Återvändsgränd

19 maj, 2010

Jag har kommit till en återvändsgränd. De där envisa sista 5 kilona som jag bara har såååååååååååå svårt att bli a med. Ett upp, ett ner, ett upp, ett ner, i vintras var det t.o.m +5 upp (de har jag gått ner igen ju) efter jul/nyår/London.
Är de viktiga? För mig är de, ni vet att vi alla har en vikt, en känsla i kroppen då vi trivs allra bäst.
Jag trivs nu, dvs så där lagom. MEN jag trivs ännu bättre vid min målvikt. Det hade varit skönt att vara nöjd nu, men det är jag inte.
Det handlar inte om att min kropp ”vill” väga så här, det handlar om att mitt liv gör att jag stannar vid denna vikten som jag förklarar nedan.

Varför kommer jag inte ner dit? Jag är ju faktiskt väldigt duktig.
– Ja det är jag, men jag lever så som man ska leva för att bibehålla sin vikt, dvs jag är väldigt duktig i 5 dagar av 7.
Vi har ett socialt liv, i maj har det varit extremt mycket och även om jag inte frossar och överäter totalt så vet vi alla att energi snabbt samlas ihop på en trerätters med vin och drinkar.

Jag vet hur man äter för att bibehålla min vikt, som sagt – inga problem. Men för att komma ner till mina ca 55 kg (väger 59 nu efter jag gick på kolhydraterna igen) så måste jag äta mindre än jag gör av med.

Ni vet att jag älskar detta med kost & hälsa och är väldigt intresserad av viktminskning men jag tror att det till slut har legat mig till last och vad jag menar är mitt hattande mellan metoder! Jag hattar inte för att jag misslyckas och går på en annan grej utan för att jag är nyfiken och gärna provar nya saker.
Det som alltid fungerat bäst för mig i längden är viktväktarna. Ja jag pendlade en del under graviditetsåren men dessförinnan höll jag min vikt konstant och då var det ändå svårare än med nya Pro Pointsprogrammet.

Med ProPoints kan jag äta min GI kost/emellanåt LCHF, alternera energin som min kropp mår bra av att göra (dvs man utnyttjar sin veckobonus lite olika, olika dagar. Jag kan hålla mig till mellanfeta produkter utan problem, jag kan äta ngn sötsak emellanåt utan att fördärva något. Jag kan äta precis som jag gör nu fast med kontroll och begränsning, för jag inser att jag måste ha en budget för att kunna ta de sista kilona en gång för alla. Köra efter sunt förnuft enbart, det kan jag göra sedan, det har jag provat och jag bibehåller min vikt.

Low carb då?
Ja och nej, jag kommer fortfarande att alternera kolhydraterna, äta lågkolhydrat ibland men jag har fått kontroll på mitt kolhydratintag känner jag, har fått kontroll på suget och ”havet” och det finns möjlighet att äta kolhydratsnålt med VV.
Men att gå över till att äta LCHF som jag gjorde innan gör inte att jag tar de sista kilona, tvärtom – jag har ett högre energiintag med LCHF. Jag har bara nått målvikt och behållit vikten med VV, med LCHF dippade jag på målvikt 1 gång sedan började jag öka igen.
Och med tanke på att jag känner att jag numera har kontroll på hur mycket o när jag kan äta kolisar gör att jag inte har behov av att äta LCHF dag ut och dag in längre, GI fungerar minst lika bra på mig, dessutom vill jag lära mina barn att man kan äta allt men inte hela tiden, jag vill inte demonisera viss mat.
Däremot lärde jag mig mkt om min egen kropp under min LCHF tid och inte minst lärde jag mig att sluta äta lågfettsprodukter! Tack gode gud för det!

Jag gillar det där pusslandet och kontrollen med points och att kunna äta gott samtidigt som man vet att man går ner i vikt.


Jag säger samma sak som jag sade i intervjun Viktväktartidningen när jag var med 1999:
– Det var så skönt att lämna över ansvaret och bara följa programmet.

Så nu har jag och maken kommit till en deal: Vi kör på med ProPoints, och det gäller alla dagar. Inga fria dagar för att vi har gäster eller är bortbjudna, det går att göra bra val ändå, speciellt om man sparar sin veckobonus till det tillfället.
Äta och leva så är ngt jag kan och gjort under så många år och det fungerade hur bra som helst men sedan kom barnen, graviditeterna och mitt stora matintresse som tyvärr inte alltid är bra för formen.
Mitt problem är alltså att jag slösar för mkt med min budget under helgen! = det gör att jag bibehåller min vikt! Jag försöker träna så mkt jag kan så det är inget jag känner att jag kan/vill förbättra (kan, kan man alltid för allt är relativt)

Så from måndag, knatar jag ner till VV igen som ett avtramp och sedan så har jag bara en sak att bry mig om – att hålla mig inom mina ProPoints och det kommer jag att göra, varje dag, varje vecka – tills jag är nöjd.

Det blir antagligen en veckoredogörelse varje måndagkväll med lite reflektioner över veckan som gått.

