Detta med portionskontroll

av Åse

I går när vi åt middag i Falsterbo så sa svågern lyckligt ”Jag är mätt efter bara detta och vill inte ens äta mer fast jag ”får”” och då hade han ätit en kycklingfilé inlindad med bacon, goda såser som bea, vitlökssås, pestosås och en sallad och det är ju en av fördelarna med en LCHF kost. Oftast överäter man i början för man är van vid stora portioner för att man triggas att ätas mer av kolhydrater (ja även av fullkornsprodukter!!) Det kan ta några veckor innan man vant sig av med det.
Jag pratade med mamma om det också förra veckan. Hon har ätit LCHF kost i många år men unnar sig glass ganska ofta med påföljd att hon hoppar in och ur ketos hela tiden och den naturliga portionskontrollen man får genom att befinna sig i ketos rubbas, det innebär att hon äter ofta för stora portioner – fast av rätt livsmedel.

Att räkna kalorier (el points) kan tyckas vara bra för att man har koll men av erfarenhet så vet jag att man fokuserar ofta på HUR mkt man ska äta för att det ska passa in i kalorimallen i stället för att faktiskt lära sig lyssna på sin egen mättnad. Detta kan innebära att ens överätar tendenser sitter i när man inte har kollen (kanske vid fest, semester eller dylikt). Man kanske inte är mätt eller nöjd efter 400 kcal (eller 11 pro points)? Det innebär kanske att man blir sugen efter maten och äter något mindre bra. Man ska ju trots allt lära sig äta rätt mat i rimliga portionsmängder tills man är ohungrig. Men jag vet att för många är det bra med en måttsats som kaloriräkning, åtminstone tills de fått in rutinerna.

Något annat man ska ta hänsyn till är att även på en LCHF kost så finns det tillåtna livsmedel som påverkar oss olika. Jag och Anna pratade om det. Hon äter inte bär, eller mörk choklad för att det triggar henne, jag har slutat äta nötter som snacks för det triggar mig. Jag har även problem med gräddiga gratänger – jag överäter lätt för att det ju är så gott!
Många som provar på LCHF går helt banans när de inser att de får äta gräddiga såser, avokados, nötter, bär, fet yoghurt, bär och vispgrädde etc.
Sedan så går de UPP i vikt i stället för ner och skyller på ”dieten”. Mao får de i sig för mkt kolhydrater i motsats till fett.
Är man en matmissbrukare som missbrukar socker, för mycket mat så kan man inte se på kosten som något tillfälligt, en ”viktminskningsdiet” utan man måste inse att så här måste man alltid äta.
Jag var bångstyrig i sååååå många år, manade till att det var bäst att äta av allt men i begränsad form men i dag vet jag att det var det tänket som gjorde mig fet i tid och otid!! Så fort min viktminskningsperiod var över så överåt jag i tid och otid för att jag triggades till överätning av en jämn ström kolhydrater (i form av bröd, pasta, ris etc) Varför envisas med att äta av produkter som triggar en till överätning även om man vid tillfället begränsar dem till en fast kalori/pointsmängd? Jag är inte kolhydraträdd men jag äter efter hur min kropp mår bra av att äta. Jag kan äta ganska många kolhydrater per dag utan problem om kolhydraterna kommer från rätt källa.

Det finns bara ett problem för mig numera och det är socker, när jag envisas med att äta det så ballar jag ut. Jag inser att jag har låg insulinkänslighet eftersom jag missbrukat socker så länge, så min kropp producerar nog mycket höga insulindoser när jag äter socker vilket innebär att jag lätt går upp 2-3 kg genom att slarva med kosten under några dagar (och nej det är inte bara vatten)
Nu vet ni ju att jag bestämt mig för att se det som en allergi och därför är det slut med socker för min del!

