7 januari, 2014 - 22:58

Jag har nu försökt göra dom 2 gånger men jag får verkligen inte till dom. För det första blir smeten ganska så ”rinnig” och sen när lägger en klutt i stekpannan så smälter det ut till en någon orerlig smörja. Mina blir inte alls runda och fluffiga…
Vad gör jag för fel?

Svara
Åse 8 januari, 2014 - 09:16

Hej!
Använder ju Arlas Keso? Prova att ta mindre av vätskan så det blir mest de fasta kornen. Låt även smeten stå lite så att fiberhusken binder bättre. Om smeten rinner ut så har du för hög värme, oljan ska inte fräsa utan temperaturen ska stå på ca 50% av maxvärmen.

Svara
Josefine 3 december, 2013 - 17:54

Mina svällde upp när jag vände dom? Och är det meningen att dom ska vara slajmiga i?

Svara
Åse 3 december, 2013 - 18:52

Nej då tror jag du haft för mkt fiberhusk i och inte låtit dem steka i ca 10 minuter. Dessutom tror jag att du gjort dem för stora, jag gör ca 4-5 st av 1 sats.

Svara
Tobbe Wilson 18 november, 2013 - 19:15

Hej,
Dessa plättar är en klar favorit!
Men idag när jag skulle göra dem till morgondagens frukost på jobbet så upptäckte jag att keson var slut och det enda jag kunde hitta utan att åka och handla var Arlas färskost.
Då tänkte jag att det kan vara värt ett försök om man tar lite mer fiberhusk så…

Och nu står jag här med en låda innehållande 2 väldigt fina plättar till morgondagen och undrar, keson innehåller ju knappt 3 g kohydrater/100g och det gör även färskosten men är det någon annan egenskap som man missar genom att inte ta keso?

Svara
Åse 18 november, 2013 - 20:20

Jag misstänker att du missar proteinet i keson? Men kul det blev bra!!

Svara
lena ödling 18 november, 2013 - 11:34

kan jag frysa kesoplättar?

Svara
Åse 18 november, 2013 - 11:35

Ja det går bra!

Svara
Gaby 6 november, 2013 - 16:30

Gjorde dem för första gången idag till mig och barnen till deras mellis, jag fick gärna göra dem fler gånger…

Svara
Johanna 26 oktober, 2013 - 14:02

Provade göra dom idag för första gången. Hela familjen tyckte om dom och jag kommer att göra dom fler gånger.
Tack för receptet!

Svara
Åse 26 oktober, 2013 - 14:18

Kul! De är så enkla att variera! =))

Svara
Lize 19 oktober, 2013 - 19:31

Hej:)
Tack för en kanon blogg älskar dina recept och allt övrigt också för den delen, blir inspirerad.
Hur många kcal är det i ditt recept ovan, kesopättar
kramiz

Svara
Åse 20 oktober, 2013 - 09:20

Hej! Roligt att du gillar!
1 portion kesoplättar innehåller ca 190 kcal

Svara
Vanja 12 september, 2013 - 11:57

Hej. När jag har blandat ihop allt och det står i 5 min, så är det som en gummiboll. Ska det vara så? Jag tog i ca 1 dl. vatten ( gjorde dubbel sats) och det blev lite mjukare smet, gick hur bra som helst att steka ändå och blev fluffiga och supergoda. Mums

Svara
Åse 12 september, 2013 - 12:29

Nej det ska absolut inte stå i fem minuter! Jag låter det max stå några sekunder innan jag häller upp.

Svara
CC Lady 9 september, 2013 - 14:27

Kesoplättar med/utan proteinpulver är min absoluta favorit! *dreglar* Barnen älskar dem precis lika mycket så det har varit enkelt att ersätta de traditionella amerikanska pancakes vi tidigare gjort. Med lite agavesirap på istället för pannkaks/vanlig sirap så är de nyttigare oxå. Men grädde och hackade nötter ovanpå blir godast. 😀

Svara
Åse 9 september, 2013 - 14:37

Kul det smakar! men du! Inte agavesirap *ajabaja* Otroligt fruktoshögt = fettinlagrande och tufft för levern att metabolisera. Då är honung bättre och tom vanlig sirap! Jag trodde också att agavesirap var nyttigare förr (pga det har lågt GI) men det är en riktig hälsofälla tyvärr.

