Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Havets Wallenbergare med blomkålsmos och skirat smör


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Wallenbergare:
800 g torskfilé (eller 50/50 torsk och lax)
2 äggulor
1 dl grädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk konc. fiskfond
skalet av 1 citron och 3 msk juice
1 knippe dill

Blomkålsmos:
1 stort blomkålshuvud
salt, vitpeppar


Instruktioner

Torka av och skär torsken i mindre bitar och lägg i matberedare med kniv. Häll ner övriga ingredienser och kör till en smet. Forma biffar och stek i smör tills de fått fin färg.
Koka blomkålsbuketetr i lättsaltat vatten, ca 12-15 minuter.
Låt sedan rinna av i durkslag och lägg tillbaka i kastrull. Låt ånga av på svag värme i ca 10 minuter. Det är viktigt att så mycket vatten som möjligt ångas av. Mixa sedan med stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Servera med lingon, skirat smör och gärna en citronklyfta och dillvippa.