Det ÄR bra för fettförbränningen med en kost baserad på bra fetter och protein (+ kolhydrater från grönsaker, nötter och bär), det ÄR bra för suget och mättnaden och med det en naturlig portionskontroll med en sådan kost och om man är en överätare som går över till LCHF så kan man behöva lite koll:
Man kan bestämma sig för enkla regler som att man bara äter fet yoghurt till frukost, inte som både frukost, mellis och kvällis.
– att man tar EN portion som består av 1 bit kyckling, fisk, kött, ca 1 dl gräddig sås, eller en stor klick bea etc, grönsaker (gärna gröna) som växer ovanjord. Ta inte om!
Satsa på bra protein till varje måltid!
-LCHF/LCHF efterrätter är inget man ska äta varje dag, det innehåller en hel del energi och det gör bara att du fortsätter vänja kroppen vid att den ska belönas med något ”sött”. Ja även jordgubbar/hallon med grädde tycker jag är en efterrätt!
– att äta mellanmål flera ggr per dag är onödigt. Strunta i att gå och kylskåps äta brie, ostskivor, nötter, oliver etc. Personligen äter jag 3 större måltider och ibland 1 mellanmål/kvällis.
Ät 1 dl blandade nötter varje dag! Nyttiga fetter och vitaminer/mineraler!
Givetvis är vi alla olika, det som fungerar för mig fungerar inte för en annan, så är det ju men jag hoppas jag inspirerar någon att tänka lite extra kring vad som egentligen ligger bakom ens matbeteende och hur man får en varaktig lösning på sin matproblematik.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

43 kommentarer

Bettan 20 augusti, 2011 - 13:30

Hejsan!
Har kört den här kosten i 5 veckor.. Men ja tycker att de e svårt att veta vad man inte bör äta, lr vad man ska äta. o kolhydrater e de ju i de mesta..
Tacksam för tips o råd.
Kram Bettan

Svara
Åse 20 augusti, 2011 - 13:53

Hej! Man utesluter ju inte alla kolhydrater utan de kolhydratrika. Spannmål, pasta, potatis och socker. Grönsaker (utom rotfrukter) kan man äta mkt av.

Svara
anette 12 juli, 2011 - 01:14

Hallo Åse!!!
Läste detta inläggoch käner igen mej som bara den, jag har vart matmissbrukare och socker beroende, så jag valde LCHF!! Har fungerat super , lyckats bli av med 24 kilo och kunnat hållt mina demoner i chack, men inte efter midsommar, jag är så arg på mej själv!! Har jag haft ett återfall eller svullar dag har jag alltid starat om dagen efter men inte nu, jag har gått upp 10 kilo på 2 veckor och paniken börjar komma över me jag vägrar bli som förrj, tänkte om du kanske kan hjälpa mej, vad ska jag göra för att komma på banan igen??? Vill ju fortsätta att vara smal och välmående!!!

Tack i allafall för jordens bästablogg 🙂

Svara
Åse 12 juli, 2011 - 08:20

Det är så svårt att ge konkreta råd så här men du har ju hamnat mitt i ditt missbruk igen. Kasta ALLT med kolhydrater i ditt hem och planera in en dag med mycket aktiviteter där du även förberett din kost, läs tex ”sockerbomben” så blir du mer peppad och får insikt om exakt vad som händer med dig. Ta en dag i sänder och planera all mat. Kram!!

Svara
Sara & Busungarna 11 juli, 2011 - 23:20

Just portionsstorlekarna är faktiskt något som jag funderat mycket på nu under semester. Jag överäter så det är inte klokt! Även när jag kör LCHF, men såklart inte i samma mängd som annars. Det är dock nummer ett på min lista att ta tag i när vi kommer hem, för det är så sjukt dumt att äta mer bara man kan och ”får”, när man egentligen är mätt och nöjd! Extra kalorier är alltid extra kalorier, vare sig de är gjorda av socker eller fett…tyvärr 😉

