God mat och gott sällskap!

av Åse
15 kommentarer

I går var vi hos våra goda vänner Anna & Patrik, båda går på LCHF sedan ett halvår tillbaka och Patrik har tappat 10 kilo och är nu klar och har börjat introducera kolhydrater igen för att stanna i vikt. Han tränar också en hel del. Anna går det långsammare för men även om det ”bara” är 6 kg och det är ganska många kilon kvar så syns det sååå väl! Hon såg så fräsch ut, påsarna under ögonen var borta och hela hon strålade! Hon hade inte tagit några före mått men det hade nog hänt mer på måtten än på vågen! Anna har sköldkörtelproblem så hon är medveten om att det kommer ta tid men det är OK tycker hon, hennes välbefinnande är viktigare! Det var intressant att prata med Anna, hon tåler kolhydrater dåligt, får magproblem, viktökning etc så hon är redo att för alltid äta så här. ”Varför ska jag äta sådant som jag mår dåligt av, finns ju så många alternativ” och jag fick mig en tankeställare, varför envisas jag att äta socker m.m ibland fast jag inte mår bra av det, jag kan varken hantera det eller mår bra av det. Jag ökar i vikt snabbt när jag fuskar. Så jag har bestämt mig, det är slut med det nu! Vill jag ha ngt sött så får det bli mörk choklad, en LCHF efterrätt eller LCHF glass! Det kan jag hantera och triggar mig inte.
Jag har ätit rent LCHF sedan i måndags och det känns som vanligt helt fantastiskt i kroppen! Sötsug, svullnad etc är borta och det kommer inte ske fler avsteg för min del!

VI åt helgrillad rostbiff och ryggbiff med halloumi, vinstekta champinjoner, vitlökssås och beasås och min fantastiskt goda Cheesecakepannacotta som uppskattades mycket!

Nu åker vi ner till Falsterbo med syrran/svågern för att bo hos Micke och Petra som hyr hus där nere under Falsterbo Horse Show! Juni (min 4 åring) har varit där nere sedan i tisdags och haft lite minisemester 😉 Micke har Djurambulansen och arbetar mao där nere. Det är fullt ös där nere i huset av djurambulanspersonal, veterinärer, sjukvårdare så vi är i goda händer 😉 Vi hoppas att vädret blir bättre i morgon!!

Hörs senare! XOXO

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥︎

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Mamma Mia 10 juli, 2011 - 11:44

Det är ju så att vi är inte mer än människor.Vi glömmer saker som vi lovat att aldrig göra mer. Man lovar att aldrig svära, feströka eller tröst handla kläder. Detta bryter jag lätt på en vecka. I måndas bröt jag båtbenet i handen- då svor jag. I dag MÅSTE jag sticka in på Lindex.
Det enda jag kan hålla det är feströkandet. Hoppas ni får en skön vecka i Falsterbo.
Hoppas vi kommer väg på en tripp beroende på om båtbenet uppför sig som det skall och läker rätt. Många kramar från mamma Mia

Svara
Åse 10 juli, 2011 - 14:23

Krya på dig! Vilken otur!! 🙁 KRAM

Svara
Hanna 9 juli, 2011 - 21:52

Ja, det finns ju så mycket annat vi kan unna oss som lyx! Ikväll har vi ätit räkor, ägg, avokado och röror och klet! De andra åt smörgås också men det blev det ingen för min del! Har varit i stugan i helgen men i morgon bär det hem igen!

Hoppas att Falsterbo blir bra!

Svara
Åse 10 juli, 2011 - 14:24

Man saknar inte ngt kolhydratrikt alls nej! Gott!
Hoppas du haft det bra i stugan! KRAM

Svara
Åsa 9 juli, 2011 - 11:00

Ja kikar in på din blogg emellanåt, och känner mer och mer att ja vill börja anamma den livsstil du har gjort!

