Ett bröd som inte triggar mig

av Åse

Jag äter ju ganska sällan bröd men när jag väl gör det så försöker jag äta så grovt jag bara kan där inget ljust vetemjöl eller socker är tillsatt. Ju mjukare bröd, ju mer triggas jag.
Fazer Rågkusar tycker jag är jättebra! De triggar mig inte alls och jag håller mig mätt ett bra tag!


Med keso och skinka blir det smockat med protein och det är saftigt och gott!

Ni som äter lågkolhydratkost, äter ni bröd ibland? Eller varje dag?

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Victoria (bloggfamiljen/matplatsen) 9 april, 2011 - 18:09

när jag körde lchf åt jag i bland knäckebröd till frukost, funkade bra för mig!!

Svara
Åse 9 april, 2011 - 18:15

Just knäckebröd är jättegott men det har ju så högt GI tyvärr.

Svara
Hanna 8 april, 2011 - 21:11

Jag gör bröd på jordnötsmjöl som jag står mig länge på, Ibland äter jag det till fruksot och någon gång har jag gjort varma mackor på det. Gott!

Svara
Junitjej 8 april, 2011 - 20:57

Det brödet borde jag köpa! Gillar nyckelhålsmärkta bröd!

Svara
maja 8 april, 2011 - 16:36

Hm äter bröd ibland, men faktiskt just denna sorten. Gott, och som du säger, triggar inte igång.

Svara
Agneta 8 april, 2011 - 15:22

Rågkusar tillhör en av mina ”favvisar” också. Mannen förstår inte hur jag kan tugga sånt hårt, torrt bröd……….

Svara
Åse 8 april, 2011 - 17:19

Haha!

Svara
jenny 8 april, 2011 - 15:19

Perfekt som lunchmacka! Vet du hur många gram kolhydrater det är i en sådan skiva?

Svara
Åse 8 april, 2011 - 17:20

Hmmm 53 kh i 100 gram så typ 25 kan jag tro!

Svara
jenny 8 april, 2011 - 19:15

Tack snälla!! 🙂

Svara
Mona 8 april, 2011 - 13:50

Har inte ätit köpebröd sen jag startade med Dukandieten (LCHP) i november 2010. Idag är jag 19,4 kilo lättare.
Däremot har jag bakat eget bröd med bl.a. havrekli och psylliumpulver som jag avnjuter med philadelphia light och skinka.
I nästa fas blir det tillåtet med bröd, då kan det tänkas att jag köper rågkusar.

Svara
Anna-Lena 8 april, 2011 - 13:20

Dessa har jag inte sett i vår affär, får kolla nästa gång. Visst är det gott med en macka ibland då väljer jag med nått grovt.

Ha en skön helg, själv kommer storkillen hem från Norge på besök, LÄNGTAR så har inte träffat han på 10 veckor.

Kram kram

Svara
Åsa 8 april, 2011 - 12:21

Åh jag äter oxå det brödet =) I går Stekte jag två ägg och hade på dem och gud jag var mätt hur läääänge som helst 🙂

Ha en skön helg Åse

Kram Åsa

Svara
Malin - Q r i s t a a l l ♥ 8 april, 2011 - 10:39

Jag äter bröd ibland men då äter jag det nya ”Low carb” brödet som har 3,7 g kolhydrater per skiva. Och det grova 2,7 g per skiva 🙂

Svara
jennyh 8 april, 2011 - 10:32

Jag tycker om riktigt grovt bröd så det ska testas.

Svara
Kicki 8 april, 2011 - 10:18

måste bara säga vilken fin och inspirerande blogg du har :-))

Försöker äta som du en blandning mellan GI och lchf, bär inte på många överskottskilo men känner mej piggare mer stresstålig och magen mår finfint sen att man tappar nåt kilo är ju bara en bonus.

Har bara en fråga..hur gör du när du äter typ bröd som ovan, drar du bort det extra fettet då?

När jag fuskar ( det händer inte ofta) med typ liiite tårta eller nåt annat sött blir jag enormt illamående.
Är det normalt?

Kramisar

Svara
Åse 8 april, 2011 - 10:38

Hej! Välkommen hit!

Ja när jag äter kolhydrater så brukar jag dra ner på fettet, dvs på smörgåsen ovan har jag philadelphiaost som botten, sedan skinka och keso. Inte för att jag tror att Bregott hade ställt till det direkt men jag brukar ha philadelphiaost istället för smör på smörgåsar =)

Att bli illamående när man äter socker, kolisar när man inte gör det så ofta är fullt normalt! Själv blir jag dålig i magen!

Svara
Ann 8 april, 2011 - 10:06

Jag är ingen ”äkta” LCHF:are men jag försöker undvika vitt bröd och socker. Jag älskar Frökusar men det är nog socker i det :O TACK för tipset! Idag blir det förresten fisk i grädde, paprika och ägg till lunch :O… Fast jag drar i mig pasta när jag tränar hårt… ;P

Jisses! Det är INGEN enter funktion i en blogg *S*

Svara
Åse 8 april, 2011 - 10:39

Namnamnam ;))
haha nääää tyvärr *S* P&K

Svara
Annah 8 april, 2011 - 10:03

Tack för tips… är ju tyvärr en sucker (hehe) för ljust bröd men nu är det stopp. Ska ner 4 kg på en månad hade jag tänkt. Inspirerar mig att se att du klarade 6 på 1.

Svara
Åse 8 april, 2011 - 10:40

Det kirrar du, du kan ju! KRAM

Svara
CamillaP 8 april, 2011 - 09:59

Måste jag testa, jag brukar köpa direkt från bageriet mitt emot oss ett Dinkelfullkorns bröd som jag tycker är OK oxå, testade en vecka med det på morgonen och märkte att det funkar för mig utan att det triggar igång en massa. Detta måste jag nog oxå testa då! Tack för tipset!
Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.