Så vet ni och jag har biktat mig 🙂


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
Ytterkläder för höst- och vintern! HÄR

¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


98 kommentarer

Elisabeth 26 maj, 2010 - 22:47

Hej Åse!
Jag har också kört fast. Jag var jätteduktig med 12 kilos viktnedgång förra våren och massor med motion. Fick så mycket beröm från alla men nu har jag gått upp 5-6 kilo och dessa kilon förstör mitt liv mer eller mindre. Jag ser mycket tjockare ut (tycker inte att 5-6 kilo låter så mycket men det är mycket) känner mig ful och inga kläder sitter bra. Jag fattar inte varför jag inte lyckas nu och jag har det i huvudet varje dag och det påverkar mitt liv så himla mycket.
Det är hemskt att man ska ha så dålig karaktär och låta detta med vikten påverka ens liv som är så kort. En del av problemet är att jag inte lyckats komnma igång med att räkna points sedan de gjorde om programmet i vintras. Jag har helt kört fast pga detta och det känns SÅÅÅÅ jobbigt att komma igång med detta igen. Jag vill heller inte gå tillbaka till VV igen iom att jag gått upp dessa kilon.

Jag försökta komma igång i höstas ett par gånger innan jag gav upp men jag lyckades inte. Det känns inte bra att komma tillbaka. Förmodligen är det det man måste men det är ett erkännande att man misslyckas eller är misslyckad.
Super jobbigt!
Jag har iallafall tagit tag i en sak som också varit jobbig för mig och det är att jag besväras av inkontinens. Det har påverkat min vilja till motion och det ska jag få rätta till i juni iallafall. Då kanske det känns roligare med motionen i framtiden.
Jag håller tummarna för dig att du ska få tillbaka din riktiga ”kraft” igen och jag önskar mig detsamma.
Många kramar Elisabeth

Svara
Åse 26 maj, 2010 - 22:54

Hej Elisabeth!

Det är jättejobbigt när man står och stampar och inte kommer i gång, det blir en ond cirkel och problemet ligger nog mkt i att du är besviken på dig själv och arg för att du gått upp.
När det gäller att gå tillbaka till VV så är det bara hos dig som känslan av misslyckande finns 😉 Ingen på VV kommer tycka så om dig, det är måååååååååånga som kommer tillbaka med fler + kg än så men först¨år ändå dina känslor!

Kan du inte börja med VV online??? Det kostar 150:- i mån och du har tillgång till allt material på nätet.
Vad skönt att du ska få medicinsk hjälp, det kan säkerligen hjälpa dig att få tillbaka glädjen över motionen igen!

Lycka till och stora kramen till dig!

Svara
lindabhbg 23 maj, 2010 - 12:32

Jag är precis som du, gillar att testa olika metoder,tycker det är kul att räkna points, kalorier
och allt vad det kan vara…känns ibland som man är misslyckad när man testar nytt hela tiden och inte fullföljer… nu senast har jag ätit bra balans soppor, men efter att ha läst ditt inägg så går jag från och med i morgon över till viktväktarna igen, gillar också deras nya program på internet..kram Linda

Svara
balena 23 maj, 2010 - 09:36

TACK!!!!!!!!!!!
Detta inlägg har fått mig att förstå mig själv, jag har också prövat alla ”dieter” som finns med varierande resultat och liksom för dig är VV det enda som jag vet fungerar. Har nu varit med ett drygt år och går ner långsamt, långsamt.
Att det inte går snabbare förstod jag nu, just när jag läste detta inlägg.
Jag är alldeles för bra på att ”unna” mig, jag håller mig till budget på veckorna, men helgen räknar jag inte TROTS att jag har veckobonusen som tillåter en hel del gott, utan jag dricker gärna en hel del vinglas extra etc, ”jag har ju varit så duktig under veckan…” och sen är jag förvånad över att det går så långsamt. JAG LIGGER JU FÖR F-N PÅ JÄMNVIKTSNIVÅ NU!!!! Jag är ju superduktig på att hålla vikten, jag har inte tänkt på att jag äter efter jämnvikt på detta sätt. TACK TACK ÅSE!!! nu vet jag ju att jag ”kan” programmet, att det kommer funka när jag nått målvikt, nu ska jag bara följa min budget 7 dar i veckan tills målvikten är nådd. Polletten har trillat ner nu!

Svara
Åse 23 maj, 2010 - 10:08

Haha ja ibland så är det ju inte svårare än så ;))
Att hålla jämvikt är ju som sagt egentligen väldigt enkelt genom att bara hålla igen i veckorna och sedan äta lite fritt på helgen men för att viktminska fungerar det sämre ;))

Lycka till nu!!!

Svara
Paulina 22 maj, 2010 - 16:50

Kram vännen! Blir kul att pp:à ihop! Blir kanoners det!

Svara
Ingela 22 maj, 2010 - 12:25

Tack som alltid för ett klokt och balanserat inlägg!

Det handlar ju om att hitta ett sätta att äta och att förhålla sig till mat hela livet, och bonuspointsen drar lätt iväg på helgerna…..

Och jag förstår dig precis, jag har fyra kilo jag vill bli av med, men har precis som du funnnit att jag är bättre på att bibehålla min vikt än att gå ner, just nu 😉 Har också funderat på att köra strikt hela veckan, precis som du föreslår, och samtidigt hålla mig till långsamma kolhydrater.

Lycka till nu, du kommer fixa detta, som alltid!

