Croque Monsieur (Toast) LCHF

av Åse

Jag älskar varma mackor, pizza, korv med mos, en gatukökshamburgare med extra allt, ja allt som är kladdigt och geggigt! Det finns med andra ord en anledning till att jag vägt 80 kilo!
Och eftersom jag aldrig mer tänker väga 80 kilo så får jag hitta substitut, för jag tycker fortfarande att allt sådant är gott!
Croque Monisieur tillhör absolut favoriterna, eller ost och skinktoast som det heter på ren svenska 😉

I dag blev det alltså en croque monsieur fast på LCHF vis! Kesoplättar med cheddarost, skinka, tomat och dijonsenap – oooooooooooh så gott!!!! Blev jättemätt och det är ett gott tecken! Prova detta! Ni kan variera i all oändlighet! Vad sägs om mozzarella, salami och basilika? Slurp!

012A9344

IMG_3199

IMG_1288

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Croque Monsieur – lowcarb, glutenfritt


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1

Ingredienser

1 ägg
125 gr (halv liten burk) keso
3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
nypa salt
2 skivor ost
rökt, smakrik skinka
tomat
dijonsenap
olja att steka i alt smör


Instruktioner

Vispa ihop ägg, keso, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och en nypa salt med stavmixern.
Hetta upp 1 msk matfett i panna och klicka ut 2-3 plättar. Sänk till medelvärme och låt plättarna få fin färg på ena sidan (ca 4-5 min)
Vänd dem och platta ut smeten med baksidan av en stekspade. Låt steka 2-3 minuter innan de vänds igen. Lägg på osten på varje plätt och sedan skinka, tomat och dijonsenap och lägg på ena plätten. L
åt gå ett tag till i pannan.
Lägg upp, servera!

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

55 kommentarer

Plättar (pannkakor) med färskost - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 1 mars, 2020 - 08:45

[…] Slurp! Lite hallon och vispad grädde // rysk yoghurt är gott till! Eller skippa vaniljproteinpulvret och servera dem som Croque Monsieur […]

Svara
Croque Madame LCHF - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 28 december, 2017 - 12:41

[…] precis satt i oss brunch, alltså Croque madame på kesoplättreceptet, det är ju så goooooott! Croque Monsieur har jag ju gjort massor av ggr förr och klart det blir ännu godare med ett stekt ägg på också! […]

Svara
Hemma igen! - 56kilo - De godaste Hälso- och LCHF recepten! 5 juni, 2017 - 14:23

[…] ju ganska rejält hungrig så det blev Croque Monsieur på kesoplättar till frulle! […]

Svara
Signe 12 maj, 2016 - 06:41

Jag älskar din blogg och har testat så många av dina recept sen jag började skära ner på kolhydrater för ett år sedan. Det här var dock något av det absolut godaste jag ätit i frukostväg! Yay och mums! Tack för all härlig matinspiration!

Svara
Åse 12 maj, 2016 - 10:38

Åh vad roligt att höra!! Kram!

Svara
Veckomeny 1 för Viktminskning LCHF / Lågkolhydratkost - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 11 januari, 2016 - 15:56

[…] Croque Monsieur (Kesoplättar med ost & skinka), gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT […]

Svara
Theres 4 oktober, 2015 - 00:13

Lagade detta till frukost i morse och det blev en familjefavorit på en gång. Jag hade salami, 2 skivor cheddarost, tomat och dijonsenap. Vilken hit 🙂

Tack för all inspiration Åse!

Svara
Irene Holmqvist 1 oktober, 2015 - 18:13

Så gott Åse, nu Gokväll.

Svara
Brain Octane och sol inne! - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 1 oktober, 2015 - 14:05

[…] var inte i går jag gjorde toast (Croque Monsieur) på kesoplättarna men åhhhhh så gott! Tjock härlig röd cheddar, rökt skinka, dijon och […]

Svara
Amanda 31 december, 2014 - 14:19

Så jävla gott! Bästa rätten!

Svara
Croque monsieur : : Vilse i smeten 30 juni, 2014 - 19:46

[…] Receptet kommer ifrån 56kilo […]

Svara
Helgen | You only live once! 9 april, 2014 - 11:40

[…] paket och sen åt vi en rejäl frukost. Lchf-formfranskan gick hem med aprikosmarmeladen och även croque monsieur fick fina recensioner – till och med från Signe Sen promenerade vi till Gränby Centrum och […]

Svara
TGIF! - 56kilo - inspiration, hälsa och matglädje 21 mars, 2014 - 12:48

[…] frukost i dag blev det Croque Monsieur på kesoplättar. Längesedan jag åt det nu, men det är ju sååååååå […]

Svara
Anna-Karin 14 augusti, 2013 - 18:34

Hej Åse!
Älskar dessa croque monsieur!! Jag har dock ett litet problem just nu……. Jag har aldrig i hela mitt liv räknat calorier men har börjat nu så min fråga till dig är om du har en blekaste aning om hur många kalorier dessa innehåller på ett ungefär iallafall???
Jag älskar dem och äter dem ofta, så otroligt mättande och gott.
Ha det gott.

