God morgon Sverige!

av Åse

God morgon vänner, nu är jag hemma hos er igen. Borta bra men hemma bäst! Det är skönt med intensiva småtrippar där man suger ut allt och sedan är man laddad för att komma hem till kaoset hemma igen =)
Vi landade sent i går och hade bokat rum på Radisson Sky City, perfekt när man ska åka vidare nästa dag! Slippa ta in väskorna i en taxi utan bo kvar i Arlandaområdet.
Vi saknar våra älsklingar och är rustade upp till tänderna med presenter. Varför är det alltid så att det är nästan roligare att köpa presenter än att shoppa till sig själv? 😉
Men lite smått och gott har jag hittat.
I Victoria’s Secret underbara butik shoppade jag trosor, bra pris och bra passform. Och så hittade jag en sidenpyjamas i leo som jag bara var tvungen att ha, helt underbar! Utöver det presenter =)
Ingen annan fancy shopping utan klipp i butikerna kring Oxford.
I Disney store gick vi dock bananas till tjejerna, går ju inte att låta bli..
IMG_0590
IMG_0593
IMG_0660
IMG_0661
IMG_0664
Någon frågade hur jag gör med maten när jag är ute och reser så här .
Som f.d. överviktig så har det tagit ett tag att faktiskt börja äta och tänka som en smal människa gör. Vad menar jag med det? Jo, jag var ju överviktig för att allt var svart eller vitt. Antingen överråt jag eller så underåt jag. När jag hittade lågkolhydratkosten så tog den bort kampen, det var enkelt att bara utesluta kolhydraterna för jag slapp ju tänka och känna. Överrätningstendenserna kunde sitta i fortfarande, jag överråt LCHF kost också ibland. För 1 år sedan gick jag vidare i att börja finjustera mitt sätt att tänka kring kosten och insåg att jag fortfarande tänkte svart eller vitt.
För mig blev då det lyckade konceptet så här:
1. Lågkolhydratkosten är min grundkost, där mår jag som bäst och det ÄR hälsosammast.
2. Vid undantag, vid resor så äter jag typ 25% dåligt, 75% bra. Jag äter inte alla kolhydrater jag får på tallriken men jag smakar kanske 4 pommes, tar av locket på brödet, väljer till coleslaw etc. Förr hade jag absolut ”passat på”. Nu behöver jag inte aktivt göra ett val längre utan så här mår jag bra av att äta, så det sker automatiskt.
Nu måste vi sätta fart här! Blev periodisk fasta idag, för vi var för trötta för frukost så det blir sushi här i Sky City! I morgon blir det lågkolhydratkost igen =)
Hur har ni haft det i veckan? Brukar ni äta något extra gott på söndagarna, som man gjorde förr? Jag kan tycka att det är lite mysigt med det, nu tenderar vi nog till att äta extra gott på lördagarna. KRAM på er!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Mia 3 februari, 2013 - 22:44

Låter som en superhärlig weekend, underbart!!! Så kloka ord om ”att äta borta” för mig försvinner allt eller inget tänket mer och mer för varje dag och jag känner hur jag utvecklas varje dag med lchf! Jag känner mig så himla trygg i kosten och det känns så naturligt! Jag har inte längre nåt behov av att frossa för att det finns utan kan smaka lite men ofta väljer jag annat för att jag älskar lchf-maten och det finns ju så mkt gott!! Tack för alla dina kloka ord, och härliga bilder, älskar att titta in här! KRAM =)

Svara
Åse 4 februari, 2013 - 08:11

Det är fantastiskt! GRATTIS! =))

Svara
Martina 3 februari, 2013 - 15:33

Vilken härlig shopping och kul saker till barnen! Vi äter extra gott på lördagar, inte söndagar…..

Svara
margaretha 3 februari, 2013 - 14:31

Jag tycker också det är gott med söndagsmiddag ibland stek eller fläskfile men i dag lunch carpaccio på kalvfile sedan middag stekt kalvfile murkelsås plockat själv vitlökssmör och ett gott amaronevin

Svara
Åse 3 februari, 2013 - 18:01

MUMS! Låter fantastiskt!

Svara
Malin 3 februari, 2013 - 13:44

Visst är Victoria Secret en underbar affär. Jag shoppade loss när jag va i en på min N:Y resa och använder de trorsorna även idag ( resan var för många år sedan) Bra kvalitet till bra pris och så många fina att välja mellan. Dock va det svårt med behår tycker jag. De går ju inte efter svenska måtten. Lyx att få äta på gordon ramsys restaurang, hoppas vi får se fler foton från resan framöver!
Trevlig solig söndag!

Svara
Åse 3 februari, 2013 - 13:57

Ja de är riktigt bra! jag fick hjälp med bhstorlek när jag uppgav vilken storlek jag var ute efter (75b är tex 34b)
Kommer fler bilder! 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.