Svara
Anita 21 maj, 2010 - 22:19

Har oxå varit i återvändsgränden. Jag tycker det är jobbigt med Propoints räknande. En del dar går bra och så blir det bottennapp vissa. men det går bättre och bättre, nästa vecka är det ProPoints räknande för mig hela veckan. I morgon ska jag springa Göteborgs Varvet för 1.a gången. Ska bli kul! Ha en bra helg. 🙂

Svara
Åse 22 maj, 2010 - 11:33

Oj oj, ha det så bra idag – hoppas varvet går bra!! =)

Svara
Anita 23 maj, 2010 - 14:28

Ja, varvet gick bra tycker jag men alldeles för varmt väder. Men jag kom i mål. kul att springa med så mycket folk.

Svara
kcalorin 21 maj, 2010 - 14:22

Låter som en bra idé detta!

På tal om återvändsgränd. Verkar som jag ständigt är där och irrar runt och aldrig hittar ut 😛 :/ Kommer ihåg förra året efter jag läst här när du gick på LCHF – så inspirerad jag blev! Provade en månad (över midsommar, inte så smart kanske hehe) men jag gick ändå ner 4,5 kg på 4 veckor TROTS lite fusk med fula kolisar. Det var nog första gången på mycket mycket länge (säkert över året) som jag vägt under 80. Vägde som minst då 77,8 tror jag. Jag hade gärna fortsatt om det inte vore för magen! 🙁 Vet att jag skrivit om detta innan att jag drack kolsyrat då och att jag tror att kan ha haft med magontet att göra… eller snarare att jag hade svårt för, ja du vet… hehe… och när man väl kände att ”NUUU kan jag nog…” så var det en smärta utan dess like man fick genomgå först. Sen slutade jag med läsk, (eller kolsyrat) choklad och grädde på syrrans beordran hehe (Dricker bara stilldrinkar numera) och min mage har varit helt lugn sen dess. Ibland dricker jag en burk läsk och det går bra så länge jag låter bli grädden oxå. Och låter jag blir läsk kan jag inta grädde. Men jag vill ju GÅ NER I VIIIIIKT nångång!! Jag och min sambo går på gym 3-4 dagar i veckan och jag satsar mkt på kondition men även lite styrka då och då men ändå händer inget så jag VET att det måste bero på kosten. Jag känner mig SÅ förvirrad! Vet inte vad jag ska ”köra på”. Vanlig traditionell mat (vad det nu är?), GI, LC, LCHF eller LCMF (Low Carb Medel fet haha) Eller köra pulver kombinerad med vanlig mat/någon diet? Sen hjälper det väl inte att jag gnäller enormt mycket heller *skratt* Då borde jag varit som en pinne nu ju 🙂

Blir nyfiken på Pro Points. Vad går det ut på? Ska surfa in på VV:s hemsida och kolla in det.

Ursäkta att detta blev långt inlägg men jag tycker faktiskt du är en förebild med ditt balanserade sätt att se på kost och hälsa och att barnen inte ska se snett på viss typ av mat. Balans är nog nyckelordet i det hela men hur uppnår man det? *hmm*

Kramisar!!

Svara
Åse 23 maj, 2010 - 10:42

Alla svar om ProPoints finner du lättast på VV’s hemasida, det står allt där =)
I korta ord så är det att du får en budget med dagliga propoints att använda, olika livsmedel kostar olika, protein är billigare än kolhydrater tex.

Kram kram!

Svara
kiwielin 21 maj, 2010 - 11:31

Jag håller med dig, jag tycker att det är VV som funkar bäst för den sista ”finslipningen”. Jag har varvat metoder genom åren men det är när jag räknar points, nu PP, som det funkar bäst. Just räknandet och kontrollen man får blir en otrolig sporre, särskilt nu när man kan göra allt online.
Tack för all inspiration och lycka till med dom sista kilona, du kommer att klara det galant!

Svara
Evalon 21 maj, 2010 - 09:55

Kul att läsa om dina erfarenheter av dom olika metoderna, jag tror också att vv verkligen är ett mycket bra och nyttigt sett att gå ner i vikt!
Låter ju ännu bättre med nya pp, så att man kan äta lite mer mot gi hållet…

Lycka till med dom sista kg!!

Ha det gott!

Svara
CamillaP 21 maj, 2010 - 09:22

Kloka ord som vanligt! Detta fixar du säkert!!! SMITTA SMITTA SMITTA över på mig 😉
Snaaaaaaaaaaaaart ska jag ta tag i mig själv!
Kramizar

Svara
36igen 21 maj, 2010 - 08:47

Måste hålla med tidigare talare. Man känner sååå igen sig i det du skriver..suck! Själv har jag sedan i höstas, försökt att tappa de sista 5 inför vårt bröllop, som nu är om 6 veckor(!!?)..Har inte direkt funkat…men blev så inspirerad av ditt inlägg så nu är jag på spåret igen, med VV. Hoppas det håller nu och att jag får känna mej så fin som jag önskar på den stora dagen.

Kommer följa och fortsätta att inspireras av dina inlägg och dina framsteg,
klart du fixar detta!! 😉

Svara
fiffiz 21 maj, 2010 - 08:03

Jag sitter också här och blir frustrerad, jag går f*n inte ner hur jag än gör. Jag blir helt galen. Sköter mig äter som jag ska men ändå inte. Nästa vecka får jag också traska ner till ww..Vi kan ju peppa varandra…
:-))

Svara
Sara83 21 maj, 2010 - 06:50

Håller med dig till fullo. Dom sista kilona är så himla envisa.
Jag är ju ett stort fan av viktväktarna, det har ju funkat för mig 🙂 (och för dig)
Jag tror verkligen på att du kommer att fixa detta. sedan jag började läsa här för ett par tre år sedan så har du lyckats med allt du har sagt. Du är en stor inspirationskälla oavsett vad du gör 🙂 Alla dina underbara recept får vi ju inte glömma. Det är ju tack vare dig att min familj har fått god mat hehehe 🙂
Tack för att du delar med dig av allt.
trevlig helg
stor kram

Svara
mari 21 maj, 2010 - 00:02

Jag har oxå 5 kg kvar! Dom tar tid!
Vägde mig idag (VV) vågen visade +0,1 och det är ju inte mycket men känns så surt. För jag har förtjänat ett –
Men det är bara att bita ihop och köra..

