En sådan där dag.

12 januari, 2012

God förmiddag alla ni på andra sidan skärmen! Har ni det bra så här i slutet på veckan? Var det inte nyss måndag?? I går var en galen dag, hade jobb från morgon till kväll med kostrådgivningen och förberedande av brevkursmaterial (så kul!!!) så idag gör jag något jag generellt är dålig på, tar det bara lugnt och glömmer dammtussarna på golvet! Är uppkrypen i soffan, ska bara blogga sedan stänger jag datorn och sedan ska jag bara läsa! Ska läsa färdigt min illustrerad vetenskap, sedan slutföra Bittens bok ”Sockerbomben” sedan gå vidare till Hjärnkoll på Vikten! Detta är böcker som legat på mitt nattduksbord i över 1 år!!!

Jag har hunnit baka lite LCHF bröd, min man vill gärna ha en macka på morgonen till sin makrill. Jag äter inte LCHF bröd till vardags.
Ute är det grått och det blåser friskt! Är inte kul att ha en valp som ska kissas 1 gång i timmen typ 😉 Varken han eller jag tycker det är lajbans!

Jag skulle börjat träna i måndags igen men det slog ju mig att jag har ju Vilde! Han kan jag ju inte lämna ensam på ett tag! Så nästa vecka ska jag prova att ställa klockan på 5.30 och åka i väg till gymet! Hemma till 7 för att hjälpa mannen med barnen. Håll tummarna att det fungerar!!

För alla ni som tränar och undrar om LCHF, så har vi veckans bloggare på Kostrådgivarna.se som heter Alexander Gefwert med stor kunskap! han är både kostrådgivare och driver en träningsanläggning i Bromma.


Gjorde det enkelt för mig och körde med Bakerixmixen från LCHFbutiken.se


Ljumma sommarkvällar på terassen känns avlägset..


Mina killar håller mig sällskap!


Avkoppling!

I morgon ska jag på återträff med mitt gamla mammagäng från 2006! Ska bli kul!! Vi ska ut och äta och bara prata goja!
Detta är vad jag beställt att äta:

Honungsgratinerad Getost med smörrostade valnötter
Oxmedaljong (150gr) med fransk senapssås, serveras med potatisgratäng
Tre olika sorters ost med päron och vindruvor

En del justeringar får jag ju göra så klart!
Getosten får vara som den är! Lite honung skadar inte mig. Förhoppningsvis har de använt en mörk full med antioxidanter 😉
Potatisgratängen ryker! Jag vill ha varma grönsaker till i stället.
Efterrätten får vara men jag håller mig till 1 skiva päron, vindruvorna får vara.

Så man gör så bra val man kan fast det inte blir som hemma, här äter jag inte frukt (inte för att det är farligt för en frisk, normalviktig människa att äta ca 1 frukt om dagen! Men för att jag inte är en fruktmänniska) och jag använder inte honung, men får jag välja så är honung ett hälsosamt val att söta med trots fruktosen. Den är naturlig och innehåller mycket antioxidanter.

Ha en skön dag ni alla! I eftermiddag drar jag en vinnare till boken, eventuellt låter jag Klara göra det 😉

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

21 kommentarer

Sthlms tjej 14 januari, 2012 - 18:37

Åse:när gör bröd på bakerix mixen, använder du några kryddor? Mina bullar smakar
ingenting, man kanske borde haft i salt eller nåt? Hur som helst, mkt smidigt om man har ont om tid.

Svara
Åse 15 januari, 2012 - 12:19

Hej! Du kan smaksätta som du vill, salt, brödkryddor, solroskärnor etc. =)

Svara
Sthlms tjej 15 januari, 2012 - 18:47

Mmm ska testa salt definitivt, vet inte riktigt hur jag tänkte där 🙂
Sesamfrön blir det nog också 🙂

Svara
Krickilina 13 januari, 2012 - 10:37

Du kan väl berätta sen vad du tyckte om Hjärnkoll på vikten. Har funderat på att klicka hem den så du får gärna recensera om man får t nåt av den.
Kramen!