Svara
Linda-Li 11 juli, 2011 - 11:06

Tack för ett mycket klokt inlägg Åse.
Jag tror fullt och fast på att LC är nyttigast för människor, framför allt mig. Sönderbantad av alla dieter som finns så har jag löjligt svårt att släppa överskottskilon. Har ju viktväktat i 1½ år nu, med bra resultat men det går långsamt och jag triggas av alla kolhydrater man får äta, även om jag uteslutit mjöl sedan lika länge. Försökte mig ju på LCHF för några veckor sen, och gjorde alla de fel du skrivit om så jag rasslade upp 4,5 kg på 2 ynka veckor. Nu kör jag kombinerat, räknar points med en kost som är LC, innehåller fett men så lite mejeriprodukter som möjligt, och jag går äntligen stadigt neråt. Använder pointsräknandet som en trygghet att ha lite koll på kalorierna. Tack vare LC så är jag inte hungrig, inte sugen och behöver inga mellanmål. Underbart att kunna slippa tänka på ätbara saker hela tiden. Är lite skraj nu när vi ska semestra, men hoppas och tror att jag ska fixa det!

Svara
Åse 11 juli, 2011 - 12:21

Jag tror på dig, klart det går!! Men använd gärna points ett tag men glöm inte känna efter själv för efter ett tag kommer du våga lämna livbojan och märker att du kan lita på din egen mättnad och din egen kunskap!

Svara
jenina 11 juli, 2011 - 10:42

Det är så intressant att läsa dina tankar och reflektioner!! Stort grattis att du har ”kommit på” varför du förrut var tjock att du nu kan undvika det! Det är så skönt att du alltid beskriver hur det är för dej och att du poängterar att alla är olika, att man ska hitta sin egen balans med mat och vikt! Tack för det!! Jag är påväg men inte nåt ända fram….

Jag har ätit lchf förrut och varit mycket frälst, trodde att jag hade sockerberoende. Men nu äter jag ”vanligt” kost men inte så mycket snabba kolhydrater. För mig (som är fd. bulimiker) var det svårt att äta lchf, jag överåt dessa livsmedel också, eftersom jag alltid överåt så att säga. Och jag blev dessutom så himla sockerkänslig. Sen var det så jobbigt när vi var borta hos kompisar och åt (inga av mina vänner är lchfare) att tacka nej och så vidare. Det var svårt för jag ville ju bara vara normal och äta som alla andra. Nu mår jag bättre och är normalviktig, men skulle vilja gå ner 3 kg. Ska nog prova GI lite försiktigt!

Kram Jenina

Svara
Åse 11 juli, 2011 - 12:22

Ja vi har alla olika förutsättningar, inte alla är redo att lägga om sin kost helt och stå för det. Jag har ju tur för jag har så många familjemdelammar och vänner som äter LC kost pga mig 😉 Härligt att du nu är nere på normalvikt!! Heja dig!!

Svara
CamillaP 11 juli, 2011 - 09:20

Sååå klokt och jag nickar igenkännande på det du skriver =) Som jag sagt tidigare, maten har jag inga problem med egentligen. Jag äter kött, fisk, fågel och har grönsaker till, kanske en god sås då och då eller kryddsmör…funkar hur bra som helst, speciellt i grilltider…så enkelt såååå gott….mätt och nöjd!!!
Men sen kommer man till det där sockret..,jag är en sucker för glass och godis…ja det är jag och under tiden jag var strikt funkade det jättebra, men när man väl tilåter sig ”lite” då är det bara kört som sagt….det ska proppas in till man mår illa…URK så dumt så dumt….är knoppen dum får kroppen lida 😉 men som du säger, gör om, gör rätt!!! Kram goding för dina tankar som peppar en annan =)

Svara
Åse 11 juli, 2011 - 12:24

Ja vi är ju sockerråttor bägge två och vad jag kommit fram till är att det Ä R I N T E V Ä R T D E T.
Såååå gott är det inte och man får nog helt enkelt bestämma sig för att det är ett missbruk. P&K!!!

