Husmanskost och

7 april, 2011

Visst kan man äta husmanskost och samtidigt dra ner på kolhydraterna!
Jag är ju en total sucker för kåldolmar, min mamma gör vääääärldens godaste! STORA, saftiga och helt perfekta. Själv har jag aldrig gjort kålisar! Däremot köper jag Dafgårds ibland för jag tycker att de nästan smakar hemmagjorda (om än ngt små!)
I kväll serverade jag lättsockrad lingonsylt till, gräddsås och blomkålsmos som blev perfekt!
Jag kokade ett huvud i lättsaltat vatten. Ca 12 min. Vattnet fick rinna av och sedan ångade jag blomkålen en stund på spisen. Ner i en matberedare med kniv tillsammans med ca 50 g philadelphiaost och en skvätt gräddde, salt och vitpeppar.

Smaskens!


12 kommentarer
0

12 kommentarer

Victoria (bloggfamiljen/matplatsen) 9 april, 2011 - 18:04

tror aldrig jag ätit kåldolmar faktiskt 😉
liten fråga om nya sidan. Måste man klicka upp vart och ett av inläggen för att läsa och sen gå tillbaka och klicka upp nästa.. eller kan man få dem i en blogg-ström och se hela texterna utan att klicka på ett specifikt inlägg?

kramis och kul med täta uppisar!!

Svara
Åse 9 april, 2011 - 18:14

Nopps det är samma som det var i gamla layouten, att man väljer att läsa de inlägg man vill läsa, däremot kan man ju lätt bläddra sig vidare till nästa inlägg via länkarna ovan inlägget, kramis!

Svara
ÅsaS 8 april, 2011 - 17:13

Ååååhhhh…. Vad gott! Ska be mamma göra ett gäng till sig och pappa, så smyger jag åt mig några till mig själv också. Det är bara jag här hemma som gillar dem, så att försöka vara ”duktig hemmafru” och laga sådan husman – nä, det blir inte av.

Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara
Åse 8 april, 2011 - 17:17

Haha ja det tycker jag att du gör! ;)))

Svara
Camilla 8 april, 2011 - 06:46

Åh nu blev jag sugen. Min farmor gjorde alltid egna till oss när jag var liten…de kan jag verkligen sakna! Nu gör jag oxå dessa, de är mumma!
Kram

Svara
Linruz 8 april, 2011 - 06:15

Kåldolmar som är så gott 🙂
Nu blev jag sugen fast klockan bara är 6 på morgonen;)

Svara
Anita 7 april, 2011 - 22:00

Jag gillar oxå koldolmar, mycket gott. Bra jag blev påmind länge sedan vi hade det nu. 🙂

Svara
Mamma Mia 7 april, 2011 - 21:38

Det ser gott ut! Vi har turen att få kålpudding på förskolan som jag arbetar på emellanåt, Mums!
Kramis Mamma Mia

Svara
jennyh 7 april, 2011 - 21:23

Såg mums ut!

Svara
Jenjo 7 april, 2011 - 21:10

Så du menar att det är OK att äta kåldolmar om man tar bort kolhydrater? Det låter nästan för bra för att vara sant… 🙂

Svara
Åse 7 april, 2011 - 21:18

Yes 🙂 i dessa är det 6 kolh per styck 🙂 gör man dem själv så kan man ju komma ännu lägre :))

Svara
Jenjo 7 april, 2011 - 21:38

Alltså…. Varför har jag aldrig tänkt på det? Ibland tar man bara förgivet att vissa saker är no-no… Tur jag har dig här i cyberspace, Åse! 🙂 Till veckan ska här göras kåldolmar!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.