Förändring

av Åse

Tankar i natten..

Tänkte egentligen på det, hur glad jag är att jag faktiskt lyckats stå still i vikt så länge! I princip har jag rört mig kring denna vikten sedan i juni förra året!
Jag menar, vilket lyxproblem egentligen att vara på en platå! Speciellt när man bara har några få kg till den vikt man vill väga.
Och framför allt att stillaståendet beror på att jag bara äter lite xtra på helgen!! Det är ju inte som att jag står stilla genom att svälta ena dagen för att överäta nästa dag, moffa och ha mig i tid och otid! Nej jag äter lite extra god mat på helgen och dricker lite extra vin!
Några händer ostbågar åker också ner 😉

Jag mår så jäkla bra nu när det gäller min relation till mat och vikt, göra bra val utan att fundera eller slåss mot mig själv. Viiiiiill egentligen, men borde ju inte.. Senaste året har jag verkligen ätit det jag velat och när jag velat och det är det som är så fantastiskt, jag har valt bra mat för det mesta utan att tänka.
Jag vill inte att detta ska låta som ett skrytinlägg för det är inte det jag vill, att slå mig själv på bröstet, jag önskar bara så att många av er som verkligen kämpar med vikten ska förstå att det GÅR att lösa.
Så många år jag pendlade, frossade ena dagen och späkte mig andra dagen, viktångest och jag satt fast där i ekorrhjulet. Upp 10, ner 10, upp 25, ner 25. Alla som har eller har haft viktproblem vet så jobbigt det är.
Jag tackar lågkolhydratkosten för mkt för jag lade om så många dåliga vanor under den perioden, jag förstod varför jag pendlade så mkt i vikt – att jag samlade mkt vätska pga kolhydrater, att jag behövde ändra mitt beteende till framför allt kolhydrater, lågfett vs normalfeta livsmedel etc, att vilken kost jag åt påverkade mig otroligt mycket.

Den 8/8 åker vi till Rhodos och jag har inte planerat några förbud, eller bestämt mig för att äta på ett visst sätt men jag är ganska säker på faktiskt att jag inte åker därifrån med ngt jätteplus, jag skulle aldrig må bra av att frossa massa efterätter, feta gratänger, glass i överflöd, pommes etc, det är inget jag vill ha, eller vill passa på att äta under min semester. Jag har inget behov av sötsaker och har inte haft på länge, ngt litet ibland är gott. Däremot kommer jag nog sörpla på en Strawberry daicuiri vid poolkanten allt som oftast ;))
Jag har min erfarenhet från Mallorca i färskt minne, så BRA jag mådde av att kunna äta allt bara jag slopade sötsakerna och de snabba kolhydraterna. Jag har inga planer på att äta LCHF kost därnere utan så som jag äter nu! Mkt protein, grönsaker och liiiite kolhydrater.

Hur som helst så är jag tacksam för all analys och självrannsakan jag gjort med hjälp av 56 kilo det senaste året, för den feedback jag fått från er, för jag har verkligen genuint förändrats,  i mina tankar och det bästa av allt, min kropp är i symbios med mina tankar.

Tacksam och lättad!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

56 kommentarer

Tult 16 juni, 2010 - 19:09

Du är så himla duktig!! Tänk om man någon gång kunde komma till den insikten du har kommit och hitta en balans mellan allt…..
Jag kan hitta en balans i kanske några dagar men sen har jag alltid någon dålig ursäkt för att allt bara ska rasa och min största önskan är nu att jag ska komma ner i vikt, men det är som om jag har en djävul i mig som hela tiden förstör för mig…..men det är väl bara att försöka att läsa här och hitta inspirationen varje dag och inte så sällan som jag varit här det sista för man blir ju så taggad när man läst här….. Så nu har jag ”svammlat” och biktat mig en stund så nu kanske man kan hitta formen igen;)

Många tummar upp för dig!!

Svara
HannaC 16 juni, 2010 - 09:00

Det låter väldigt sunt och hälsosamt. Intressant att man kan lära känna sin kropp så väl. Då blir med medveten om hur den reagerar på olika sorters mat och efter ett tag sitter det nog i ryggmärgen.

