Ingredienser
400 g kycklingfilé
olja att steka i
4 portioner valfria nudlar (kokta eller sköljda)
1 liten purjolök, strimlad
2 paprikor, urkärnade och skurna i bitar
2 vitlöksklyftor
200 g shitake eller champinjoner
1 liten burk vattenkastanjer
1 liten burk bambuskott
minimajs/broccoli
Woksås:
1 dl torrt vitt vin
1,5 msk kinesisk soja
1 dl vatten
1/2 buljongtärning eller motsvarande fond
2 msk sweet chilisås
1,5 msk majsstärkelse
3 msk oystersås
2–3 tsk sambal oelek
1–2 tsk fishsauce (kan uteslutas men gott om ni har hemma)
Instruktioner
Tillaga nudlarna eller skölj lågkolhydratnudlarna.
Vispa ihop woksåsen.
Strimla grönsakerna och kycklingen. Stek kycklingen i olja tills den är klar, rör ner grönsakerna och låt allt fräsa ihop.
Rör ner woksåsen och nudlarna och servera.