Speciellt uppskattar ja alla recepten du har lagt ut, ja ska absolut börja tänka om i mitt handlande och handla mera LCingredienser. Ja har egentligen int svårt att äta rätt, men emallanåt så faller ja, äter en kaka som blir hela paketet. De e som att när ja gett kroppen lite socker så kräver den mer, då finns de inga gränser, ja äter tills ja mår illa. Så himla dumt, ja tar verkligen till mej av dina ord ovan, varför ja gör så mot mej själv?

Ja ska börja följa din blogg regelbundet å försöka mer å mer ta dej av dina fina recept!

Häslningar från Åland

Svara
Åse 10 juli, 2011 - 14:25

Varmt lycka till!! Det är ibland så svårt att programmera om sig men det går ju =)

Svara
jennyh 9 juli, 2011 - 00:16

Mmmm den cheesecakepannacottan blir till att prova.
Hoppas ni får det toppen i Falsterbo!

Svara
ÅsaS 8 juli, 2011 - 21:57

Hoppas på en trevlig vistelse i Falsterbo för er del.
Kram ÅsaS

Svara
Mia 8 juli, 2011 - 15:18

Intressanta reflektioner 🙂
Själv har jag kommit fram till att mjöl och spannmål är värre för mig än socker. Äter jag glass eller lite godis så märker jag ingen markant skillnad i mitt mående, men tar jag en bulle, eller en bit bröd -då svajar blodsockret rejält och jag mår illa. Jag har helt låtit bli sötningsmedel, socker, mjöl och annan stärkelse sedan slutet av februari och jag har tappat 12 kilo. Bara sådär, känns det som. Visst har jag fuskat och ätit en potatis eller några penne ibland, vid bjudningar, och det handlar då inte om att jag ”ska unna mig” utan mer om artighet mot den som bjuder.

Glass är min drog, så det har blivit en hel del sådant. Annars mår jag så bra av detta och känner absolut att jag kan leva såhär. Förut bestod mitt matdygn av uppskattningsvis 70-75% pasta, bröd och potatis. Nu äter jag grönsaker, proteiner och såser/röror istället.

Ha de!

Svara
Åse 10 juli, 2011 - 14:26

Ja det är ju så vi är så olika, jag triggas lätt av gratänger och gräddiga såser och ngt som passar mig bättre är portionerad mat -hellre än att ställa allt på bordet.
Jag triggas lätt av bröd, börjar jag med en brödfrukost går jag lätt och småäter sedan.

Svara
Anita 8 juli, 2011 - 14:31

Ha de så trevligt i Falsterbo, hoppas det blir bra väder. 🙂

Svara
Caroline 8 juli, 2011 - 14:23

Du fick dig en tankeställare av henne o jag får en av dig. Tänkte just på detta igår när jag satt i min ensamhet… Varför gör jag så här mot mig själv? Varför tar jag inte bättre hand om mig? Varför respekterar man inte sig själv mer? Jag ska ju dras med denna kropp för resten av mitt liv så man borde verkligen börja behandla den med kärlek…

Svara
Jessica 8 juli, 2011 - 13:52

Känner så väl igen det där med hur man mår efter för mycket kolhydrater o socker men ändå är det svårt att hålla fingrarna i styr; helst när man har semester. Jag försöker tänka på vad jag stoppar i mig och är bra på det egentligen men nu på semestern har det varit dåligt med att hålla mattider och det har blivit för mycket kolhydrater o direkt märks det på både vågen, hyddan och kläderna. +5kg sa vågen efter ett par slarviga veckor men med en vecka med mina mattider o minimalt med kolhydrater så är tre av dom borta. Än en gång…tack för att du är en sådan inspiration på min resa som aldrig tycks ta slut 😉

Svara
Åse 10 juli, 2011 - 14:27

Bara upp på hästryggen igen! jag har också en viktresa som aldrig tar slut 😉

Svara
Linruz 8 juli, 2011 - 13:34

Mums vad smarrig tårtan ser ut 🙂
Ha det så mysigt i Falsterbo.
Kram kram
Lina

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!