Svara
Malin B 12 januari, 2012 - 23:31

Hej på dig! Tror jag har följt din blogg som såg helt annorlunda ut för några år sedan. Nu hittade jag hit genom Klaras blogg. Jag försöker att äta GI kost men lite klyddigt är det…..nu undrar jag varför hoppar du över osten till päronen. Är inte ost bra? En annan fråga: Är det bättre att äta Turkisk yoghurt som är 10% till frukost än vanlig 3 % fil eller naturell yoghurt? Jag går inte ner så mycket i vikt men känner mig smalare, behöver gå ner ca. 3 kg så jag har ingen stor över vikt.
Tack för alla goda recept!

Svara
Åse 13 januari, 2012 - 08:36

Hej! Nej Osten får vara kvar!! Det är tillbehören till osten jag är mer restriktiv med 😉
Ja desto fetare ju bättre! När det gäller mejeri så vill vi ha större procent fett än mjölksocker. Lycka till!!

Svara
ÅsaS 12 januari, 2012 - 17:13

Nyss hemkommen från jobbet, bytt några ord med maken J, laddat upp med kaffe och sitter här och njuter av skön inspiration. Planerar lite inför helgen, då jag och kidsen blir ensamma hemma medan J tillbringar några dagar i Tallin. Får se om det blir storstädning hemma eller om vi drar iväg och shoppar lite nytt till mat-/vardagsrum och kläder, eller om vi nöjer oss med att bara mysa runt hemma. Har iofs en del aktiviteter för kidsen inbokade, men det tar ju inte hela helgen… Har ett antal tidningar och böcker som ligger och väntar på mig – jag tror jag är landets största konsument av tidningar av alla de slag… Amelia, LagaLätt, Matmagasinet, Leva&bo, HärligtHemma, Sofies Mode, Lantliv, Tove, Drömhem och trädgård – you name it, ALLT finns här… Nä, nu ska jag surfa middagstips, nånting med fläskytterfilé blir det idag.

Kram och ha det riktigt gott!
ÅsaS

Svara
Jenny 12 januari, 2012 - 14:52

Hej Åse!
Hoppas du haft en mysig dag. Perfekt väder att bara krypa ner i soffan och läsa! Här har regnet vräkt ner hela dan men nu övergått i nåt slags snöblandat, äckligt…
Ville bara skicka dig en varm kram och tacka för att du är så otroligt givmild och inspirerande!
Just nu bryr jag mig inte så mycket om vad jag stoppar i mig. Jag är varken överdrivet sockerkänslig eller överviktigt och som gravid sugen på konstiga saker. Jag har gått ner mina gravidkilon tidigare utan att anstränga mig det minsta och håller tummarna att det blir så även denna gången.
Men när bebis väl är här så längtar jag efter att äta mer lchf-kost igen och utesluta alla mackor!
Jag blir så grymt taggad av att läsa dina recept 🙂
Lagsangen tex lät ju så god!!! Dina bilder är också helt fantastiska och får det att vattnas i munnen på mig.
I kväll blir det ”den fina kyckligen”.

Så, stor varm kram och ta hand om dig fina du!

Svara
Lotta 12 januari, 2012 - 14:17

Nä vad f-n! Nu står jag inte ut mer! Minns du att jag tog farväl av lchf för att det inte passade min mans sjukdom (njursvikt)? Jag har gått med i Viktväktarna och har förvisso gått ner 5 kg man står inte ut. Ont i magen och blodsocker som ligger nere vid folknölarna någonstans vid 15-tiden på eftermiddagen. Jag är irriterad och sötsugen hela tiden. Skall det vara så¨här??? Kan man kombinera lchf och viktväktarna??
Kanske räkna points och ändå utesluta fett för skall man räkna fett så blir det för många points. Har du något tips??
Kram!!!

Svara
Lotta 12 januari, 2012 - 14:18

Jag menar så klart utesluta kolhydrater.

