9,4K
Jag hittade ett gammalt recept i Året Runt som jag blev inspirerad av och bestämde mig för att ha som grund för mitt eget recept.
Istället för ris i botten så hade jag blomkålsris.
Det blev väldigt gott!
En riktig fredagsrätt eller bjudrätt!
Jag ogillar generellt bitar av soltorkade tomater så jag använder creme istället (Röd pesto) men det går självfallet bra att använda finhackade tomater istället.
Fläskfilégratäng med soltorkade tomater
Ingredienser
- 1 blomkålshuvud, rivet och sedan mikrat i 8 minuter på full effekt.
- 1 putsad fläskfilé ca 600 g
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- smör att steka i
- 1 paket knaperstekt bacon
Sås
- 3 dl vispgrädde
- 1/2 dl chilisås, gärna med mindre socker
- 3 msk tomatpuré
- 2 msk kalvfond
- 2 msk röd pesto (creme på soltorkade tomater)
- 1 tsk sambal oelek
- 1 skvätt tamarisoja
- 1 kruka färsk timjan
- 1 röd paprika
- 1 orange paprika
- 1 dl riven lagrad ost (jag hade cheddar/mozzarella)
- 1 kvist romantica tomater
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Förbered blomkålsriset. Stek baconet.
- Putsa köttet och salta och peppra runt om. Bryn runt om i smör. Låt steka vidare på medelvärme i ca 15 minuter.
- Blanda grädde, chilisås, tomatpuré, fond, sambal oelek, soja och röd pesto i en kastrull. Låt koka upp. Låt koka några minuter så såsen tjocknar. Tillsätt finhackad timjan.
- Skiva köttet. Fördela blomkålsriset i en smord ugnsform och lägg det skivade köttet omlott ovanpå. Fördela baconet i bitar över. Häll såsen över. Kärna ur och fintärna paprikan. Strö över paprika, ost och lägg på en tomatkvist. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med en god sallad!
Nutrition
- Serving Size: 4
annonslänkar
56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
6 kommentarer
Tack snälla för alla fina recept Kan jag byta sambal olek mot något annat maken tål det ej
Absolut! Uteslut bara :))
Tack Åse för alla fantastiska recept som ger mig och våra gäster härliga smakupplevelser. Önskar dig en härlig Alla Hjärtans dag.❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Tack snaälla Irene! Hoppas du fick en fi dag i går! ❤️
Hej, har nog missat röd pesto i matlagning. Nu blir det till att handla hem en burk. då jag ska testa denna rätt och bräserade lövbiffsrullader med mozzarella och röd pesto som du skrev om för någon vecka sedan. Tack snälla för alla recept du delar med dig av. Din nya blåabok har jag också handlat men bara bläddrat igenom, den ska jag läsa under sportlovet då barnen hemma från skolan.
till brässerade lövbiffsrullader hade du gratinerad sötpotatis, hittar inte receptet på din sida, är det något du delar med dig av? //Kristina
Hej Kristina! Roligt att du uppskattar alla recepten här!
Receptet ligger inte här än men jag ska lägga ut vid tillfälle =)