Kram Anna-Karin

Svara
Linnea 15 maj, 2013 - 09:34

Ska dom vara ”geggiga” i mitten eller har jag stekt dom för kort tid?

Svara
Åse 15 maj, 2013 - 09:45

Nej de ska inte vara geggiga på insidan! Stek dem ca 5 minuter på varje sida!

Svara
Ida 6 maj, 2013 - 17:35

Alltså, himmel vad detta var gott!

Svara
Mathildas mamma 1 maj, 2013 - 17:14

Gjorde dessa godingar idag till hårt trädgårdsarbetande familjemedlemmar men jag adderade lite värmd brie och grön pesto,muuuuums =)

Svara
Åse 1 maj, 2013 - 17:15

Åhhhhh mums!!!! Måste jag efterapa!!

Svara
Croque Monsieur (Toast) LCHF @ 56kilo | matmammasblogg 13 mars, 2013 - 07:06

[…] Croque Monsieur (Toast) LCHF @ 56kilo – Inspiration, mode och matglädje med LCHF, GI och naturlig…. […]

Svara
Croque Monsieur lchf | juliannapap's Blog 6 mars, 2013 - 10:11

[…] Recept finns här. […]

Svara
Lowcarb recept & inspiration » Croque Monsieur (Toast) LCHF 27 februari, 2013 - 18:34

[…] Recept från : https://56kilo.se/croque-monsieur-lchf-style/ […]

Svara
Marie Fränden 21 februari, 2013 - 18:09

Gjorde fläskpannkakan från din bok igår o hade den till lunch..så himla god 🙂

Svara
fanny 5 februari, 2013 - 14:53

Hej Åse!
Jag har ingen stavmixer hemma, går det bra att använda vanlig matberedare för att blanda smeten?

Svara
Åse 5 februari, 2013 - 15:04

Du behöver inte blanda den om du inte har mixer. Bara vispa ihop ägg och keso och sedan blanda med de torra ingredienserna

Svara
Erik i Thailand 22 oktober, 2012 - 19:28

Ser supergott ut! Riktigt bra tips med keso, brukar som sagt mätta extra mycket. Ska helt klart prova på dem 🙂

Bra bra förresten!

Svara
Kesotest del I « Karlbergs kök 15 oktober, 2012 - 18:48

[…] Ulrika kom med det klart mest udda tipset från en LCHF-blogg. Kesoplättarna är snabba att göra – man mixar en halv liten burk Keso med ett ägg och ca […]

Svara
Jenny 22 augusti, 2012 - 13:05

Helt galet gott! Har spanat in det här receptet länge men först i dag blev det av. Lade på brieost, salami och soltorkade tomater. Mumsa! Påminner lite om proteinplättarna som jag levde på när jag körde south beach en gång i tiden men det var bara keso och ägg. Med fiberhusk och salt blir det så mycket bättre . Den nya husfavoriten. Tack!

Svara
Utflyktstips! « Matildas LCHF 6 augusti, 2012 - 19:26

[…] packade ner vaniljbullar, ballerinakex och saft så ställde jag mig vid spisen och gjorde Åses Crouqe Monsuier – herrejävlar vad […]

Svara
My fab life « Very Shy Girl 2 augusti, 2012 - 23:04

[…] lchf croque monsieur (recept härifrån). Asså de blir riktigt mäktiga ändå orkade jag trycka i mig […]

Svara
En ny variant av kesoplättar | Made By Rebecka 1 augusti, 2012 - 21:32

[…] provade vi på en ny variant av kesoplättar som jag tidigare hade spanat in på bloggen 56kilo, de var verkligen ett bra alternativ som kvällsmål eller som frukost om man hellre föredrar det. […]

Svara
Croque Monsieur (Lchf) « 31 juli, 2012 - 09:34

[…] frukost testade jag Åses Croque Monsieur och det blev så sjukt gott! Jag kommer äta detta varje dag som är kvar av semestern tror […]

Svara
Toast frukost | Livlig.nu 28 juli, 2012 - 08:02

[…] med toast på morgonen. Receptet till denna godsak hittade jag på bloggen ”56 kilo”. Så här ser min version ut. Absolut värt att testa om du inte redan gjort […]

Svara
charlotte 25 juli, 2012 - 18:18

Så sjukt gott!! Kommer göras ofta till frukost känner jag på mig! 🙂

Svara
Marina 21 juli, 2012 - 00:41

Men sååå gott! Jag hade stureost och vanlig tunt skivad skinka mellan precis som förr i tiden när man åt massor av mackor från smörgåsgrillen.
Mäktigt mätt blev jag efter halva så nu sitter jag här med ”paltkoma” 🙂