På fredag är det 2 månader kvar till BF och än så länge har jag gått upp 10 kilo. Har unnat mig mycket som jag inte gör i vanliga fall men har även försökt att röra på mig mycket så det har ju gått någorlunda i alla fall!

Svara
Åse 16 juni, 2010 - 09:20

Det är bra jobbat Hanna!!!
Var nu vaksam denna tiden för personligen har jag ökat allra mest de två senaste månaderna, kroppen gör gärna det berättade min BM.

Svara
mari 15 juni, 2010 - 23:13

Tycker inte att det är ett skryt inlägg!
Du har varit duktig och att hålla vikten är inte helt lätt. Så heja dig!

Svara
Åse 16 juni, 2010 - 08:26

Tack Mari!

Svara
maddiis 15 juni, 2010 - 22:59

Så härligt att läsa. Jag hoppas att jag också kommer dit så småningom, men jag måste arbeta betydligt hårdare för det än vad jag gör idag i så fall.

Tack för all inspiration och för dina fina recept!

Kram

Svara
Åse 16 juni, 2010 - 09:16

Håller tummarna maddiis!! KRAM!

Svara
Paulina 15 juni, 2010 - 22:19

Allt är relativt vännen. De sista fem kilona ska vara en riktig ”bitch”. Kämpa på! Kram

Svara
Åse 16 juni, 2010 - 08:27

Haha jo jag har tagit de sista fem kg några ggr men alldrig att de suttit så här fast sedan hade jag inte dessa helgvanorna då 😉

Svara
Sally 15 juni, 2010 - 21:30

Du är där så många av oss vill vara, nämligen att vara smal och tillfreds med sig själv OCH SAMTIDIGT vara nöjd och tillfreds med hur man äter. Jag har haft kortare perioder när jag också känt så, men alltid tappat bort det i nåt frosserianfall och sen är jag tillbaka i evighets-hjulet av frosseri, bantning, skuld… Kan ändå skönja att det lättat lite med åren, för precis som du beskriver så lär man sig mycket om sin kropp och hur man funkar (men det är ju fn att det ska ta sån tid!!) stor kram till dig!

Svara
Åse 16 juni, 2010 - 08:29

Tack för input Sally! Hoppas du hittar dit igen!! Stor kram tillbaka!!

Svara
Jenina 15 juni, 2010 - 20:40

Du är verkligen superduktig! När man går ner i vikt får man många gratulationer….du har varit såååå duktig! Men det bästa som du har gjort är ju inte att du har gått ner i vikt utan att du har fått helt andra tankar i huvudet. Jag inspireras verkligen av dig!

Jag har kommit en jättebra bit påväg men är inte i mål helt med mina tankar. Jag har också rannsakan hela mig och gått till psykolog som har hjälpt mycket. I över 10 år har jag börjat bantat VARJE måndag. Precis varenda en och precis varenda onsdag, fredag eller lördag har jag slutat och moffat moffat moffat för att återigen börja banta på måndagen….Så sorgligt. Men nu har jag slutat med passa-på tänket och försöker få in andra tankar i huvudet. Det ger en sådan harmoni när man är i balans. Nu vill jag bara få ner vikten några kilon till sen är jag nöjd.

Jätteintressant för mig att läsa dina tankar, du ligger en bit före mig så jag hoppas att jag nån dag kommer dit du är!

Svara
Åse 16 juni, 2010 - 09:08

Tack för dina rader och reflektioner Jenina!
Ja jag har ju aldrig haft problem med att gå ner i vikt utan jag insåg ju att jag behövde analysera och komma tillrätta med varför jag pendlade mkt i vikt.
Jag har ”bantat” sedan jag var 13 år och har samma erfarenhet som du! Har pendlat olika mkt under årens lopp, allt från +5-5, +10-10 och mer därtill beroende på vilka fas i livet jag varit. Har som du vet haft samma tankar ”passa på tänket”, ”ät så mkt du kan under två timmar” typ.

Stora kramar och massa pepp och kraft till dig!