Svara
LL 11 juli, 2011 - 08:40

Hej,
Har följt din blogg ett tag nu och måste säga att den verkligen inspirerar mig!! 🙂
Har ungefär samma problem som du haft. Överätande, jojo-bantning med ”svält”, pulvershakes, GI… Plus/minus tio-tjugo kilo de senaste tio åren… Upp och ner… Ibland supermotiverad, oftast ingen riktig motivation… Helt enkelt jobbigt! 🙁 Har ”bestämt mig” hundra gånger att ”Nu, nu ska jag!!” Och sen dalar motivationen igen efter nån vecka på shakes eller nåt annat… Man blir så trött på sig själv att aldrig vara taggad till tusen och löpa linan ut!
Just nu ligger jag ca 10-15 kilo från min målvikt (som också är 56 kilo! 🙂 För när jag vägde det mådde jag som bäst, trivdes med kropp, själ, kläder, allt!).
Och NU, nu har jag verkligen bestämt mig! Satte 1 juli som start och har sedan dess ätit LC (med några få – de flesta medvetna – undantag och då i små portioner!). Förutom dessa små snedsteg känner jag mig hyfsat nöjd med mig själv hittills och skall nu se det långsiktigt och inte som en quickfix (som alla svältkurer med shakes är…).
Tack för att du inspirerar mig!!!
Kram

Svara
Åse 11 juli, 2011 - 12:25

Haha ja det låter ju onekligen som min historia ;))
GRATTIS till en ny insikt, bra jobbat hittills!!
Lycka till nu och berätta hur det går för dig!! =)

Svara
LL 11 juli, 2011 - 13:34

Det ska jag, jag lovar!! 🙂

Hur tänker du just när det gäller motivationen? Hur gör du för att hålla den uppe och då såklart under längre tid eftersom det är ett livslångt beslut…?
För det är ju trots allt det som mycket handlar om, även om jag nästan har börjat se min sockerkänslighet som en ”sjukdom”/”missbruk” eller som du säger, en ”allergi”. Efter att jag läste boken ”Sockerbomben” (Bitten Jonsson bla tror jag har skrivit den) för ett par år sen började man ju verkligen fundera… Just det här att vissa människor kan äta lite av allt och det funkar bra, medan andra (alltså vi med sockerkänslighet), blir som drogmissbrukare och bara vill ha mer och mer socker…
Nej, har bestämt mig för att det får vara slut på sockerintaget (ev. bortsett från vissa sociala sammanhang, då man kan göra ett medvetet val och ta en liten bit – och sedan inte få dåligt samvete!)
Tack för alla bra recept!! Är glad att jag hittat denna bloggen. 🙂
Kram

Svara
Åse 11 juli, 2011 - 15:54

Sockerbomben är jättebra!
Min motivation är först och främst att vara pigg, jag blir så trött av socker. Sedan är det att trivas i min kropp, kunna använda de kläder jag vill ha. Själva vikten bryr jag mig inte om utan det är måtten på kroppen. Jag är ju ganska kort så varje viktökning/viktminskning syns och känns och det är ju bra på sätt och vis!

Kul att du gillar bloggen! =)

Svara
LL 12 juli, 2011 - 07:56

Hej igen,
Tack!! Läste i nåt av dina äldre inlägg att vi är exakt lika långa, så du har helt rätt i att alla små kilon syns (och känns!). SKA ner i min målvikt, sakta men säkert!
Kram

Sandra 11 juli, 2011 - 07:56

Hallå där och tack för att du delar med dej:) Jag tycker att detta inlägg va så otroligt bra skrivet så jag måste helt enkelt dela med mej av det i min egen blogg. Hoppas det är okej?
Kram!

Svara
Åse 11 juli, 2011 - 08:14

Klart du får :))

Svara
Ullis 10 juli, 2011 - 23:38

Tack för ännu ett bra inlägg. 🙂

Svara
Gina 10 juli, 2011 - 21:46

Hej Åse!