Svara
Lunch-tips; Ost- och skinktoast à la LCHF | Saker att minnas. 20 juli, 2012 - 11:46

[…] hittade receptet här och har modifierat påläggen lite efter mina egna smaklökar, annars är det i princip samma recept […]

Svara
Saga - mamma till Emilia 15 juli, 2012 - 19:26

åh vilket supertips! Tack så mycket 🙂

Svara
Frida 14 juli, 2012 - 09:23

Det här var så gott! Jag tänkte att jag, med mina långt många fler kilo än du, inte skulle bli riktigt mätt, men ujuj, jag hade fel!
Tack för fin inspiration!

Svara
Johanna 13 juli, 2012 - 11:29

Det här var jätte ”slaffsigt” och gott!
Rekommenderas verkligen

Svara
Anna 10 juli, 2012 - 19:29

Hej Åse. Testade att göra dessa men mina blev inte alls lika fina och höga som dina, följde receptet men stekte i smör istället för kokosfett. De fastnade också i pannan och blev svåra att vända. Vad gör jag för fel??
Mvh; Anna

Svara
Åse 10 juli, 2012 - 19:32

Jag tror att det är pannan som inte är helt up to date? Så blev mina när jag stekte i en gammal sliten panna. Sedan tycker jag att de blir allra bäst med kokosfett och att de läggs ner i het panna (sänker direkt)

Svara
Anna 12 juli, 2012 - 18:53

Provade att byta till en annan stekpanna och de blev mycket bättre och så mycket lättare att vända dom. Tack för tipset och tack för en superbra blogg!!

Svara
Åse 12 juli, 2012 - 22:36

Men vad bra att det ”bara” var det!!! =)) Smaklig spis!!!

Svara
Malin 9 juli, 2012 - 07:00

Tack!! 🙂 Himmel vad gott!! 🙂
Och vilken fin ny layout på bloggen, superfräsch!! 🙂

Svara
Carin - My pink life in Holland 8 juli, 2012 - 07:16

Supergott och riktigt mättande! Tack för tipset! 🙂

Svara
SincerelySusanne 7 juli, 2012 - 22:28

Vilken bra idé – det ser suppersmarrigt ut. Får nog ta och testa detta 🙂

Tack för en trevlig blogg och ha en fin helg!

Mvh
Susanne

Svara
Ebba 7 juli, 2012 - 14:24

Grymt gott och mättande! Jag får dock ut 4 mindre plättar istället för 2 tjocka, de blir lite mindre degiga men något brända(när jag gjorde)

Svara
Signe 7 juli, 2012 - 12:12

Smakte kjempegodt! Flott blogg du har :-))

Svara
Eva 7 juli, 2012 - 10:02

Tack, räddade min morgon efter syrrans 40-års kalas. Jag utvecklade receptet genom att bräcka skinkan innan jag la på den. Stark caffe latte till, mums!

Svara
Sanna Eriksson 7 juli, 2012 - 00:35

Hejsan, först vill jag bara tacka för en väldigt insperarande blogg! älskar och sitta och titta runt bland dina recept! Men jag har en fråga. Unnar du dig aldrig nått av det du nämt att du älskar i detta inlägget? En gatugrills börjare tillexempel? Eller gör du alltid om allt till lchf? 🙂 Återigen väldigt fin blogg:)

Svara
Lisa - www.lillategelhuset.blogg.se 6 juli, 2012 - 22:00

Herreguu va gott!! Denna skriver jag genast upp på min lita ”att äta senare-efter 10 veckor med Nutrilett”

Du måste göra en Kokbok snart Åse, du gör ju så fina bilder också.
Kram, och Trevlig Helg!
//Lisa

Svara
CarinC 6 juli, 2012 - 17:11

Ja, det får vi pröva. Jag gör ofta varma smörgåsar med lätt rostade nötbrödskivor som jag sen sätter in i grillen, men detta måste jag också pröva!

Svara
Lotta 6 juli, 2012 - 17:10

Oj vad gott det ser ut! Två sådana blir perfekta som första mål på mina vilodagar 😀 Tack för receptet!

Svara
carolines 6 juli, 2012 - 16:53

Använder ditt kesorecept ”version 2” men har modifierat lite… Använder samma mängd keso, ägg och bakpulver men lägger ist till vanilj, 1,5 tsk fiberhusk, 1½ tsk mandelmjöl, 1½ tsk kokosmjöl och 1½ tsk bakepro måtten är ungefärliga. Dom blir super, smakar exakt som american pancakes och inte så degiga som vanliga kesoplättar. Steker dom i mkt ghee och kokosfett.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.