Jag älskar varma mackor, pizza, korv med mos, en gatukökshamburgare med extra allt, ja allt som är kladdigt och geggigt! Det finns med andra ord en anledning till att jag vägt 80 kilo!
Och eftersom jag aldrig mer tänker väga 80 kilo så får jag hitta substitut, för jag tycker fortfarande att allt sådant är gott!
Croque Monisieur tillhör absolut favoriterna, eller ost och skinktoast som det heter på ren svenska 😉
I dag blev det alltså en croque monsieur fast på LCHF vis! Kesoplättar med cheddarost, skinka, tomat och dijonsenap – oooooooooooh så gott!!!! Blev jättemätt och det är ett gott tecken! Prova detta! Ni kan variera i all oändlighet! Vad sägs om mozzarella, salami och basilika? Slurp!
PrintCroque Monsieur – lowcarb, glutenfritt
- Yield: 1
Ingredients
1 ägg
125 gr (halv liten burk) keso
3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
nypa salt
2 skivor ost
rökt, smakrik skinka
tomat
dijonsenap
olja att steka i alt smör
Instructions
Vispa ihop ägg, keso, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och en nypa salt med stavmixern.
Hetta upp 1 msk matfett i panna och klicka ut 2-3 plättar. Sänk till medelvärme och låt plättarna få fin färg på ena sidan (ca 4-5 min)
Vänd dem och platta ut smeten med baksidan av en stekspade. Låt steka 2-3 minuter innan de vänds igen. Lägg på osten på varje plätt och sedan skinka, tomat och dijonsenap och lägg på ena plätten. L
åt gå ett tag till i pannan.
Lägg upp, servera!
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
55 kommentarer
Jag älskar din blogg och har testat så många av dina recept sen jag började skära ner på kolhydrater för ett år sedan. Det här var dock något av det absolut godaste jag ätit i frukostväg! Yay och mums! Tack för all härlig matinspiration!
Åh vad roligt att höra!! Kram!
Lagade detta till frukost i morse och det blev en familjefavorit på en gång. Jag hade salami, 2 skivor cheddarost, tomat och dijonsenap. Vilken hit 🙂
Tack för all inspiration Åse!
Så gott Åse, nu Gokväll.
Så jävla gott! Bästa rätten!
Hej Åse!
Älskar dessa croque monsieur!! Jag har dock ett litet problem just nu……. Jag har aldrig i hela mitt liv räknat calorier men har börjat nu så min fråga till dig är om du har en blekaste aning om hur många kalorier dessa innehåller på ett ungefär iallafall???
Jag älskar dem och äter dem ofta, så otroligt mättande och gott.
Ha det gott.
Kram Anna-Karin
Ska dom vara ”geggiga” i mitten eller har jag stekt dom för kort tid?
Nej de ska inte vara geggiga på insidan! Stek dem ca 5 minuter på varje sida!
Alltså, himmel vad detta var gott!
Gjorde dessa godingar idag till hårt trädgårdsarbetande familjemedlemmar men jag adderade lite värmd brie och grön pesto,muuuuums =)
Åhhhhh mums!!!! Måste jag efterapa!!
Gjorde fläskpannkakan från din bok igår o hade den till lunch..så himla god 🙂
Hej Åse!
Jag har ingen stavmixer hemma, går det bra att använda vanlig matberedare för att blanda smeten?
Du behöver inte blanda den om du inte har mixer. Bara vispa ihop ägg och keso och sedan blanda med de torra ingredienserna
Ser supergott ut! Riktigt bra tips med keso, brukar som sagt mätta extra mycket. Ska helt klart prova på dem 🙂
Bra bra förresten!
Helt galet gott! Har spanat in det här receptet länge men först i dag blev det av. Lade på brieost, salami och soltorkade tomater. Mumsa! Påminner lite om proteinplättarna som jag levde på när jag körde south beach en gång i tiden men det var bara keso och ägg. Med fiberhusk och salt blir det så mycket bättre . Den nya husfavoriten. Tack!
Så sjukt gott!! Kommer göras ofta till frukost känner jag på mig! 🙂
Men sååå gott! Jag hade stureost och vanlig tunt skivad skinka mellan precis som förr i tiden när man åt massor av mackor från smörgåsgrillen.
Mäktigt mätt blev jag efter halva så nu sitter jag här med ”paltkoma” 🙂
åh vilket supertips! Tack så mycket 🙂
Det här var så gott! Jag tänkte att jag, med mina långt många fler kilo än du, inte skulle bli riktigt mätt, men ujuj, jag hade fel!
Tack för fin inspiration!
Det här var jätte ”slaffsigt” och gott!
Rekommenderas verkligen
Hej Åse. Testade att göra dessa men mina blev inte alls lika fina och höga som dina, följde receptet men stekte i smör istället för kokosfett. De fastnade också i pannan och blev svåra att vända. Vad gör jag för fel??
Mvh; Anna
Jag tror att det är pannan som inte är helt up to date? Så blev mina när jag stekte i en gammal sliten panna. Sedan tycker jag att de blir allra bäst med kokosfett och att de läggs ner i het panna (sänker direkt)
Provade att byta till en annan stekpanna och de blev mycket bättre och så mycket lättare att vända dom. Tack för tipset och tack för en superbra blogg!!
Men vad bra att det ”bara” var det!!! =)) Smaklig spis!!!
Tack!! 🙂 Himmel vad gott!! 🙂
Och vilken fin ny layout på bloggen, superfräsch!! 🙂
Supergott och riktigt mättande! Tack för tipset! 🙂
Vilken bra idé – det ser suppersmarrigt ut. Får nog ta och testa detta 🙂
Tack för en trevlig blogg och ha en fin helg!
Mvh
Susanne
Grymt gott och mättande! Jag får dock ut 4 mindre plättar istället för 2 tjocka, de blir lite mindre degiga men något brända(när jag gjorde)
Smakte kjempegodt! Flott blogg du har :-))
Tack, räddade min morgon efter syrrans 40-års kalas. Jag utvecklade receptet genom att bräcka skinkan innan jag la på den. Stark caffe latte till, mums!
Hejsan, först vill jag bara tacka för en väldigt insperarande blogg! älskar och sitta och titta runt bland dina recept! Men jag har en fråga. Unnar du dig aldrig nått av det du nämt att du älskar i detta inlägget? En gatugrills börjare tillexempel? Eller gör du alltid om allt till lchf? 🙂 Återigen väldigt fin blogg:)
Herreguu va gott!! Denna skriver jag genast upp på min lita ”att äta senare-efter 10 veckor med Nutrilett”
Du måste göra en Kokbok snart Åse, du gör ju så fina bilder också.
Kram, och Trevlig Helg!
//Lisa
Ja, det får vi pröva. Jag gör ofta varma smörgåsar med lätt rostade nötbrödskivor som jag sen sätter in i grillen, men detta måste jag också pröva!
Oj vad gott det ser ut! Två sådana blir perfekta som första mål på mina vilodagar 😀 Tack för receptet!
Använder ditt kesorecept ”version 2” men har modifierat lite… Använder samma mängd keso, ägg och bakpulver men lägger ist till vanilj, 1,5 tsk fiberhusk, 1½ tsk mandelmjöl, 1½ tsk kokosmjöl och 1½ tsk bakepro måtten är ungefärliga. Dom blir super, smakar exakt som american pancakes och inte så degiga som vanliga kesoplättar. Steker dom i mkt ghee och kokosfett.