1 blomkålshuvud, rivet och sedan mikrat i 8 minuter på full effekt.
1 putsad fläskfilé ca 600 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör att steka i
1 paket knaperstekt bacon
Sås
3 dl vispgrädde
1/2 dl chilisås, gärna med mindre socker
3 msk tomatpuré
2 msk kalvfond
2 msk röd pesto (creme på soltorkade tomater)
1 tsk sambal oelek
1 skvätt tamarisoja
1 kruka färsk timjan
1 röd paprika
1 orange paprika
1 dl riven lagrad ost (jag hade cheddar/mozzarella)
1 kvist romantica tomater
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Förbered blomkålsriset. Stek baconet.
Putsa köttet och salta och peppra runt om. Bryn runt om i smör. Låt steka vidare på medelvärme i ca 15 minuter.
Blanda grädde, chilisås, tomatpuré, fond, sambal oelek, soja och röd pesto i en kastrull. Låt koka upp. Låt koka några minuter så såsen tjocknar. Tillsätt finhackad timjan.
Skiva köttet. Fördela blomkålsriset i en smord ugnsform och lägg det skivade köttet omlott ovanpå. Fördela baconet i bitar över. Häll såsen över. Kärna ur och fintärna paprikan. Strö över paprika, ost och lägg på en tomatkvist. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med en god sallad!