En perfekt buffé i sommaridyll

av Åse

God förmiddag sköna söndag! Har ni det bra? Det är ganska tyst om er här 😉
I dag vaknade vi upp till regn, men det gör ingenting! Vi ska bara göra söndagsstädning och sedan ligga och lata oss i sofforna och titta på film!
Just nu gör jag en laddning glass i glassmaskinen för kvällsgott, blir det bra så kommer recept! Men först en brunch när maken kommer tillbaka från gymmet!
I går hade vi lite släktmiddag hos mamma, mamma hade fyllt 70 år men vill inte ha ett 70 årskalas utan vi träffades bara och åt gott! Vilken tur med vädret vi hade! Varmt och skönt och solen lyste från klarblå himmel så vi satt i mammas lummiga trädgård och åt 🙂 Underbart!
Mamma hade gjort buffé, perfekt att äta när man äter LCHF, mammas paj skrapade jag bara ut innehållet ur. En halv kanelbulle och två skedar av mammas marängtårta njöt jag också av, vid kalas och fest äter jag sådant – det passar mig jättebra! Vi fick en jättetrevlig eftermiddag och kväll ihop!


Mamma <3

Bästisarna! Kusinerna Liam och Alice hänger ihop i vått och torrt!

Ost & skink/Broccolipaj, grillad fläskfilé, grekisk varm sallad med kyckling, ugnsbakad lax med god krämig sås, lufttorkad skinka, salsicciasallad, grönsallad och fräsch vattenmelon!


Min man och syrrans sambo tar för sig

Nästan hela kusinskaran


Min dotter med sina kusiner Erik (bonuskusin) och Liam

Min mormors gamla recept på seg marängtårta

Mammas hembakade kanelbullar

Min Daniel

Alice och Liam <3

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

35 kommentarer

Marie svärd 6 augusti, 2012 - 20:08

Vilken vacker mamma! Du har att brås på! // Marie

Svara
Åse 6 augusti, 2012 - 20:44

Tack!! =)

Svara
karin 6 augusti, 2012 - 15:58

Ser ut som det vfarit en bra sommar.
Nu åter igen så man kommentera.
Sem men tyvärr inget internät.

Svara
Yvonne 6 augusti, 2012 - 14:53

Ser ju precis hur urmysigt ut som helst! Men vadå 70? Tror jag inte alls på. Din mamma ser inte ut att vara en dag över 50!

Svara
Mia 6 augusti, 2012 - 14:34

Åååh vilka härliga bilder!! Har precis ätit dina underbara kesoplättar med vitlöksost och salami till frukost ( efter nattjobb)! Är helt beroende av dem, så jäkla goda och mättande! Mmm! Ha det fint =) Kram

Svara
Anita 6 augusti, 2012 - 11:31

Vilka härliga bilder som vanligt! Vad kul att träffas alla, behöver inte vara kalas för att man fyller. Min pappa vill inte heller bli uppvaktad när han fyller utan bara träffas släkt. Ha en trevlig måndag!

Svara
Anna 6 augusti, 2012 - 10:52

Fantastiskt inspirerande blogg. Jag undrar var du anser att det bästa utbudet av LCHF-produkter finns i Helsingborg? 🙂 tacksam för svar!

Svara
Åse 6 augusti, 2012 - 12:21

Hmm enda stället jag köper LCHF godkända livsmedel på är Ica Maxi Berga =) Där köper jag mandelmjöl,fiberhusketc – allt annat köper jag på LCHFbutiken.se

Svara
Mia 6 augusti, 2012 - 14:39

Hej! Jag bor också i Helsingborg och det finns faktiskt lite utbud på Coop nära på kopparmöllegatan, biofoods kokosfett (som verkar vara ok när jag googlade det)! Dessutom sellton produkter och sukrin och sukrin melis! En del raw food produkter såsom mandelmjöl och sånt också! Kanske något dyrare, men kokosfettet kostar 59 kr för 400 g, det tycker jag är bra pris! Dock är kokosnötsmjölet inte det som jag har föstått man ska köpa ( sellton med17 g kolh/ 100 g), så det har jag beställt på lchf-butiken) lchf-butiken är annars toppen!

Svara
En kvinnas vardag 6 augusti, 2012 - 09:48

Vilka underbara bilder!

Svara
Helena 6 augusti, 2012 - 08:21

Vilka härliga bilder och vilken underbar buffé 🙂
Hoppas att allt är bäst med dig!!
Kramen!

Svara
Jenjo 6 augusti, 2012 - 08:13

Oj vad din mamma är VACKER! Otroligt… Jag tror att jag har sagt det förr, men det stämmer då ä. Man då inte tro att hon är 70 år!
Och jag kan tänka mig att ni haft en härlig dag. Maten ser fantastiskt god ut! 🙂
KRAMIS

Svara
Elin 5 augusti, 2012 - 22:16

Hej Åse, jag är lite nyfiken på hur du ser på det här med att en del LCHF-profiler börjat med ketonmätning. Det bröt ju ut en liten strid genom Anna Hallén och jag tycker att du brukar ha så genomtänkta åsikter och är intresserad av din. Om du har en och vill dela med dig alltså. /Elin

Svara
Åse 6 augusti, 2012 - 12:26

Jag har full respekt för att man vill ha svar och är nyfiken på hur kroppen fungerar, personligen är det inget jag gör men vill heller inte klanka ner eller ifrågasätta dem som gör det – det kan bli lite fara i att en stor LCHF profil gör det för det lockar många att göra samma och det kan innebära att många blir fanatiska och att LCHF kosten som ska vara en motsvarighet till allt bantande där man måste kämpa, trilskas med kroppen och anstränga sig, helt plötsligt inte blir ett naturligt och enkelt sätt att äta utan ännu ett sätt att försöka styra och kontrollera kroppen – min personliga åsikt men som sagt, förstår samtidigt dem som vill ha svar på hur deras kroppar fungerar.