Hur möter er omgivning er? Jag får dagligen höra
-Nu måste du väl vara färdig snart nu kan du ju inte gå ner mer..
Blir så trött på den kommentaren. Gör ju detta för min egen skull och ingen annans.

Tack Åse för du delar med dig. Alltid kul att läsa här!

Svara
Jenina 20 maj, 2010 - 21:25

Känner såväl igen mig i vad du skriver.

Jag väger 62 kg, vill såååå gärna väga 58 kg. MEN DET GÅR JU INTE ??? Kanske man ska prova gamla hederliga vv ändå….

4-5 kg är ju så himla stor skillnad även om det inte är många kilon. Från att känna mig lite mullig till att känna mig smal…

Svara
Åse 20 maj, 2010 - 22:43

Ja de där sista 4-5 kilona gör stor skillnad åtminstone på mig. Nu känner jag mig fylligt smal men jag trivs bäst när jag är smärt 😉 hihi

Svara
Jenina 21 maj, 2010 - 12:30

Ha ha, okej, ”fylligt smal” va bra ordval! Det är där jag vill vara (där du ju är!). Går jag ner 4 kg är jag alltså fylligt smal 🙂 Smärt är snyggt att vara, jag håller med, men jag strävar efter fylligt smal ändå 🙂

Du ska alltså gå från fylligt smal till smärt och jag ska gå från lite mullig till fylligt smal. Lycka till!!

Svara
Åsa 20 maj, 2010 - 20:53

Jag känner på mig att du fixar det. Du har styrkan, viljan, kunskapen. Håller tummarna för dig.

…och fortsätt inspirera oss med dina recept och bilder.

Vi stöttar dig!

Kram ÅsaS

Svara
titti 20 maj, 2010 - 19:26

Jag antar att du äter 29 pp (och 35 i veckobonus) precis som jag? Därför vore det spännande hur du lägger upp en dag. Jag har en tendens att gilla dina recept 🙂 Lycka till!

Svara
Kristina 20 maj, 2010 - 17:00

Finner inga ord att skriva, för det har du redan gjort;) Du får mig alltid att tänka till och du har gjort mig till att inte vara rädd för att testa o prova ny saker. Har under en tid kört LC o det har funkat. Men dels börjat jag sakna vissa livsmedel, men sedan rör sig inte vågen på det jag vill. Att dra ner på kolhydraterna har gjort att jag mått bättre. Inte varit svullen o gasig. Men jag säger alltid att jag är viktväktare i botten. För det är där min kunskap ligger och som du skrivet, följer man programmet får man även framgång. Propoints är ett jättebra system som öppnat upp nya möjligheter! Tack viktväktarna för det!!:)
Men framför allt ett stort tack till dig Åse som delat med dig av ditt liv o dina erfarenheter!! Du är en stor motovationskälla!! Kollar ständigt här för nya inlägg som ger mig inspiration. Så de är kanske även dags för mig att knata i väg till vv, även om de är ett plus Sen sist. Tack för att du får mig att tänka! 5 kilo måste väl tillslut gå?? Har Holly på med dessa 5 i över två års tid. Men jag get inte upp. Skam den som get sig!!
Lycka till önskar jag dig!! För jag vet att är de nån som kan detta med att gå ner i vikt o detta med kost så är det du!!!
Stoor kraam

Svara
Åse 20 maj, 2010 - 22:44

Söta Kristina! Tack själv för att du förkyller 56kilo med ditt pepp och dina rara kommentarer! Det är sådana som du som gör det så roligt att uppa här! KRAM!

Svara
Mia N 20 maj, 2010 - 15:20

🙂 Jag vet precis vad du menar och jag skulle kunna tro att det var jag som skrev det där..

Kram

Svara
zaderack 20 maj, 2010 - 13:39

Som alltid när du skriver lite längre tankefyllda inlägg så fastnar man som vid en riktigt god bok, du skriver intressant och lockande, man blir sugen på att göra som du hela tiden, här hemma låter det ofta från mej: – Men, tjejen på 56 kilo gör si och hon gör så…, det är väl ett gott bevis på att du smittar!;)
Jag var till slut tvungen att visa min man din sida så han hade en liten bild av det jag pratade om!

Du kommer att kunna samla ihop alla dina kunskaper en vacker dag och skriva en fantastisk, lärorik och väldigt rolig bok!!

Vad du än väljer så är jag övertygad om att du kommer att landa där du vill till slut!!

Lycka till!

