Enkel kycklingwok med hetta

14 november, 2021
Innehåller annonslänkar till Svenskt kosttillskott

Jahapp, det var den helgen – som bara SUSADE förbi!
Jag är rätt sliten efter 2 veckors sjukdom men jag har bara lite hosta kvar och halsen är väl inte helt ok men den är nog snart helt återställd.
Hoppas ni hade en finfin helg!

Jag har försökt komma ifatt med en hel del som legat idag och nu tänkte jag att jag skulle fota lite nytt här men nu är ju mörkret här 🤣 Bara till att vänja sig, nu blir dagarna allt kortare!
Tack för att ni har tålamod med att bloggen är lite lugnare just nu.

Här kommer ett enkelt men så gott wokrecept som våra barn älskar! Woksåsen är verkligen såååå god! (Bilderna gör det inte rättvist, får lägga till lite fler nästa gång!)
Självklart kan man använda biff istället om man vill det och man kan ha de nudlarna man gillar – vid val av lågkolhydratnudlar då är de HÄR och de HÄR mina favoriter

Man kan så klart ha vilka grönsaker som man vill, jag tog lite av det jag hade hemma som champinjoner, paprika, bambuskott och vattenkastanj.
Minimajs och broccoli är ju väldigt gott i.

Detta receptet är inte ett lågkolhydratrecept per automatik men går så klart att anpassa så att det innehåller mindre kolhydrater som att utesluta majsstärkelsen, detta gör såsen mindre tjock dock.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Enkel kycklingwok med hetta


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

400 g kycklingfilé
olja att steka i
4 portioner valfria nudlar (kokta eller sköljda)
1 liten purjolök, strimlad
2 paprikor, urkärnade och skurna i bitar
2 vitlöksklyftor
200 gr. shitake eller champinjoner
1 liten burk vattenkastanjer
1 liten burk bambuskott
minimajs/broccoli

Woksås:

1 dl torrt vitt vin
1,5 msk kinesisk soja
1 dl vatten
1/2 buljongtärning eller motsvarande fond
2 msk sweet chilisås
1,5 msk majsstärkelse
3 msk oystersås
23 tsk sambal oelek
12 tsk fishsauce (kan uteslutas men gott om ni har hemma)


Instruktioner

Tillaga nudlarna eller skölj lågkolhydratnudlarna.
Vispa ihop woksåsen.
Strimla grönsakerna och kycklingen. Stek kycklingen i olja tills den är klar, rör ner grönsakerna och låt allt fräsa ihop.
Rör ner woksåsen och nudlarna och servera.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


2 kommentarer

Marie 11 februari, 2022 - 22:02

Hej. Woken blev otroligt god och uppskattad av övriga familjen. Den ska absolut göras igen. Tack för en mycket bra blogg. 🤗

Svara
Jenny 15 november, 2021 - 17:16

Ser gött ut👍👍 klart du ska få ta det lugnt med bloggen, du har ett stort arkiv som är så inspirerande…🌸🌸🌸

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.