En sådan där dag.

12 januari, 2012

God förmiddag alla ni på andra sidan skärmen! Har ni det bra så här i slutet på veckan? Var det inte nyss måndag?? I går var en galen dag, hade jobb från morgon till kväll med kostrådgivningen och förberedande av brevkursmaterial (så kul!!!) så idag gör jag något jag generellt är dålig på, tar det bara lugnt och glömmer dammtussarna på golvet! Är uppkrypen i soffan, ska bara blogga sedan stänger jag datorn och sedan ska jag bara läsa! Ska läsa färdigt min illustrerad vetenskap, sedan slutföra Bittens bok ”Sockerbomben” sedan gå vidare till Hjärnkoll på Vikten! Detta är böcker som legat på mitt nattduksbord i över 1 år!!!

Jag har hunnit baka lite LCHF bröd, min man vill gärna ha en macka på morgonen till sin makrill. Jag äter inte LCHF bröd till vardags.
Ute är det grått och det blåser friskt! Är inte kul att ha en valp som ska kissas 1 gång i timmen typ 😉 Varken han eller jag tycker det är lajbans!

Jag skulle börjat träna i måndags igen men det slog ju mig att jag har ju Vilde! Han kan jag ju inte lämna ensam på ett tag! Så nästa vecka ska jag prova att ställa klockan på 5.30 och åka i väg till gymet! Hemma till 7 för att hjälpa mannen med barnen. Håll tummarna att det fungerar!!

För alla ni som tränar och undrar om LCHF, så har vi veckans bloggare på Kostrådgivarna.se som heter Alexander Gefwert med stor kunskap! han är både kostrådgivare och driver en träningsanläggning i Bromma.


Gjorde det enkelt för mig och körde med Bakerixmixen från LCHFbutiken.se


Ljumma sommarkvällar på terassen känns avlägset..


Mina killar håller mig sällskap!


Avkoppling!

I morgon ska jag på återträff med mitt gamla mammagäng från 2006! Ska bli kul!! Vi ska ut och äta och bara prata goja!
Detta är vad jag beställt att äta:

Honungsgratinerad Getost med smörrostade valnötter
Oxmedaljong (150gr) med fransk senapssås, serveras med potatisgratäng
Tre olika sorters ost med päron och vindruvor

En del justeringar får jag ju göra så klart!
Getosten får vara som den är! Lite honung skadar inte mig. Förhoppningsvis har de använt en mörk full med antioxidanter 😉
Potatisgratängen ryker! Jag vill ha varma grönsaker till i stället.
Efterrätten får vara men jag håller mig till 1 skiva päron, vindruvorna får vara.

Så man gör så bra val man kan fast det inte blir som hemma, här äter jag inte frukt (inte för att det är farligt för en frisk, normalviktig människa att äta ca 1 frukt om dagen! Men för att jag inte är en fruktmänniska) och jag använder inte honung, men får jag välja så är honung ett hälsosamt val att söta med trots fruktosen. Den är naturlig och innehåller mycket antioxidanter.

Ha en skön dag ni alla! I eftermiddag drar jag en vinnare till boken, eventuellt låter jag Klara göra det 😉

21 kommentarer
0

21 kommentarer

Sthlms tjej 14 januari, 2012 - 18:37

Åse:när gör bröd på bakerix mixen, använder du några kryddor? Mina bullar smakar
ingenting, man kanske borde haft i salt eller nåt? Hur som helst, mkt smidigt om man har ont om tid.

Svara
Åse 15 januari, 2012 - 12:19

Hej! Du kan smaksätta som du vill, salt, brödkryddor, solroskärnor etc. =)

Svara
Sthlms tjej 15 januari, 2012 - 18:47

Mmm ska testa salt definitivt, vet inte riktigt hur jag tänkte där 🙂
Sesamfrön blir det nog också 🙂

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.