Svara
Åse 20 maj, 2010 - 14:17

Vad du är go – tack för dina rara rader! haha =) Sörtnos!
Haha ja vi får väl se om det blir en rolig bok ngngång!! =)

Svara
Cat 20 maj, 2010 - 10:22

Åhh, gumman det ÄR så jobbigt när man försöker och försöker och ändå så är man inte helt 100 nöjd, och några få futtiga kilon sitter där de sitter och gör livet ”surt” för en.
Fast eg borde man titta på hur himla mycket vi gått ner och vilken oerhörd prestation vi gjort, vilket jobb, så varför kan vi inte vara nöjda då??

Jag har precis som du ca 4 kg kvar som bara inte går bort, samtidigt som jag inte vill el orkar köra stenhårt 7 dagar i veckan, för helgerna med allt det sociala drar mer än kilona just då (men på måndagen så är det kilona som pratar igen *ler*)
Sådär håller jag på vecka ut och vecka in…när skall jag bara ”let it go” el är det kroppen som säger -”nej, -56 kg räcker, jag orkar inte mer”?

Jag hoppas så att du blir nöjd snart och jag hejar järnet på dig!!!
Eller så skiter vi i allt detta och tar varsin Ananasmargarita istället *skratt* helgen närmar sig juuu…
Kramar i massor!

Svara
Åse 20 maj, 2010 - 15:03

Haha ja det blir nog en ananasmargarita *S*
Ja det är trist men jag ger inte upp!! Kraaaaam!!

Svara
Lurpan 20 maj, 2010 - 10:04

Det där lät väl jättevettigt.
Jag är lite som du. Jag kan hålla mig och äta jättebra i veckorna, men sen när helgen kommer då äter jag upp mitt fina minus jag fått under veckan.
Så jag står still och stampar.

Nu har jag kommit fram till att jag ska får ha en fri dag varannan helg, det funkar inte för mig att få äta godis och äta massor varje lördag (och ibland även fredag lr söndag). Så nu är det varannan helg som gäller för mig.

Är övertygad om att du klarar det Åse!!

Svara
Åse 20 maj, 2010 - 12:23

Bra taktik du! Den håller säkert!! Kram!!

Svara
MalinSt 20 maj, 2010 - 09:35

Ååååh Åse..
Jag tycker du är superduktig. Jag är med alla andra och hejar på dig.. Jag förstår att det är jobbigt med de sista kilona (har varit där – fastän det är längesedan..)

Började ju själv med VV i slutet på februari. Tog -5 kilo och sen har jag stannat. Inte för att programmet inte funkar. Utan för att jag har tappat all inspiration (åtminstone på helgerna). Precis som du är jag såå duktig under vardagarna. Men så kommer helgen och det är vin och mat och godis … till och med sommartårtor med grädde och jordgubbar har vi ätit… Så jag står helt still – går egentligen inte upp mer än några gram – fast jag går inte heller ned mer än några gram… Och denna vikt är inte den vikt jag vill väga – jag har åtminstone 15 kg till jag vill bli av med…

Nu är jag anmäld till tjejmilen i höst (5 september) – och om jag inte går ned i vikt kommer jag aldrig att orka springa en mil.. så nu j-lar måste jag oxå komma igång igen.

Nu har jag oxå biktat mig – tack för din inspiration.. Nu tar vi dessa kilon!!

Kram

Svara
Åse 20 maj, 2010 - 09:38

Det är sååååå trist att hamna på en vikt man inte vill vara fast man inser varför man står still 😉
Det är nog lite typiskt för oss som redan har viktminskat bort ganska många kilon att man gjort stora förändringar oh har full kontroll i vardagarna sedan kommer fredagen… 😉
Men det är ju bara lite restriktion på helgen som ska till så lossar kilona! men lättare sagt än gjort många ggr 🙂 LYCKA TILL!!!!

Svara
Cece 20 maj, 2010 - 09:26

Hej!
Skulle bara säga att vv:s nya propoints verkligen fungerar även fast jag var skeptisk i början. Jag har kört vv två gånger tidigare med points och det har funkat bra. Förra sommaren tänkte jag att jag skulle ge LCHF en chans och det gick bra till en början. Gick snabbt ner 5-6 kg och sen hände – ingenting! Stod i och för sig helt stilla i vikten men jag ville ju ned.

När nya propoints kom hoppade jag på det i mitten på januari och sen dess är det -10 kg. I början gick det segt men jag höll i och envisades och sen bara lossnade det. Då har jag ändå under dessa månader haft en skidsemestervecka och diverse helger som gått bort på mindre bra val av dryck och mat. =) Har kört lite GI-stuk denna gång utan lightprodukter och har använt hela min bonuspoints vissa veckor och delar av den vissa veckor (mest till vin och annat gott på helgen).

Vill bara med detta säga stort LYCKA TILL!

Kram Cece

Svara
Åse 20 maj, 2010 - 09:30

Vad roligt att höra!
Jag har tyvärr bara gett ProPoints 2-3 veckor sedan har jag hoppat på annat men under de veckorna gick jag snabbt ner i vikt och tyckte det var roligt att följa! Nu är jag fast beslutsam att jag ska fortsätta med ProPoints under de sista kilona och även efter för jag behöver bestämma mig för EN metod. jag har samlat på mig massa kunskap om både livsmedlens påverkan på kroppen och hur jag själv reagerar under detta året så jag är säker på att det blir bra. GRATTIS till dina -10!!