Alltid gillat din hemsida med massa recept och motivation. Har fått barn i februari och helammar fortfarande har ätit LCHF ett tag men kroppen vill inte släppa mina gravkilon. Har ätit LCHF innan och då gick jag ner stadigt. Tror du att det är svårare att gå ner när man ammar?

mvh GIna

Svara
Åse 10 juli, 2011 - 21:51

Ja det finns många som har svårt att gå ner i vikt när de ammar, kroppen VILL ha fettdepåper då =)

Svara
Soulsister 10 juli, 2011 - 21:43

En fråga, funkar det lika bra om man inte kan äta fullfettsprodukter? Jag blir tex jättedålig i magen av vanlig grädde eller riktigt smör….

Tack för en superbra blogg!
Kram från mig i Malmö

Svara
Åse 10 juli, 2011 - 21:53

Ja för mig gick det bra men det är så individuellt! Har man magkatarr etc så kan ju fullfett ställa till det. men huvudsaken är att man äter så mkt fett man kan och mår bra av tycker jag. KRAM!!

Svara
Anne 10 juli, 2011 - 21:34

Hej fina.
Vi har diskuterat detta med LCHF/ Gi i helgen. Vi ligger nog lite mera åt Gi hållet då vi absolut inte äter en massa fett. Vi äter så vi känner att det känns bra Jag äter inte bröd. Undviker det så mycket jag kan. Undviker numera även mörk choklad då jag känner att candidan i kroppen växer av det lilla. I helgen har jag dock ätit färskpotatis till den själv infiskade gösen 😀 Det svåra i sommar blir att undvika ölen. Jag älskar en kall öl en skön sommardag. Inga mängder pilsner en att poppa en kall är njutning.
Puss på dig.

Svara
Åse 10 juli, 2011 - 21:55

Ja det gör jag också 😉 (äter så det känns bra) Äter inga lättfettprodukter men fyller inte tallriken med fett.
I GI äter man ju kolhydrater från bröd, pasta, ris och potatis fast långsamma. Så äter ni långsamma kolhydrater och lagom med fett så är det GI ni äter. Äter ni inte så mkt spannmål, stärkelse etc så äter ni en LC kost.
Spendrups Bright kan du dricka! =)

PUSS!

Svara
Susanne 10 juli, 2011 - 21:20

Hej Åse,
du skriver så klokt och bra och man sitter och nickar för sig själv 🙂
Jag är inte själv jättekänslig för socker, men däremot så mår jag mycket bättre när jag utesluter det och försöker äta ungefär som du gör.
Gillar verkligen att läsa dina långa härliga inlägg om just lc-kost.

KRAM Susanne

Svara
Åse 10 juli, 2011 - 21:58

KRAM! och tack =))

Svara
ÅsaS 10 juli, 2011 - 20:26

Du är så klok Åse, och det är nästan sådär jag känner efter min månad med LCHF-inspirerad kost, eller vad jag nu ska kalla det.
Idag blev det lax-paj till middag, med din taco-paj som grundrecept. Kanongott!! och efter 1 lagom liten/stor portion med mycket sallad var både jag och maken mätta och nöjda. Inga omtagningar eller så, som det ofta blev förut – bara för att det var gott. Nu blev det matlådor istället! 😉
Så tack för att du inspirerar och berättar hur du funkar och stöttar oss andra med alla dina kunskaper.
Ha en bra kväll! Här blir det Johan Falk på dvd och barnfritt!!! 🙂
Kram ÅsaS

