Jag älskar varma mackor, pizza, korv med mos, en gatukökshamburgare med extra allt, ja allt som är kladdigt och geggigt! Det finns med andra ord en anledning till att jag vägt 80 kilo!
Och eftersom jag aldrig mer tänker väga 80 kilo så får jag hitta substitut, för jag tycker fortfarande att allt sådant är gott!
Croque Monisieur tillhör absolut favoriterna, eller ost och skinktoast som det heter på ren svenska 😉
I dag blev det alltså en croque monsieur fast på LCHF vis! Kesoplättar med cheddarost, skinka, tomat och dijonsenap – oooooooooooh så gott!!!! Blev jättemätt och det är ett gott tecken! Prova detta! Ni kan variera i all oändlighet! Vad sägs om mozzarella, salami och basilika? Slurp!
Skriv utCroque Monsieur – lowcarb, glutenfritt
- Portioner: 1
Ingredienser
1 ägg
125 gr (halv liten burk) keso
3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
nypa salt
2 skivor ost
rökt, smakrik skinka
tomat
dijonsenap
olja att steka i alt smör
Instruktioner
Vispa ihop ägg, keso, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och en nypa salt med stavmixern.
Hetta upp 1 msk matfett i panna och klicka ut 2-3 plättar. Sänk till medelvärme och låt plättarna få fin färg på ena sidan (ca 4-5 min)
Vänd dem och platta ut smeten med baksidan av en stekspade. Låt steka 2-3 minuter innan de vänds igen. Lägg på osten på varje plätt och sedan skinka, tomat och dijonsenap och lägg på ena plätten. L
åt gå ett tag till i pannan.
Lägg upp, servera!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
55 kommentarer
[…] Slurp! Lite hallon och vispad grädde // rysk yoghurt är gott till! Eller skippa vaniljproteinpulvret och servera dem som Croque Monsieur […]
[…] precis satt i oss brunch, alltså Croque madame på kesoplättreceptet, det är ju så goooooott! Croque Monsieur har jag ju gjort massor av ggr förr och klart det blir ännu godare med ett stekt ägg på också! […]
[…] ju ganska rejält hungrig så det blev Croque Monsieur på kesoplättar till frulle! […]
Jag älskar din blogg och har testat så många av dina recept sen jag började skära ner på kolhydrater för ett år sedan. Det här var dock något av det absolut godaste jag ätit i frukostväg! Yay och mums! Tack för all härlig matinspiration!
Åh vad roligt att höra!! Kram!
[…] Croque Monsieur (Kesoplättar med ost & skinka), gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT […]
Lagade detta till frukost i morse och det blev en familjefavorit på en gång. Jag hade salami, 2 skivor cheddarost, tomat och dijonsenap. Vilken hit 🙂
Tack för all inspiration Åse!
Så gott Åse, nu Gokväll.
[…] var inte i går jag gjorde toast (Croque Monsieur) på kesoplättarna men åhhhhh så gott! Tjock härlig röd cheddar, rökt skinka, dijon och […]
Så jävla gott! Bästa rätten!
[…] Receptet kommer ifrån 56kilo […]
[…] paket och sen åt vi en rejäl frukost. Lchf-formfranskan gick hem med aprikosmarmeladen och även croque monsieur fick fina recensioner – till och med från Signe Sen promenerade vi till Gränby Centrum och […]
[…] frukost i dag blev det Croque Monsieur på kesoplättar. Längesedan jag åt det nu, men det är ju sååååååå […]
Hej Åse!
Älskar dessa croque monsieur!! Jag har dock ett litet problem just nu……. Jag har aldrig i hela mitt liv räknat calorier men har börjat nu så min fråga till dig är om du har en blekaste aning om hur många kalorier dessa innehåller på ett ungefär iallafall???
Jag älskar dem och äter dem ofta, så otroligt mättande och gott.
Ha det gott.
Kram Anna-Karin
Ska dom vara ”geggiga” i mitten eller har jag stekt dom för kort tid?
Nej de ska inte vara geggiga på insidan! Stek dem ca 5 minuter på varje sida!
Alltså, himmel vad detta var gott!
Gjorde dessa godingar idag till hårt trädgårdsarbetande familjemedlemmar men jag adderade lite värmd brie och grön pesto,muuuuums =)
Åhhhhh mums!!!! Måste jag efterapa!!
[…] Croque Monsieur (Toast) LCHF @ 56kilo – Inspiration, mode och matglädje med LCHF, GI och naturlig…. […]
[…] Recept finns här. […]
[…] Recept från : https://56kilo.se/croque-monsieur-lchf-style/ […]
[…] https://56kilo.se/croque-monsieur-lchf-style/ […]
Gjorde fläskpannkakan från din bok igår o hade den till lunch..så himla god 🙂
Hej Åse!
Jag har ingen stavmixer hemma, går det bra att använda vanlig matberedare för att blanda smeten?
Du behöver inte blanda den om du inte har mixer. Bara vispa ihop ägg och keso och sedan blanda med de torra ingredienserna
Ser supergott ut! Riktigt bra tips med keso, brukar som sagt mätta extra mycket. Ska helt klart prova på dem 🙂
Bra bra förresten!
