Havets Wallenbergare med blomkålsmos och skirat smör

21 januari, 2021

Annons / Reklam för Dryckestipset

Hej på er!

Så var det snart helg igen! Wooop! Visst går tiden rasande fort nu?
Så mycket ljusare om dagarna nu! Märks tydligt i uterummet!
Alltså jag vaknade 4.00 PRICK i morse och kunde inte somna om! Det händer typ ALDRIG!  Javisst kan jag vakna och ha lite svårt att somna om men oftast räcker det att jag lägger mig på spikmattan så somnar jag om.
Vid 5.30 satte jag på ljudbok som jag lyssnade på till 7, slurade till under några sekunder vet jag för jag tappade mig lite i boken. Men nåväl, jag sover ju många timmar annars så jag var nog utsövd! Pigg och alert idag och har även hunnit köra styrka idag.

I helgen så festade vi till det på detta 🤤

HAVETS WALLENBERGARE – såååå gott!

Wallenbergare är typ det godaste jag vet efter kåldolmar 😉 Muuuuums!
men fisk är gott och fisk är nyttigt så detta är ett magiskt gott alternativ!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Havets Wallenbergare med blomkålsmos och skirat smör


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Wallenbergare:
800 g torskfilé (eller 50/50 torsk och lax)
2 äggulor
1 dl grädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk konc. fiskfond
skalet av 1 citron och 3 msk juice
1 knippe dill

Blomkålsmos:
1 stort blomkålshuvud
salt, vitpeppar


Instruktioner

Torka av och skär torsken i mindre bitar och lägg i matberedare med kniv. Häll ner övriga ingredienser och kör till en smet. Forma biffar och stek i smör tills de fått fin färg.
Koka blomkålsbuketetr i lättsaltat vatten, ca 12-15 minuter.
Låt sedan rinna av i durkslag och lägg tillbaka i kastrull. Låt ånga av på svag värme i ca 10 minuter. Det är viktigt att så mycket vatten som möjligt ångas av. Mixa sedan med stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Servera med lingon, skirat smör och gärna en citronklyfta och dillvippa.

Till detta drack vi en kär favorit!
Nämligen Paul Sapin Chardonnay, 2019!

Ett mycket välgjort vin i miljövänlig PET flaska! Perfekt till sommarens utflykter – så lägg detta vinet på minnet!
Fruktig smak med inslag av gula päron, äpplen, persika och citrus och passar rätter av fisk eller skaldjur. Jag tycker dock att detta vinet är ett mycket gott vin även som sällskapsdryck.

Ett miljömässigt yttre kräver också ett ekologiskt inre resonerar Paul Sapin och väljer att låta sin chardonnay produceras av ekologiskt odlade druvor. Vinerna till Paul Sapin Chardonnay kommer från vingården Domaine Peirière där familjen Olivier odlat druvor sedan före den franska revolutionen. Domaine Peirière har de senaste åren arbetat för att bli helt eko-certifierade och odlar sina druvor utan varje form av bekämpningsmedel, växtgift eller konstgödsling.

PET-flaska 750 ml
Alkoholhalt 12,5 %
Sockerhalt <3 g/l

Läs mer om vinet HÄR och lägg en beställning till ditt systembolag.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


9 kommentarer

Camilla 21 maj, 2021 - 20:29

Nämen den här levererade big time. Super goda biffar serverades med potatismos o topp av skagenröra
Mums och 4 matlådor över så perfekt för luncherna.

Svara
Kajsa 26 januari, 2021 - 18:42

Jättegott! Blandade torsk och lax och hade grönsaksbuljong istf fiskfond. Gick bra det också! Vad gör du med överblivet blomkålsmos? Blanda i ägg och göra plättar? Gillar inte uppvärmd blomkål… 😊

Svara
kristina erkers 22 januari, 2021 - 10:49

Hej ! idag har jag gjort din kyckling i krämig grönpepparsås och det doftar ljuvligt, jag brukar ofta göra din vitlökscreme och den är bland det godaste jag ätit.
mvh Kristina Erkers

Svara
Åse 23 januari, 2021 - 09:37

Åh vad roligt att det smakar! tack för feedback och din kommentar! <3

Svara
Anna 21 januari, 2021 - 16:57

Det står torsk på två ställen i receptet, stämmer det?

Svara
Åse 21 januari, 2021 - 16:58

Nä men det är ändrat sedan jag publicerade? märkligt du får upp det…?

Svara
Anna Sjöberg 21 januari, 2021 - 17:01

Ser att det är borta nu 😊 Blir test av receptet i helgen! Har torskfärs jag inte riktigt har vetat vad jag ska göra av…

Svara
Åse 21 januari, 2021 - 17:02

Härligt! Hoppas det smakar!

Svara
Kicki 21 januari, 2021 - 16:18

Låter supergott
Ser att du skrivit torsk två gånger i receptet 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.