Svara
Anna 10 juli, 2011 - 19:25

Hej Åse har börjat läsa din blogg för ett tag sen men har inte hunnit plöja igen hela. Den är intressant och inspererande
men har en fråga. Efter hur lång/kort tid började du gå ner i vikt när du ändrade din kost till LCHF?. Jag har börjat med kosten för ca: en vecka sen men är rädd att jag kanske äter för lite just för att jag inte vill överdosera all grädde och feta såser. Kanske är det helt lagom jag vet inte ännu det har ju inte gått så lång tid heller. Tar det ett tag innan kroppen vänjer sig men den ny kosten? Jag löper ju ca: tre dagar i veckan och har märkt att jag inte har lika mkt bränsle som förut och vid två gånger ett tag efter löpning har jag blivit illamående tror du att det kan ha ngt att göra men att jag har tömt mina reserver på kolhydrater. Mår bra av den nya kosten och mitt socker ligger mkt bra då jag är diabetiker och tar insulin. Känner mig inte svullen och ”proppmätt” men jobbigt att må så illa att jag nästan kräks. Och jag tar inte ut mig helt på löpningen heller så det är inte darför. Jag har inte märkt ngn skillnad varken på vågen eller kläderna . Men jag har väl för bråttom det kanske kommer.
Ha det fint och ser fram i mot mer läsning och nya recept.
Hälsningar Anna

Svara
Åse 10 juli, 2011 - 19:50

Hej!
Jag har alltid gått ner fort och bra på LC kost. När du tränar mkt så kan du äta lite kolhydrater i samband med träning, de förbrukas och går direkt ut i musklerna.
Men annars har du rätt, det kan ta flera veckor innan kroppen anpassat sig till fettdrift.
Du har lite bråttom men det är förståeligt! Om du tror att du ev äter för lite så prova på att öka nästa vecka! Ät dig mätt (inte proppmätt) på protein, bra fetter – personligen tycker jag inte att du behöver ösa på gräddiga såser etc. Ta en klick till maten. Ät när du är hungrig och inte efter klockan. Småäter du? Äter du huvudsakligen protein, fett och lite grönsaker? Så inte mkt annat tillåtet men i lite gråzon åker ner?

Svara
Anna 10 juli, 2011 - 21:19

Jag äter när jag är hungrig och lagar bra och ordentlig mat.. Är nog rädd att använda för mkt grädde och så i maten för det är så nytt för mig och har alltid tänkt att jag blir tjock av det. Jag har en bra LCHF bok skriven av Anna Hallen men många goda och bra/lätta recept.
Ska jag inte äta mkt grönsaker? Jag småäter inte. Förut kunde jag göra det mera och myst med sambon därav en massa kilon lagt sig på min kropp 🙁 Nu tar jag en frukt eller lite nötter om jag känner mig sugen.. Äpple/banan och nektarin är frukt jag brukar äta.

Anna

Svara
Åse 10 juli, 2011 - 22:01

Annas bok är jättebra!
Du ska äta grönsaker till din fett/proteinportion men inte överdrivet – som en knytnäve. Undvik helst frukt men om du mår bra av det, inte får sötsug och har en bra viktminskning (eller står still i vikt om du vill det) så är det ju OK! Men frukt innehåller fruktsocker. Äpple, nektarin är i så fall bättre än banan.
men allt beror på hur det fungerar just för dig =) Finns inga förbud.

Svara
Anna 10 juli, 2011 - 22:28

Tack så mkt 🙂

Åsa 10 juli, 2011 - 19:18

Hej! Du har en underbar blogg för oss som det känns att de flesta inte förstår! Jag har ett enormt sockersug….megasupervansinnigt stort, och det har jag förstått typ i april i år och att det går att göra något åt det, men När jag pratar lc/lchf med mina vänner så protesterar de hejvilt och nästintill dumförklarar mig, vilket gjorde att jag dumt nog började äta typ vit fullkornspasta innan jag skulle träna (jamen det var ju inte faaaarligt…) , och det i sin tur gjorde att mitt kolhydratsug triggades igång och fort var det gjort så äter jag massor av socker och kolhydrater igen!! Jag måste också börja tänka på att jag är allergisk mot socker och vara tyst om lc/lchf, vilket känns supertrist för man vill ju ibland stöta och blöta med någon 🙁 Är på semester men ska ta tag i detta en gång för alla när jag kommer hem för jag mår absolut bäst m lc/lchf…. Kram kram

