Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fläskfilégratäng med soltorkade tomater


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, rivet och sedan mikrat i 8 minuter på full effekt.
  • 1 putsad fläskfilé ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör att steka i
  • 1 paket knaperstekt bacon

Sås

  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 dl chilisås, gärna med mindre socker
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk röd pesto (creme på soltorkade tomater)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 skvätt tamarisoja
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 1 dl riven lagrad ost (jag hade cheddar/mozzarella)
  • 1 kvist romantica tomater

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Förbered blomkålsriset. Stek baconet.
  3. Putsa köttet och salta och peppra runt om. Bryn runt om i smör. Låt steka vidare på medelvärme i ca 15 minuter.
  4. Blanda grädde, chilisås, tomatpuré, fond, sambal oelek, soja och röd pesto i en kastrull. Låt koka upp. Låt koka några minuter så såsen tjocknar. Tillsätt finhackad timjan.
  5. Skiva köttet. Fördela blomkålsriset i en smord ugnsform och lägg det skivade köttet omlott ovanpå. Fördela baconet i bitar över. Häll såsen över. Kärna ur och fintärna paprikan. Strö över paprika, ost och lägg på en tomatkvist. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med en god sallad!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4