Svara
Kristina 15 juni, 2010 - 20:25

Du är så otroligt duktig!! Var stolt:) Har precis kommit på att jag o min sambo har festligheter varje helg i minst 8v i rad nu. Det innebär alkohol och då fest, antingen 1 el2 dagar per helg…. Det kommer göra att vågen garanterat INTE kommer visar neråt, snarare åt andra hållet. För hur jag än spar min veckobonus vet jag att den aldrig räcker till den mängd pp det är jag dricker. Nu låter de kanske som jag dricker mycket, och så kanske det ärligt är under just sommaren. Men de beror även på att jag dricker oftast cider. Dessa innehåller Mycket socker o många pp. Försöker dricka pp ”fattiga” drinkar på förfesten hemma å så, men på krogen är de svårt. Har svårt att dricka
vin när de är fest o öl gillar jag inte. Men jag vet iaf felet till varför
vågen förhoppningsvis stå still eller gå upp. Får sköta mig i veckorna;) haha!! Jaja, nog om mig o mina alkoholproblem;) haha;)
Tycker som du säkert redan vet är fantastiskt duktig!!
Varje dag är en lärdom o längtar tills den dagen jag känner som
du!!
Kämpa vidare! Du klarar allt!!!
Kram

Svara
Åse 16 juni, 2010 - 09:15

Hahah låter som ett inlägg JAG skulle kunnat skriva!!
Alkoholen är absolut en stor del i orsaken till att jag stått stilla!!! handlade om det på VV mötet i går och jag ”bekände” mina synder 😉 haha!!!
Eftersom jag redan sköter mig exemplariskt i vardagarna så MÅSTE jag se till att dricka inom mina PP.

STOR kram och tack för dina rader hjärtat!!!

Svara
sussihagg 15 juni, 2010 - 20:21

Oj vad jag tycker du är duktig….och hela din sida och det du ger till oss alla andra…….sug åt dig och va stolt det är det minsta du ska göra!!
Ha en jätte trevlig sommar och EN STOR BUKETT MED ROSOR FRÅN MIG….du och din sida är underbar <3 tror många håller med! Kram Sussi

Svara
Åse 16 juni, 2010 - 09:09

Stor kram och vad glad jag blir!!! tack tack tack!!!

Svara
emho 15 juni, 2010 - 19:29

Vad härligt att känna en sån förändring!! Jag tycker du är fantastiskt duktig och du kommer att fortsätta lyckas bra.

ha det bäst!

Kram Emma

Svara
Åse 16 juni, 2010 - 09:10

Tack och kram Emma!!

Svara
magnooli 15 juni, 2010 - 18:21

Så härligt! Och tänk vilken inspiration du ger till oss! 😀 Du är väl värd att känna dig stolt som en tupp! 😀

Svara
Åsa 15 juni, 2010 - 17:13

Slå dig för bröstet och känn dig stolt! Det är dig väl förunnat!

Kram ÅsaS

Svara
Åse 16 juni, 2010 - 09:10

<3 Jag är stolt! tack! =))

Svara
Maja1 15 juni, 2010 - 16:58

Måste säga tt du är SÅ duktig som hittat din väg vad gäller maten. Har inte riktigt lika bra discipin tyvärr…:( Härligt med en resa att se fram emot och kostmässigt så vet du ju som du sa att du fixat det redan. Skönt! Måste också vara bra med en ventil som 56 kilo och kunna gå tillbaka och reflektera över vad du testat på vad gäller kosten. Inspirerande är du i alla fall!!!!!

Svara
Ettan 15 juni, 2010 - 16:55

Måste vara fantastiskt skönt att komma på hur ens kropp fungerar och vad den verkligen mår bra av.
Är verkligen glad för din skull:-))

Svara
Jessica 15 juni, 2010 - 16:38

Klart du ska vara stolt och slå dig för bröstet och skryta! Det är kanon om man kan prestera detta och alla som kämpar får ju veta att det går!!
Du är bara bäst!

KRAM

Svara
blogg.mingard.se 15 juni, 2010 - 14:49

Vad roligt och inspirerande att hitta hit! Vem kan tro att du har fött fem barn?!
Har samma längd som du och ungefär samma vikt från början, så att läsa din matdagbok passar mig perfekt att jämföra med.
Har precis som du, efter år att frossa / svält, att lagom är bäst varje dag – men det har inte varit lätt att hitta dit. Lyckan blir ju så mycket större när man märker att man faktiskt kan äta det mesta, men lagom av allt.