Svara
Åse 10 juli, 2011 - 19:53

Människor är rädda för det okända! Men detta är en kost som urtidsmänniskan åt inte konstigare än så! Inte åt de fullkornspasta innan de skulle ut och jaga!?
Säg bara som svar till dem som idiotförklarar dig ”Jag äter så här för att hela jag mår så mycket bättre!!!” Min kropp mår bäst av så lite socker och stärkelse som möjligt. Inte kan de käfta emot när du säger rakt upp o ner att du mår BRA, det är väl huvudsaken?
Stor peppkram!!!

Svara
Annah 10 juli, 2011 - 18:19

Det tycker jag är det svåraste oavsett kost, att veta om jag äter tillräckligt eller för mycket. Kan dock bli oerhört hungrig, särskilt när jag tränar lite mer (än vad det blivit den senaste veckan) men vet inte riktigt hur mycket mer jag ska öka på mängden mat eftersom jag helst vill gå ner några kg i vikt.

Svara
Åse 10 juli, 2011 - 19:55

Hej vännen! Ja det är lite svårt att råda eftersom jag inte riktigt vet hur du äter. Huvudregeln är ju att man ska äta när man är hungrig och man ska äta sig ohungrig. Av livsmedel som håller dig mätt och nöjd och blodsockret i schack. Försök att lyssna till de signalerna så kommer kroppen själv ge i från sig fett om den behöver det.

Svara
Annah 10 juli, 2011 - 20:16

Förhoppningsvis blir det lite bättre när vi kommer hem igen. Känner att jag saknar ”min” mat. Här borta är det mycket potatis men det äter jag väldigt lite av iaf och öser på med mer grönsaker. Förresten, har du något tips på bra buffémat till kalas? Måste ju börja planera för veckans tvååring =)

Svara
alice 10 juli, 2011 - 17:46

du är så klok Åse. Så fruktansvärt klok:)

Svara
Anna 10 juli, 2011 - 17:00

Älskar din blogg, har precis hittat hit. Äter själv LCHF….började mest för att bli frisk ifrån min candida. Gick ned ca 10 kg, men har tyvärr ätit mig till de kilona igen….Genom för stora portioner + att jag trodde att jag kunde hantera socker igen. Efter att ha haft sockerstopp på ca 1 år. Men icke sa nicke, det klarade jag ej. Har kämpat ett tag, tills jag en dag förstod samma som dig. Jag är allergisk mot socker. Nu ska jag ta tag i detta igen och hit ska jag ”gå” för att hämta stöd. Vikt idag 78kg, men vill ned i samma viktklass som dig. Ha det!! Kram Anna

Svara
Åse 10 juli, 2011 - 17:02

ja det är surt, surt, suuuuuuurt!!! Men bit ihop, gör om och gör bättre så kommer det gå galant!! =))

Svara
Anna-Karin 10 juli, 2011 - 16:36

Kloka ord, Åse! Låter så enkelt oxå men jag vet att det är såå svårt emellanåt tills den dagen man bestämmer sig att nu får det vara nog! DÅ först blir det enkelt. Socker och matmissbruk är inte roligt och kroppen reagerar så starkt på ”fel” mat/godis etc aå det är ju konstigt att man inte kan låta bli fast man vet att man mår dåligt av det. Jag förstår det inte, alltså att huvudet hänger inte med munnen/suget, helt plötsligt har man överätit eller ätit ”fel” så kroppen skriker av ondo och magen sväller som en luftballong.
Ha det gott och hoppas du får en trevlig sommar. Kram

Svara
Åse 10 juli, 2011 - 16:41

Ja man vet ju så väääääl men socker är en mäktig drog. KRAM!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.