Svara
Ida 5 augusti, 2012 - 21:43

Det ser verkligen gott ut! Du är alltid lika snygg!
Kram Ida

Svara
Åse 5 augusti, 2012 - 21:45

Nämen hej Ida!! Det var längesedan jag ”såg” dig här!! vad kul! KRAM!

Svara
Ulrika 5 augusti, 2012 - 20:35

Grekisk varm sallad med kyckling blev jag nyfiken på. Hoppas på att det finns möjlighet att du ”bjuder” oss på det receptet.

Svara
Åse 5 augusti, 2012 - 21:46

Jag ska tigga receptet!! =))

Svara
FitnessMe 5 augusti, 2012 - 19:25

Vad trevligt ni ser ut att ha det! 🙂

Svara
jenny 5 augusti, 2012 - 17:48

Så snygg din mamma är!! Jag minns ett foto från *underbar* (tror jag) på dina föräldrar när dom är på stranden, säkert från 60/70-talet. Din mamma sitter i en vit bikini och är så sjuuukt snygg! Av någon anledning är det fotot inpräntat i mitt huvud – lite som en målbild/inspiration. Nu ligger dock inte det fotot kvar men i huvudet sitter det gjutet!! 😉
kram 🙂

Svara
Åse 5 augusti, 2012 - 21:49

Haha ja det stämmer!! =)) KRAM!

Svara
Rebecca 5 augusti, 2012 - 17:38

Snygging där! Det ser ut som att ni hade en jättefin kväll tillsammans. Blir så glad när jag ser din mamma. Hon är så snygg!!! Ha det bäst så hörs vi snart! Puss & kram

Svara
Åse 5 augusti, 2012 - 21:49

Tack gumsan!!! Massa pussar & Kramar och snart beeeeeebis!! <3

Svara
Sara 5 augusti, 2012 - 16:57

Wow sa vill jag ocksa se ut vid den aldern!! Vilken vacker mamma du har 🙂
Vi ar har och kollar varje dag precis som vanligt anda fran Wales :))

Svara
Åse 5 augusti, 2012 - 21:50

Härligt Sara!! Känner mig trygg mer alla er fina läsare som regelbundet hör av er! Kram till er i Wales!

Svara
Torun 5 augusti, 2012 - 16:54

Vilken härlig släktträff och vilken vacker mamma du har 🙂

Svara
Jenny 5 augusti, 2012 - 16:01

Hej.
Jag är en glassälskare som undrar vart receptet på kokosglassen tog vägen? Har kollat efter det varje dag i 2 veckor. Känner hur det läskas i munnen. Har testat lite olika lchf glass, men har inte hittat något riktigt bra, smakar oftast för mycket ägg.
Tack för en massa bra och goda recept, även mina kräsna barn och sambo tycker att det mesta är riktigt gott:)

Svara
Åse 5 augusti, 2012 - 16:08

Hej! Jag är inte helt nöjd med det receptet det kommer upp när jag tycker det är riktigt bra! Härligt att du gillar recepten!

Svara
ÅsaS 5 augusti, 2012 - 14:11

Kärt barn många namn (eller ska jag säga kär tårta många namn istället?). Den tårtan väcker såå många minnen hos mig! En tårta som min egen mamma gör vid alla högtider, med lite olika fyllningar efter säsong. Den har varit med vid jämna födelsedagar, vid barnens dop och även vid mitt och makens bröllopsfika. (Vi gifte oss borgerligt i hemlighet, men mamma hade ju luskat ut vad som var på G, och bjöd in sig och pappa och brorsan. Sen hade vi fika hemma på altanen och mamma bakade en sådan tårta åt oss. <3 )
Underbart att ha kalas med hela släkten en vacker sommardag då allt är grönt och blommor som blommar. Det om något är sommar för mig! Kan bara hålla med övriga tjejer om att du har en ungdomligt vacker mamma!
Kram fina du!
ÅsaS

Svara
Åse 5 augusti, 2012 - 21:52

Ja vi är nog många som är uppväxta med den tårtan! =))
Svensk sommar är väl underbar ändå! =) Kraaaam

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 5 augusti, 2012 - 13:11

Vilka härliga bilder på en härlig buffé.

Svara
Sofia 5 augusti, 2012 - 12:31

Visst är det mysigt att umgås med familjen sådär <3 Vi hade en sådan träff igår för att fira min pappa som fyllde 76 år. Vilka otroligt söta barn du har. Lilla Juni. Hennes ögon 🙂 Håller med Malin att din mamma ser ung ut för att vara 70 år!
Kram!

Svara
Åse 5 augusti, 2012 - 21:52

Åh vad mys, hoppas ni hade det trevligt!!! Stoooor kram!!

Svara
Tess 5 augusti, 2012 - 12:23

Fin barn du har 🙂

Svara
Malin Henriksson 5 augusti, 2012 - 12:11

Hej 🙂 din mamma ser inte ut som 70!!!! Hon är jättefin 🙂 bra gener du har därifrån 😀 tårtan brukar min mamma oxå göra och här heter den glömmingetårta bl.a den har många namn och är vansinnigt god!
I Härnösand hade vi spöregn och muller men idag har vi vackert väder, skönt!
Ha en riktigt skön söndag med familjen, det ska jag ha 🙂
Stor kram till dig Åse

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.