Svara
smilgot 15 juni, 2010 - 14:31

Du är helt otroligt, du blottar dig och vi är många som speglar oss och känner precis som du skriver!

Go girl säger jag bara. Du är BÄST!!!

Svara
Pernilla G 15 juni, 2010 - 14:09

Många kloka ord Åse! Jag tror vi är många som är glada att du delar med dig av dina erfarenheter. Jag tror på att man ska tänkta som en ”smal” dvs inte allt eller inget! Jag har börjat landa i tänket men måste komma igång och träna igen. Det är a och o för kroppen OCH knoppen!
Kram kram

Svara
Rebecky 15 juni, 2010 - 13:33

Måste vara en underbar känsla att du kommit dit du vill! Du verkar vara en riktig kämpe..

Svara
FruLycklig 15 juni, 2010 - 12:44

Det är precis så här jag önskar att jag kommer att känna när min viktresa är ”avklarad”, avklarad som i att jag nått målvikten men det är ju givetvis en omläggning för livet för att kunna behålla den. Jag önskar att mitt liv ska vara precis som du skriver, att jag väljer bra val naturligt och inte har känslan av att jag avstår från allt det goda. Jag vill kunna göra det utan att tänka alltför mycket, och veta att de val jag gör ger mig en hållbara sunda livsstil jag eftersträvar. Vilken resa du har gjort!! Du är en fantastisk inspiratör! 🙂

Svara
Ankil 15 juni, 2010 - 12:27

Fast jag tycker du KAN slå dej för bröstet!! Jäkligt bra jobbat & det måste verkligen vara HELT ljuvligt att inte gå runt med ”dåligt smavete” så fort du unnat dej något & framförallt inte pendla i vikt & svälta ena dagen för att frossa nästa! Så heja dej Åse, du är super duktig & inspirerar massor=)
Kram

Svara
Åse 15 juni, 2010 - 12:29

Stor kram tillbaka för de orden! <3

Svara
webba 15 juni, 2010 - 12:15

Heja dig och det är så underbart att få läsa och dela din energi och nyfikenhet att prova och testa saker.

Svara
Malin J 15 juni, 2010 - 11:54

Amen skulle jag vilja lägga till 😉 Du har helt rätt i det du skriver och det är just det du kommit på som jag tror är nyckeln vi alla som har viktproblem behöver. Att kunna tänka som en ”smal” människa och inte lura andra och sig själv genom att frossa till det då och då för att sedan svälta dagen efter. Hmmm jag är på god väg men är ännu inte riktigt där, jag tar för ofta chansen att låta något slinka ner som inte skulle ner, nåja mina veckor på VV har resulterat i minusresultat varje vecka än så länge och jag kämpar på. Kram på dig och grattis för att du funnit den rätta vägen 🙂

Svara
Åse 15 juni, 2010 - 12:01

KRAM på dig Malin och GRATTIS till dina minus!!!!!!!!!!!!
Är du nöjd med Trädgårdsgatan och Maria där? Hon är gullig!!

Svara
B-M 15 juni, 2010 - 11:21

Låter underbart att vara så tillfreds med sig själv!
Jag tror & hoppas att jag kommer att känna likadant när jag har gått ner några kilon till, för då närmar jag mig målvikt. Känner en stor skillnad i den här viktminskningen mot de tidigare resorna jag har gjort. Det har inte kännts som att jag har offrat något, utan jag har ätit det jag mår bra av. Förut har jag alltid tänkt på det jag inte får/ska äta, nu har jag fokuserat på det som kroppen mår bra av.
Du är en stor inspirationskälla för mig Åse!
Kraaam

Svara
Åse 15 juni, 2010 - 11:51

Så härligt! Jag har man viktminskat några ggr så till slut så går nog poletten ner;))

Svara
Anita 15 juni, 2010 - 11:17

Hoppas vägningen gick bra. Håller tummarna. Ska prova moset, lät jättegott!

Svara
Åse 15 juni, 2010 - 11:51

17.30 ikväll =) KRAM!!

