Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Croque Monsieur (Toast) LCHF


  • Författare: Åse

Ingredienser

1 ägg
125 gr (halv liten burk) keso
3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
nypa salt
2 skivor ost
rökt, smakrik skinka
tomat
dijonsenap
ekologiskt kokosfett/olja att steka i alt smör


Instruktioner

Vispa ihop ägg, keso, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och en nypa salt med stavmixern.
Hetta upp 1 msk kokosfett i panna och klicka ut 2-3 plättar. Sänk till medelvärme och låt plättarna få fin färg på ena sidan (ca 4-5 min)
Vänd dem och platta ut smeten med baksidan av en stekspade. Låt steka 2-3 minuter innan de vänds igen. Lägg på osten på vars en plätt och sedan skinka, tomat och dijonsenap och lägg på ena plättan. Låt gå ett tag till i pannan.

Lägg upp, servera och hoppas det smakar!