Julen ut och Pulled Chicken i Crockpot tryckkokaren

av Åse
Innehåller reklam genom annonslänkar

Heeeeej vänner!

Ja man slängdes ju direkt in i verkligheten när vi kom hem 😅
De här två dagarna som gått hemma efter nyår har bara RUSAT fram!

I dag städar vi undan julen och lite färska blommor har inhandlats.

Julgranen i uterummet får dock stå kvar till tjugonde knut! Den är så fiiiiin och har inte barrat något alls!

Igår var jag taxichaffis åt Michelle typ hela dagen. Hon hade tid i går morse på djurklinik i Lomma (40 min härifrån) för CT röntgen till sin ena kanin så hon skulle lämnas där och sedan hämtas 14. Så det blev ju två vändor och 22 mil.
Var även hos min kiropraktor, har visst  bakercysta och jag fick förklaring till varför jag haft så megaont i nacken sista veckorna. Kan säga att jag LÄNGTAR efter gymmet och mindre jobb från soffan! Jag har ju ett bra kontor som är bättre ergonomiskt.
Väl hemma blev det snabbmat – dvs min Crockpot Turbo Express åkte fram och jag gjorde Pulled Chicken i den under halvtimmen! Det kan vara mitt bästa köp 2022!!

Filéerna lade jag i Crockpoten och så kryddade jag med salt & chilipulver, hällde på lite tamarisoja, vatten och HP sauce.
På med två finhackade lökar och 2 finhackade vitlöksklyftor.

Körde i 15 minuter på högsta temp (med turboknappen blev det kortare tid sedan)
Och sedan när trycket släppt hällde jag i en flaska BBQ sås (smoked)  – mitt sockerfria recept är detta men jag hade en flaska sockerfri BBQ sås hemma som tyvärr inte kommer ihåg vart jag hittat!

Barbequesås
Drygt 1 dl vatten
Drygt 1 dl chilisås (Ica Ett gott liv är låg i sockerhalt) eller ketchup som är steviasötad
1/2 dl äppelcidervinäger
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 msk worcestershiresås
1 dl finhackad rotselleri
1 msk dijonsenap
1-2 msk honung
1 msk oxfond eller 1 köttbuljongtärning
1/2 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
ev 1/2 msk liquid smoke
salt, peppar

Finhacka lök, vitlök, rotselleri. Stek dem i smör i stekpanna tills det blivit gyllengult. Tillsätt vatten och fond/buljong. Rör och tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av.

Kycklingen delades med gaffel och blandades med bbq såsen men behövde köras en liten stund till så på med locket igen och ventilen stängd och sedan 10 minuter på högsta temp (turboknappen på så sjönk tiden)

ÄLSKAR Pulled Chicken!

Nu kör vi de sista dagarna med jullov och ledighet här!
På måndag är det skarpt läge som gäller och det ska faktiskt bli RIKTIGT SKÖNT!

Jag är peppat på rutiner och att lägga mer krut här inne på 56kilo! Nya recept, ny inspiration och själv har jag egna hälsomål att ta mig an.
Jag ÄLSKAR nystarter! Handlar absolut inte om (inte för mig) att man fallerat och ska ”börja om” utan alla hamnar vi i gamla hjulspår och ibland behövs lite nytändning!
Sitter inne på Bodystore och fyller på med ”måsten” som äppelcidervinäger (måste börja med ACV igen) och Chlorella + Omega 3 – Åse 2023 är på väg! Vi behöver alla mindre inflammation i kroppen!

STOR KRAM!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

10 kommentarer

lotta 10 januari, 2023 - 14:07

Tack för en spännande recept igen:) jag har bara en vanlig Crock Put hur länge skulle du köra den i den?

Svara
Åse 10 januari, 2023 - 15:38

Hej!

HÖG 3 till 4 timmar eller på LÅG i
6-7 timmar. Sen är det bara att dra i där kycklingen.

Svara
IZH 9 januari, 2023 - 12:18

Tack för ännu ett år av fina recept och inspiration. Testade pulled chicken idag till lunch. Har inte tänkt på att göra det med kyckling innan. Det blev ju jättebra!

Svara
Åse 10 januari, 2023 - 07:25

Tack ska du ha som
Följer och uppskattar 🙏🏻
Härligt det smakade med pulled chicken! 💕 visst är det gott!

Svara
Christina 8 januari, 2023 - 20:18

Älskar din pulled chicken som jag har i din gamla bok. Måste köpa din nya den låter spännande. Tack för alla goda recept som du delar med dig🥰❤️

Svara
Irene 6 januari, 2023 - 11:55

Hej fina du
Läser din nya kokbok😃så fina bilder och underbara recept💕 tack för att du skapade den 🙏 Ska laga en massa rätter ur kokboken på söndag så vi har klara matlådor hela veckan!
Några recept har du vitt vin i ( tex fisksoppa) har du tips på ngt bra vin du själv brukar använda i matlagningen ?
Kram till dig

Svara
Åse 7 januari, 2023 - 11:10

Hej Irene! <3
Välj något vin i smakklockorna Friskt & Fruktigt!

Svara
Ulrika 4 januari, 2023 - 18:55

Håller fullständigt med! Jag gillar verkligen din inställning och den ger inspiration till min. Har lagat din flygande Jacob på årets första dag. Så god! Muggbröden micrar jag på jobba-hemma-dagar till frukost. Du är grym. Hoppas att du får lite energi tillbaka från oss alla som följer din fina blogg! Kram tillbaka

Svara
Ulrika 4 januari, 2023 - 17:55

Jag är också på för en ”nytändning” 🙂 gillar även måndagar och ny månad. Inget ”börja om” om för mig heller utan tror det är känslan av nytt. Fylla veckan med nytt, månaden med nytt och året med nytt. Å vid årskiftet älskar jag min nya kalender som ska fyllas på vartefter med livet.

Svara
ÅsaS 4 januari, 2023 - 16:52

Nytt år, nya mål! Eller vad man nu vill kalla det. Jag tänker iaf försöka göra det bästa möjliga av året och vara snäll mot mig själv. Minska ner alla måsten och öka på med roligheter, för då tror jag att även må-bra-delen också får sitt!
Har laddat upp med D-vitaminer, Omega3-tabletter och Magnesium (life-saver för min del).
2023, nu kör vi!
Kram 💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.