Svara
jenny 20 maj, 2010 - 07:04

När jag testade LC ,vilket jag gjort ett par gånger nu, så har det faktiskt resulterat att jag gått upp i vikt…. Jag lärde mig att normal(full)feta produkter smakade fantastiskt men jag har fortfarande inte riktigt lärt mig kontrollera mitt intag av kolisar. Så under tiden jag åt enligt LC gick allt bra men när jag började med kohydrater igen gick allt åt skogen… gräddiga såser med ett berg av pasta! Ja det vet ju de flesta vad det slutar med…. Så summasumarum har blivit 4,5 kg plus sedan jag började strula med maten och fy sjutton vad svårt det är att komma tillbaka till ”det normala” igen.
Har börjat nu i morse med att räkna points igen för det är det vettigaste sättet för mig att äta och gå ner i vikt.
Lycka till gumman med dina sista 5, Jag hejar på dig och ser fram emot uppdateringarna!
KRAM 🙂

Svara
Åse 20 maj, 2010 - 07:22

Det är faktiskt exakt samma erfarenhet här, när jag lyxade till det på helgen så fortsatte jag med fullfett OCH kolhydrater vilket snabbt fettinlagrade på mig..
Nu är jag supernoga med att inte kombinera det.

Svara
Maria i Gbg 20 maj, 2010 - 05:56

Lycka till! Det kommer gå finfint – det är jag säker på.

Kram från Gbg

Svara
Maria 19 maj, 2010 - 22:40

Du är så stark och målmedveten. Smitta mig, snälla. 😉

Svara
Theresia 19 maj, 2010 - 22:24

Önskar dig lycka till. Det gäller bara att bestämma sig.
Jag hade oxå en ordentlig svacka. Nu är det jag som måste ta de kloka valen och inte låta påverkas av de andra.
Det ger resultat…

Svara
LouiseH 19 maj, 2010 - 22:22

Har aldrig testat VV men det kanske man borde. Lycka till *håller tummarna jättehårt* Vet att du fixar det!! 😉 Kussekram

Svara
BERHOLT 19 maj, 2010 - 22:09

Hej

Jaa, det är något magiskt med VV, jag återvänder ochså alltid till dom. Nya programmet är underbart.

Anna

Svara
Ellinor 19 maj, 2010 - 22:04

Du är bäst tjejen och dom där envisa 5kg är borta innan sommaren är slut ska du se 🙂 Propoints ÄR verkligen ett hållbart program i längden och det kommer gå super 🙂 Heja heja!!!

Kram

Svara
Pernilla A 19 maj, 2010 - 22:02

Gillar att du och maken tillsammans bestämmer er för vilken ”kur” ni ska köra på =) För egen del skulle jag aldrig klara mig utan mina points som ständigt surrar i huvudet. Har inte kommit till skott ännu för att luska mer på hur Pro Points fungerar. Men sen gillar jag ju säkra kort och det är points för min del. Jag önskar dig god lycka på vägen till din målvikt från en guldis till en annan 😉 Krammmmmmmmm

Svara
Åse 19 maj, 2010 - 22:16

Äh fungerar Points för dig så är det ju bara att tuta o köra =))

Svara
sussihagg 19 maj, 2010 - 21:59

Håller tummarna för dig…..du är så duktig 😉
Du är en stor inspirations källa för mig och många andra!!!
Stor Kram från mig Sussi

Svara
Karin 19 maj, 2010 - 21:46

Hmm.. försöker ändra min profil utan framgång. Att ändra mitt visningsnamn gick bra men inte bloggadress. Vad gör jag för fel måntro??

Svara
Åse 19 maj, 2010 - 22:06

Du gör inget fel Karin, det är en bugg i ett plugin jag har som hindrar den möjligheten, tala om vilken adress du vill ändra till så ändrar jag å dig-

Svara
Karin 19 maj, 2010 - 21:43

Jag köpte VV’s brevkurs och det var dryga tusenlappen som jag kunnat lägga på vettigare saker. Visst, jag gick ner men min behov av mer och mer kolhydrater blev enormt!
Nu äter jag lchf igen och magen mår redan bättre. MEN den kosten har också sina nackdelar, i mitt fall bieffekter som muskelsvaghet och värmeökning. bara väntar på första muskelkänningen, har ätit strikt i 3 dgr nu.

Svara
caisa 19 maj, 2010 - 21:39

Lycka till med dina sista kilo, som jag är säker på att du klarar!

Svara
Sally 19 maj, 2010 - 21:37

Nu kommer jag och förstör… men jag måste bara säga att i helgen läste jag dina inlägg från Mallorca när du körde low carb (high fat?). Då var du så jätteglad och lättad över att det funkade så bra med kosten, det var första semestern ever som du inte kände att byxorna spände efter tio dagars fest och god mat. Det fanns gott om tillfällen att tappa greppet, äta fel, falla för frestelsen rakt ner i en all inclusive-buffé, men du gjorde inte det, du var inte ens sugen… I mina öron låter det som om det är din grej att helt skippa kolisarna och ändå kunna äta gott när det är fest och kalas. Jag vill inte förstöra din entusiasm för VV, jag tror att du lyckas med det också. Jag ville bara påminna i all välmening om vad du skrev i somras 🙂 Jag hejar och tror på dig, oavsett vilken metod du väljer! kram från Sanna (som kör VV, sedan GI, sedan frosseri, lite pulver, frosseri igen, VV igen osv och alltså INTE har hittat hem…)

Svara
Åse 19 maj, 2010 - 22:15

Sally, Low carb är bra för mig för jag slipper tänka, dvs jag behöver bara strikt försaka saker jag tycker om att äta och då håller jag vikten, inget roligt liv att leva men har sina fördelar =)
Det är ungefär som att räkna points, jag försakar att äta fritt, begränsat – men däremot kan jag äta av allt – betydligt trevligare.
Man försakar både med LCHF och med VV, man försakar olika saker bara och jag känner att jag inte vill äta enliigt LCHF för jag vill lära mina barn att inget är förbjudet =)

Tack för dina tankar! =)

Svara
Mamma C 19 maj, 2010 - 20:54

Å vad du är duktig! Själv har jah hattat runt på CB och grejat men nu kör jag på vv igen. Det kan man alltid lita på att det funkar. Lycka till snygging!