Svara
Nadja 15 juni, 2010 - 10:21

Har ”hängt” här inne ett tag men aldrig lämnat något avtryck … Jag vill bara säga att jag inspireras massor av 56kilo. Har kämpat med vikten till och från i hela mitt vuxna liv. Har provat lite av dina recept. Just i detta nu har jag dina grova baguetter i ugnen … Tack för inspiration och receptips!

/Nadja

Svara
Åse 15 juni, 2010 - 11:52

Vad roligt att höra nadja! Hoppas baguetterna smakar =))

Svara
Lotta A 15 juni, 2010 - 10:10

Härligt att du mår så bra av att vara där du är i dag!
Kram

Svara
Charlotta 15 juni, 2010 - 10:07

Du är en stor inspirationskälla! 🙂

Vill även säga att jag tycker det är jättekul med så mkt uppdateringar/inlägg som du gjort de senaste dagarna! 🙂

Svara
Åse 15 juni, 2010 - 11:53

Tack charlotta! =)

Svara
jennyh 15 juni, 2010 - 09:11

Det låter absolut inte som ett skrytinlägg. Det låter som om du är glad och stolt över dig själv och det med all rätt!!! Det här inlägget blev jag glad av att läsa =))

Svara
Åse 15 juni, 2010 - 11:53

KRAM på dig Jenny!

Svara
Evalon 15 juni, 2010 - 09:09

Härligt ställe att vara på, skönt att inte hela tiden behöva tänka på allt som har med mat att göra!!
Ja dom sista kilona är ju inte det viktigaste, det viktigaste är ju att man mår bra!!

Ha det gott!
Kram

Svara
BERHOLT 15 juni, 2010 - 09:00

Hej Åse

Testar just nu din LC-idé på Gran Canaria. Vi har All Inclusive och jag väljer helt bort snabba kolisar. Det funkar jättebra, inga svullna fötter här inte. 45 minuter promenad bir det varje morgon. det känns som om jag kommer att bryta trenden med 4-5 kilos uppgång varje semester. 1000 tack för tipset.
Kram Anna

Svara
Åse 15 juni, 2010 - 11:54

Visst är det kanon?? Ett enkelt sätt att ha koll utan att räkna och ändå kunna äta gott! Jag frossade i feta ostar till efterätt istället för desserter =)

Svara
Selma 15 juni, 2010 - 08:58

Vad skönt det måste vara att ha kommit dit du är nu…,är inte riktigt där än, då jag fortfarande faller för gott bröd och vissa sötsaker.Har fortfarande inte riktigt kommit till punkten att det alltid räcker med lite av dessa varor.Periodvis funkar jag som du, men inte alltid.Har lyckas hålla min vikt i 3-4 månader nu i alla fall.
Härligt att läsa att du mår bra och har hittat balansen och tack för tillgången till din andra sida, intressant att se och läsa.

/Jessi

Svara
Åse 15 juni, 2010 - 11:55

Bara kämpa på så kommer du nog dit du också! Duktigt att du behållit vikten!! KRAM!

Svara
mallan 15 juni, 2010 - 08:52

Grattis o hurra för dig!
Tack för att du delar med dig!
Kram!

Svara
Skogsgumman 15 juni, 2010 - 08:21

Samtidigt är det som när man ”släpper” det stenhårda LC och övergår till (som du säger) mycket protein, grönsaker och LITE kolhydrater, då är det som att man går ner utan att själv fundera på det. Jag har själv kommit in i den lunken och jag mår jättebra, jag känner även igen att man under helgerna ”går upp” några kilon för att sen under början på veckan åter ”gå ner” dom… Känns skönt när man själv mår bra.
Tack för din härliga sida och tack för ALLT du delar med dig, det har gett mig iallafall så mycket.

Svara
Linruz 15 juni, 2010 - 06:46

Härligt att komma till en punkt då kropp och hjärna samarberar vännen.
Är så glad för din skull.
Kram Lina

Svara
Maria 15 juni, 2010 - 00:21

Har inte så mycket att säga mer än att jag är glad att du mår så bra! 🙂

Svara
Åse 15 juni, 2010 - 00:22

<3<3

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.