Svara
Ansibecki 6 september, 2013 - 14:47

Hej! Gjorde dessa idag (fast med något större mängd ägg än i ditt recept och utan kokosfett). I vilket fall så blev de fantastiskt goda och funkade kanon att steka i gjutjärnspanna. Kommer helt klart att göra dem fler gånger 🙂

Svara
Jenny 6 juli, 2013 - 18:57

Oj vad svårt det var att inte få dem att fastna i stekpannan! Två plättar åkte brända i diskhon. Två blev hyfsat ok på låg värme och låååång tid. Den sista klutten testade jag på bakplåtspapper i ugnen – 20 min, 175 grrader. Blev toppen! Inget som fastnar och så slipper man oset. Man kan ju göra en sats på kvällen, i ugnen, och sedan värma dem på morgonen genom att steka på lite i stekpannan om man vill ha stekytan.
Jag rev i 1/2 äpple och doftade i lite kanel i smeten. Grädde samt en skivad jordgubbe som tillbehör. Hej vad gott! Fick inte ha dem i fred för man och barn :-).

Svara
Åse 7 juli, 2013 - 17:43

Byt panna!!! Så lång tid ska det ibte ta eller fastna! Rek Tefals psnnor!

Svara
carola 13 januari, 2016 - 14:18

Teflon är absolut inte bra! Lägre värme och mera smör så funkar gjutjärn vilket är det bästa!

Svara
Åse 13 januari, 2016 - 14:39

Jag är absolut inte förtjust i gjutjärn så har gjort mig av med alla. Använder bara keramik numera och är supernöjd.

Svara
Åsa 14 maj, 2013 - 19:10

Vilket kanon recept! En ny favorit, tack för en intressant blogg!

Svara
Åse 14 maj, 2013 - 19:29

Kul det smakade!!

Svara
Kajsa 12 mars, 2013 - 14:18

Sjukt goda! Var lite skeptisk då jag inte gillar Keso! Men oj så gott det var, en ny favorit!

Svara
Åse 12 mars, 2013 - 14:47

Kul att höra!!

Svara
Bia 28 februari, 2013 - 15:22

Har precis lagat till kesoplättar efter ditt recept. Urgoda! Tack!

Svara
Rebecca ekblAd 5 februari, 2013 - 10:24

Åh jag älskar din blogg! Kesopannkakorna blev gudomliga, bräckte lite skinka, la lite kesella & toppa med persilja! Värt att prövas!!!

Svara
cornelia 15 oktober, 2012 - 12:42

Du har infört ett helt nytt begär hos mig. Hade kunnat äta dessa plättar till frukost, lunch och middag!

Svara
Mia 27 september, 2012 - 09:35

Hej
Nu blev de jättebra!! Vet inte vad som blivit fel gångerna innan

Svara
Camilla 26 september, 2012 - 18:44

Hej! Måste bara fråga….kan man kanske inte ha i lite vaniljpulver? Eller hur blir det då tror du?

//camilla

Svara
Karin FoH 20 september, 2012 - 16:41

Älskar kesoplättar och kesopannkakor. Det och coltingpannkakor äter jag ofta!

Svara
Linnea 6 september, 2012 - 20:40

MUMS MUMS MUSM!
Jag äter inte ens LCHF men ändå, mums! Riktigt goda plättar! Gjorde precis en dubbel sats som jag sitter och mumsar i mig nu till middag, fast jag skulle nog kunna äta ännu fler! Tonåringa äter ju hur mycket som helst 😉
Men tack så mycket för detta recept! Jag ska absolut introducera det för min familj nästa gång det vankas plättar!

Svara
Jennie 30 maj, 2012 - 14:48

Jag undrar om det går att göra dessa plättar utan husk. Håller de inte ihop utan husken, tror ni?
De låter mycket goda, men jag har svårt för fiberhusk.

Svara
Åse 30 maj, 2012 - 14:49

Hej! Nej de kommer inte hålla ihop utan husk, husken är det som binder.

Svara
Monica 11 augusti, 2012 - 11:50

Det går bra att göra utan fiberhusk, men då får man tillaga dem i ugnen. Enklast gör man kesoplättarna i en bakplåtspappersklädd form av lagom storlek så man har kanter som hindrar smeten från att rinna ut för mycket. Jag brukar också smörja bakplåtspapperet en aning. 10-20 minuter i ca 200 grader brukar bli lagom beroende på hur tjockt lager av smeten det blir i formen. Tillagade har ändå ”plättarna” bra struktur och går att använda även kalla t.ex. istället för bröd.

Svara
Zanna 19 mars, 2012 - 18:58

Men himmel vilka goda plättar!!!! Godaste jag ätit!!!!
TACK!
Ny favvo!