Svara
Åse 19 maj, 2010 - 20:57

Åhhh lycka till själv!!!! =))) Kramis!!

Svara
gemini 19 maj, 2010 - 20:51

Det kommer att gå strååålande! vi står ju bakom dej och ropar ”heja, heja” 🙂

Svara
Åse 19 maj, 2010 - 20:54

Jaaaa, ni är ju för sööööta!! =))

Svara
Ettan 19 maj, 2010 - 20:38

Tack för en motiverande sida.Jag kommer själv till samma slutsats, det är VV som funkar när man ska gå ner i vikt.Håller fullständigt med dig att det är ganska skönt att bara släppa allt och bara lita på programmet.För det funkar verkligen.
Ett stort Lycka till och de där sista envisa kilona kommer bara försvinna i ett nafs!!

Svara
Tolan 19 maj, 2010 - 20:11

Jag har också ca 4-5 kilo som jag vill ner men det verkar som om det fastnat!! Äter GI, duktigt hela veckan. Kan spåra ur lite med barnen på lördagen, promenader varje dag och lite wii fit någon dag i veckan och står ändå stilla?! Upp går fort som bara den om man får en period med mycket kolhydrater.. SUCK..Tråkigt att stå stilla trots ansträngningar.för hur mycket jag än tycker om GI och gillar promenaderna så är det ju NER man vill!

Svara
jen 19 maj, 2010 - 19:54

Hej vännen! Jag känner verkligen igen mig i det du skriver, jag är också väldigt intresserad av kost/hälsa och testar därför på olika grejer..lever duktigt i fem dagar men de två sista blir fööör lyxiga för att gå ner i vikt, jag håller med vikten då.

Du är världbäst och så fin, du kommer fixa de sista kilona nu, det vet vi båda två!

Stora kramar

Svara
The johanssons 19 maj, 2010 - 19:48

Oj jag säger som så många andra : det hade kunnat vara mina ord…… Jag kämpar också med 5 envisa kilo. Jag vill ned till 55 men det verkar HELT omöjligt! Ned ett , upp ett så ser det ut hela tiden. Finfina veckor och mindre fina helger 😉
Goutmetmat och vin & drinkar har blivit mitt fall…

Jag försöker trösta mig med att jag åtminstone har lärt mig att HÅLLA vikten men vad hjälper det när man ska NED!

Tack för inspiration =)

Kram Mia

Svara
Ankil 19 maj, 2010 - 19:30

Känner igen den där känslan av att inte vara riktigt nöjd…jag undrar bara hur känslan at vara HELT nöjd känns, för den har inte jag hunnit uppleva ..än;)
Lycka till & hoppas PP hela vägen funkar på de sista kilona=)
Kram

Svara
CorneliaE 19 maj, 2010 - 18:56

Som vanligt radar du upp sanning efter sanning. Kul att du blir en viktväktare ”på riktigt igen” 🙂 tycker jag som också precis blivit viktväktare… igen 🙂

Svara
Annelie 19 maj, 2010 - 18:01

Hoppas att du känner att det här blir bra för dig. Lycka till!

Svara
Åse 19 maj, 2010 - 18:20

Tack Annelie!

Svara
Charlotta 19 maj, 2010 - 17:43

Jag har också några få kg kvar till min målvikt. Vv programmet som var nu innan pro points fungerade jättebra på mig men det är ju inte lika kul att följa som det nya pro points 🙂 Jag körde pro points i 4 mån tidigare i år och gick bara ner totalt 2.8 kg!!!:-( funderar nu på om jag ska ta mig i kragen och köra det ”gamla” i 4 veckor och vara på banan igen….

Tack för all inspiration!!och lycka till!!!

Svara
Åse 19 maj, 2010 - 18:21

Charlotta – Åt du all veckobonus? åt du Duoval?? Jag tror det är ”fällan” för många. Jag äter inte duoval och använder knappt min veckobonus.

Svara
Liz 19 maj, 2010 - 17:29

Åse, jag tror du kommer klara detta galant..är det ngn som vet hur detta med hälsa fungerar så måste jag säga att det är du! ..en inspirationskälla till max!!

Stooor kram!!

Svara
Åse 19 maj, 2010 - 18:23

Världens bästa Liz!!! <3<3<3

Svara
annicap 19 maj, 2010 - 17:16

Du är bara bäst! Jag är imponerad av dig och självklart fixar du de sista kilona så att du känner dig nöjd.

Heja heja!

Kram

Svara
Åse 19 maj, 2010 - 18:25

Tack goa fina Annica! <3

Svara
Akinna 19 maj, 2010 - 17:12

DET skriver jag under på!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pussar till dig.