Svara
Linda-Li 13 januari, 2012 - 12:32

Hej Lotta! Jag förstår precis vad du menar. Jag har varit med så många gånger i viktväktarna och gått ner bra i vikt men alltid varit hysteriskt sugen och orolig i kroppen. Har kört LCHF ett par gånger och mått suveränt men aldrig gått ner i vikt. Jag har ca 15 kg övervikt kvar att dras med så nu kör jag ett eget koncept. Jag räknar points precis som jag gjorde på viktväktarna men det jag äter inom ramen för de pointsen är lchf-käk. Jag mår gott och är lugn och harmonisk inombords och vikten går stadigt nedåt. Tanken är när jag når målvikt att öka upp fettet ännu mer än jag gör just nu.

Svara
Åse 13 januari, 2012 - 14:35

Hej Lotta!!
Ja jag kommer ihåg!!
Prova du! Men jag varnar dig att du kommer nog inte bli mätt eftersom du kommer dra ner på det som mättar och risken är att kroppen tror att du svälter eftersom den får brist på energi (lite kh, lite fett). (med minskad ämnesomsättning som effekt)

Svara
Lisa 12 januari, 2012 - 13:43

Tack för en fantastisk inspererande blogg! En livsnjutare dessutom, det tycker jag är viktigt..

Jag tänkte tipsa om ett supergott mellanmål, eller som snacks till kvällen (blev min lunch idag..) Om man nu inte orkar göra själv hemma, perfekt att ha med sig när man är på språng..
20 gram förpackning med ungsbakad krispig italiensk ost!! (9,6g. prot 6,8g fett 0g k)
du verkar ju gilla smakrika ostar

Svara
Åse 13 januari, 2012 - 14:37

Tack! Men var hittar jag det??? Märke?

Svara
Lisa 13 januari, 2012 - 15:09

Köper på maxi i råå, italienskt märke kommer ej ihåg namnet..finns just nu vid provköket mittemot delikatessen

Svara
Michelle 12 januari, 2012 - 13:07

Fjantigaste ursäkten jag någonsin har hört!! 😉 Gör lite sit-ups & crunches om vartannat, armhävningar, planka (herregud plankan kan man ju inte få nog av!), sidoplanka, har du vikter kan du även träna biceps o triceps eller fyll en tom vattenflaska och använd som vikter. Utfall går alldeles utmärkt att göra utan vikter också, har du en lång pinne går det utmärkt att hålla den i ryggen för att försäkra sig om att man har en rak hållning. Lycka till!!

Svara
Åse 12 januari, 2012 - 14:14

Haha! Ja det finns såklart tusen saker att göra hemma men ibland behöver man något som tänder lågan och det kan vara svårt att få gjort hemma;) annars toppentips såklart! Ska tänka på dem i framtiden!

Svara
Danielas Lchf 12 januari, 2012 - 12:34

Jag gillade verkligen boken Hjärnkoll på vikten, en av mina favoriter!
ha en bra dag fina du!

Svara
Klara Desser 12 januari, 2012 - 10:43

Och min nya bloggadress är
http://klaraslchfblogg.blogspot.com

Hälsar Klara

Svara
Klara Desser 12 januari, 2012 - 10:42

Ser mysigt ut med hundarna bredvid dig! Vi passade en hund 10 dagar runt nyår och jag måste säga att just nu är jag ganska nöjd med att han har åkt hem till sitt. Min dotter vill gärna ha hund men eftersom alla hundar vi passar hänger mig i hasorna (det är ju jag som ger dem mat!) så inser jag att det får vänta till hon är lite större. Jag tycker om hundar men har inte så stort intresse så att jag är beredd att lägga ner all tid som krävs. Kanske när jag blir pensionär!

Jag drar gärna vinnaren!! Kram!

Svara
Åse 12 januari, 2012 - 10:53

Haha ja hänger en i hasorna gör dem ja! Som du säger, den som matar dem och spenderar mest tid med dem 😉
Som tur är så har jag två tonåringar som är duktiga med att hjälpa till och motionera dem, de små barnen motionerar dem inomhs med massa lek =)
Men absolut, man får ju alltid planera för dem!

Hörs, senare! KRAM

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.