Svara
Lotta 25 februari, 2012 - 14:06

Hej! Hamnade av en slump här när jag var ute och sökte på nätet. Provade kesoplättarna förra helgen och både jag och dottern är jätteförtjusta i dem! Har redan gjort dem 3-4 gånger till under veckan. Eftersom de tar lite tid att göra har jag stekt dem på kvällen. En sats precis lagom till en plättpanna. Värmer dem sedan i mikron på morgonen och serverar med mezeyoghurt och lite tinade hallon och blåbär. Jättegott och mättar bra! När dottern kommer hem från skolan blir det perfekt för henne att värma några i mikron som mellis. Tack!Kommer nog prova fler av dina recept! :0)

Svara
Åse 25 februari, 2012 - 15:44

Härligt!! De är fantastiska!!

Svara
Malin 19 februari, 2012 - 10:29

Hej! Tusen tack för en inspirerande blogg m många recept. Testade kesoplättarna i morse, var smått skeptisk. Testade mest för att jag behövde göra ngt m keson….) Överförväntan goda! Kommer helt klart att göra igen. Fröbrödet är en klar favorit! Behöver lite brödkänsla mellan varven, då jag har varit bröd adikted innan. Gått över förväntan m LCHF kost!

Svara
Åse 19 februari, 2012 - 10:49

Vad kul att det smakade!!! =)) Vilket fröbröd gjorde du??

Svara
Malin 22 februari, 2012 - 23:06

Hej, 56 kilos LCHFs fröbröd. Riktigt smarrigt.. åt det som tillbehör till soppan ikväll.. Kommer helt klart att bli kesoplättar til frukost i helgen. Jag är alldeles för morgontrött för att orka det innan jobbet.

Svara
Thérese 17 februari, 2012 - 09:33

Absolut de godaste pannkakorna! Har tidigare gjort på grädde/ägg/fiberhusk men det detta blev ju såååå mycket bättre!

Svara
Åse 17 februari, 2012 - 10:56

Visst är de goda!! =) Och mättande!!

Svara
KristinaM 15 februari, 2012 - 22:23

Oj, vad goda dom ser ut! Ska testas till frukost i morgon. Men vad kan jag använda i stället för husk eller bakepro (vad det nu är…?) Husk är ganska svårt att hitta här i Italien.

Ps. Gillar din blogg och dina recept….särskilt mkt eftersom jag också är helsingborgare från början 😉

Svara
enannankarin 12 februari, 2012 - 13:04

gjorde dessa idag och alla i familjen gillade dem. jag åt dem naturella medan barnen hade hemgjord jordgubbsylt och vipgrädde på sina. jag hade en några dar för gammal keso i kylen och 2 ägg kvar.perfekt att göra om man har keso men inte kommer på vad man ska ha den till. har testat göra liknande tidigare men de blev inte lika bra som dessa. men det är viktigt att man verkligen har låg värme. mina första 2 blev lite mörka.=P och jag tyckte smeten var bra. jag la upp 1½ dryg matsked i händerna och formade till plättar genom att mosa lite. perfekt recept som jag kommer att göra fler ggr!

Svara
Åse 12 februari, 2012 - 14:43

Ja helt rätt, måste gå en stund på låg värme då blir de kanon!! =))

Svara
Annah 11 februari, 2012 - 16:00

Yey, nu har jag fått hem fiberhusk, kokosnötsmjöl och kan testa lite mer =)

Svara
Anneli 6 februari, 2012 - 08:28

Testade dessa nu till frukost och dom var supergoda!
Men…. Ska det verkligen vara 2 msk fiberhusk? Det blev som en enda jättetjock deg. Fick verkligen jobba med stekspaden för att trycka ut dom och få dom platta.
Glad att jag hittade din sida för några veckor sen!

Svara
Pernilla 5 februari, 2012 - 11:03

Testade dessa idag och de blev supergoda….absolut bästa lchf-plättarna jag testat. Dock blev smeten mer en deg så jag fick späda med en hel del grädde!?! Höftade lite med keson då vågen inte fungerar….kanske ska ta lite mindre fiberhusk eller?

Svara
Malin Quiding 3 februari, 2012 - 19:55

Åhhhh dessa måste jag testa:) Låter gott!!!!!!!

Svara
Svartlok - Den där Teskedsmamman 19 december, 2011 - 17:34

Tack för detta underbara recept!!! Jag är mätt så jag nästan mår illa och har ändå hälften kvar till lunch imorgon *mums*

Svara
Åse 20 december, 2011 - 10:42

Haha som det kan bli 😉 Härligt att det smakakade!!