[…] Ulrika kom med det klart mest udda tipset från en LCHF-blogg. Kesoplättarna är snabba att göra – man mixar en halv liten burk Keso med ett ägg och ca […]
Helt galet gott! Har spanat in det här receptet länge men först i dag blev det av. Lade på brieost, salami och soltorkade tomater. Mumsa! Påminner lite om proteinplättarna som jag levde på när jag körde south beach en gång i tiden men det var bara keso och ägg. Med fiberhusk och salt blir det så mycket bättre . Den nya husfavoriten. Tack!
[…] packade ner vaniljbullar, ballerinakex och saft så ställde jag mig vid spisen och gjorde Åses Crouqe Monsuier – herrejävlar vad […]
[…] lchf croque monsieur (recept härifrån). Asså de blir riktigt mäktiga ändå orkade jag trycka i mig […]
[…] provade vi på en ny variant av kesoplättar som jag tidigare hade spanat in på bloggen 56kilo, de var verkligen ett bra alternativ som kvällsmål eller som frukost om man hellre föredrar det. […]
[…] frukost testade jag Åses Croque Monsieur och det blev så sjukt gott! Jag kommer äta detta varje dag som är kvar av semestern tror […]
[…] med toast på morgonen. Receptet till denna godsak hittade jag på bloggen ”56 kilo”. Så här ser min version ut. Absolut värt att testa om du inte redan gjort […]
Så sjukt gott!! Kommer göras ofta till frukost känner jag på mig! 🙂
Men sååå gott! Jag hade stureost och vanlig tunt skivad skinka mellan precis som förr i tiden när man åt massor av mackor från smörgåsgrillen.
Mäktigt mätt blev jag efter halva så nu sitter jag här med ”paltkoma” 🙂
[…] hittade receptet här och har modifierat påläggen lite efter mina egna smaklökar, annars är det i princip samma recept […]
åh vilket supertips! Tack så mycket 🙂
Det här var så gott! Jag tänkte att jag, med mina långt många fler kilo än du, inte skulle bli riktigt mätt, men ujuj, jag hade fel!
Tack för fin inspiration!
Det här var jätte ”slaffsigt” och gott!
Rekommenderas verkligen
Hej Åse. Testade att göra dessa men mina blev inte alls lika fina och höga som dina, följde receptet men stekte i smör istället för kokosfett. De fastnade också i pannan och blev svåra att vända. Vad gör jag för fel??
Mvh; Anna
Jag tror att det är pannan som inte är helt up to date? Så blev mina när jag stekte i en gammal sliten panna. Sedan tycker jag att de blir allra bäst med kokosfett och att de läggs ner i het panna (sänker direkt)
Provade att byta till en annan stekpanna och de blev mycket bättre och så mycket lättare att vända dom. Tack för tipset och tack för en superbra blogg!!
Men vad bra att det ”bara” var det!!! =)) Smaklig spis!!!
Tack!! 🙂 Himmel vad gott!! 🙂
Och vilken fin ny layout på bloggen, superfräsch!! 🙂
Supergott och riktigt mättande! Tack för tipset! 🙂
Vilken bra idé – det ser suppersmarrigt ut. Får nog ta och testa detta 🙂
Tack för en trevlig blogg och ha en fin helg!
Mvh
Susanne
Grymt gott och mättande! Jag får dock ut 4 mindre plättar istället för 2 tjocka, de blir lite mindre degiga men något brända(när jag gjorde)
Smakte kjempegodt! Flott blogg du har :-))
Tack, räddade min morgon efter syrrans 40-års kalas. Jag utvecklade receptet genom att bräcka skinkan innan jag la på den. Stark caffe latte till, mums!
Hejsan, först vill jag bara tacka för en väldigt insperarande blogg! älskar och sitta och titta runt bland dina recept! Men jag har en fråga. Unnar du dig aldrig nått av det du nämt att du älskar i detta inlägget? En gatugrills börjare tillexempel? Eller gör du alltid om allt till lchf? 🙂 Återigen väldigt fin blogg:)
Herreguu va gott!! Denna skriver jag genast upp på min lita ”att äta senare-efter 10 veckor med Nutrilett”
Du måste göra en Kokbok snart Åse, du gör ju så fina bilder också.
Kram, och Trevlig Helg!
//Lisa
Ja, det får vi pröva. Jag gör ofta varma smörgåsar med lätt rostade nötbrödskivor som jag sen sätter in i grillen, men detta måste jag också pröva!
Oj vad gott det ser ut! Två sådana blir perfekta som första mål på mina vilodagar 😀 Tack för receptet!
Använder ditt kesorecept ”version 2” men har modifierat lite… Använder samma mängd keso, ägg och bakpulver men lägger ist till vanilj, 1,5 tsk fiberhusk, 1½ tsk mandelmjöl, 1½ tsk kokosmjöl och 1½ tsk bakepro måtten är ungefärliga. Dom blir super, smakar exakt som american pancakes och inte så degiga som vanliga kesoplättar. Steker dom i mkt ghee och kokosfett.