Svara
Mia 30 september, 2011 - 13:10

Hej!
Du har en fantastiskt fin blogg, underbart med matinspiration! Jag har gjort dina kesoplättar flera gånger nu sedan jag provade dom och dom är URGODA!!!! Jag kör inte LCHF, men försöker minska lite på snabba kolhydrater och äta mer protein! Jag hade inte vanlig keso hemma idag utan endast keso mini och det fungerade alldeles utmärkt med den (bara man är noga med att inte vända dom för tidigt). Åt som till frukost idag med massa bär och lättkesella! Helt underbar frukost!

Svara
AnnaDumle 14 juni, 2011 - 12:30

Hejsan, vilken fantastiskt fin blogg du har! Dina recept har varit till stor hjälp för mig när jag bestämde mig för att försöka utesluta socker och spannmål. För det vill jag ge dig ett riktigt stort TACK!!
Jag har prövar dessa kesoplättar, och tycker att de var fantastiskt god! MEN de tog alltför lång tid att göra för min smak (jag stod över en timme! haha). Jag undrar om du har prövat smeten i våffeljärn, och om det i så fall fungerade? Du får hemskt gärna svara, här eller på mail 🙂
Kram till dig!

Svara
Åse 16 juni, 2011 - 10:24

Ojoj 1 timme? =) Mina brukar få stå ca 10 min på varje sida, då är de jättebra! Nej jag har tyvärr aldrig provat men det kanske går jättebra??

Svara
Karin_T 31 mars, 2011 - 09:51

Hej 🙂
Jag har haft ett uppehåll med lchf och har därför inte varit aktiv här på länge….antar att det var därför jag inte kunde logga in igår 😉
Men nu kör vi igång igen och det är kul att prova på något nytt till frukost 🙂
Först blev det verkligen ”pannkaka” av alltihop så jag fick börja om….tror jag hade för lite smör i pannan och för hög värme….men nu har jag ätit klart och är mycket nöjd med resultatet! Supergott 🙂 Känner redan att jag kommer gör dessa flera ggr och variera tillbehören allt från förrätt till efterrätt 🙂

Älskar din sida btw 🙂 Härliga bilder och bra recept!

Svara
Åse 3 april, 2011 - 20:40

Nädå inte är du bortrensad 🙂 Sååååååån koll har jag inte på besökarna här =) Det är några månader sedan hela användarlistan rensades och började om på nytt.
Visst är kesoplättar smarrogt! Men som du säger – låååååg värme tills de satt sig!

Svara
Nena 28 november, 2010 - 18:47

Ser jatte gott ut!
Hittade din blogg medans jag surfade runt lite och ar glad att jagg gorde sa!
Ser att du har en massa god mat och de ar inte for feta vilket jag gillar mycket:))
Har i Italien har jag inte funnit Keso annu men ska se till att kopa det nu nar jag kommer hem till Julen och sa ska jag testa dina plattar:)
Kramar,
Nena

Svara
Ingela 14 november, 2010 - 20:01

Å vad gott det ser ut, måste testas!

Svara
Emma H 14 november, 2010 - 13:21

Gott!! Måste testas:)

Svara
Anita 12 november, 2010 - 20:15

De ser goda ut plättarna!

Svara
Tolan 12 november, 2010 - 13:54

Spännande! Ska nog testas till frukost, har så svårt med just frukost…trevlig helg

Svara
Krickilina 12 november, 2010 - 13:19

Mmm! Om man byter ut fiberhusk mot proteinpulver så blir det ännu mer proteinrikt. Myyycket gott med hallon till frulle!
Kram!

Svara
Åse 12 november, 2010 - 14:18

Jaaa fast om man inte vill överäta protein så är fiberhusk bra 🙂 Jag strävar att ligga på 1* min vikt enligt Dr Kwasniewskis rekommendationer i Optimal Diet. Jag hade svårare att hålla vikten när jag åt mycket protein.

Svara
Jen 12 november, 2010 - 12:55

Tack för alla recept du delar med dig vännen!! Har sett detta recept flera ggr på olika ställen men aldrig kommit till skott att testa, måste göra det! Ha en fin helg! Kram

Svara
Eva 12 november, 2010 - 12:51

Ja dom där plättarna är ju toppen!!

Svara
jeanette 12 november, 2010 - 10:32

Mmmmm.. det är gott och den fina bilden får det att vattnas i munnen!trevlig helg

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.