VV rules! 😀

Svara
Åse 19 maj, 2010 - 18:24

I knpw honey!!! ;)) PUSS tebax fru Lindström =)

Svara
pinkladyw595 19 maj, 2010 - 16:31

Det kunde vara jag som skrivit detta inlägg, jag har så lätt att vara duktig på veckorna man jobbar och kan bara äta dessa avsatta tider frukost lunch och två fikat. Men när fredagen kommer och ungarna skall ha chips och dricka, lördag skall gubben ha gofika till kaffet, söndag blir det go middag…och ofta nuförtiden så har vi haft folk som stannat en tid och de är matvrak….det är inte lätt. Har också 5 kilo kvar, men det är såååååååå svårt…funderar på att gå i idé kanske kan funka…blir galen….midsommar snart men jag hinner inte hade satt målet där…. :-((

Svara
Åse 19 maj, 2010 - 16:35

Tror detta är typiskt för oss som bara har några få kilon kvar..
Jag har satt mitt mål till 1 augusti, vill vara realist.

Svara
ceciliat 19 maj, 2010 - 15:36

Du kommer att ta de kilona lätt som en plätt!!
Jag ställde mig på vågen i morse, och har gått upp ännu mer!!Tappar snart sugen.Hela mitt vuxna liv har jag kämpat med vikten och tänkt på vad jag äter.Det är så mycket fokus på mat…..vad jag kan och inte kan äta….
Är så trött på det och känner att nu måste jag ta tag i det en gång för alla!!!Vill känna mig bekväm om det nu blir sommar och bad i år.
Jag ska göra att avtal med mig själv, så att jag fixar de här kilona:)
Tur att din sida inspirerar mig:)

Svara
Aika 19 maj, 2010 - 15:19

Ah glömde säga att det är KANON att du vet vad du ska äta som målviktig. Dit har jag låååååångt kvar, jag vet ju bara hur man går ner…eller upp 😉

Svara
Liz 19 maj, 2010 - 17:28

Oj..där är vi verkligen lika!! 😛

Svara
Åse 19 maj, 2010 - 18:24

Haha!! 😉 Det får du allt lära dig darling!

Svara
Aika 19 maj, 2010 - 15:17

VV rules! De senaste 10 veckorna har jag bara haft ett plus (vid Polenresan, vilket det var värt såklart) Jag räknar inte slaviskt, det gjorde jag bara första 4 veckorna, känns som jag kommit in i det nu och jag vet ungefär hur mycket jag kan äta. Det jag oxå har lärt mej är att jag inte klarar av att äta kolisar efter 15, det triggar igång mej på kvällen. Intressant ändå hur mycket man lär sej/finns att lära sej, om sej själv. Lycka till nu pussgurkan!

Svara
Jessica 19 maj, 2010 - 14:39

Jamen visst är det så. Just det där med att man äter bra 5 dagar av 7. Eller kanske rent av 6. Men det är bra att man vet vad som passar en bäst.Heja,heja. För man ska trivas med sin vikt, oavsett vad andra tycker eller tänker. O det där extra kilot kan faktiskt också ”bara” vara ett eller två och det kan göra skillnad också.Varför nöja sig med nästan?? Nä det är inte min melodi..
Ps. Den där röran hade ingen återförsäljare alls hos oss:(( Men kanske from 1 juni:(
Så du får äta för mej också. Nä förlåt, inte för mej också, men tänk på mej när du äter det:))

KRAAAM

Svara
Åse 19 maj, 2010 - 14:41

Åh nääääääää :(((
Vad synd, det är en ny favorit! Bara 23% fett (fast jag var övertygad att det var minst 70%!!!!) så den är ju inte farlig heller!

Svara
emho 19 maj, 2010 - 14:19

Verkar vara många som känner igen sig:) Själv har jga 3 kilo som jag vill ner men ack va svårt det är.. Kanske borde haka på Viktväktarna. Skönt att höra att det funkar att äta mindre kolhydrater med pp, för jag mår så bra i kroppen av det. Ska ta mig en funderare!

Nu får du kämpa ett litet tag till dom envisa kilona är borta, för sen kommer det gå galant att hålla vikten. Det har du ju redan bevisat:)

Kram Emma

Svara
Åse 19 maj, 2010 - 14:42

Jag tror anledningen till att många har svårt med de sista kilona är för att man är nästan nöjd. Och att vara nästan nöjd är många ggr inte tillräckligt för motivationen =)))

Svara
anna-lena 19 maj, 2010 - 14:08

Visst är dom där sista kilona värst, jag brottas med mina 4 kilo. Vet precis som du hur man äter för att hålla sin vikt men måste lägga lite extra krut på att fylla i min checklist, vilket jag började med i måndags igen. Gör jag detta så är det inga problem, då går det neråt.

Känner som du att jag trivs lagom men vet att jag mår så mycket bättre om jag kommer ner dom sista kilon. Så kan det vara så j…… svårt ; )

Ha en underbar dag, skall snart gå hem och njuta av det underbara vädret.
/Kram A-L

Svara
Åse 19 maj, 2010 - 14:43

Ja det är ju så, följer man bara programmet och slarvar inte så vet man ju att det går neråt, men det är svårt ibland när det är såååå gott att äta gott 😉 KRAM!

Svara
AK 19 maj, 2010 - 14:07

Känner igen mig så otroligt mycket i det du skriver, brottas precis med samma sak själv just nu. Har stått på samma vikt sen i december och kommer banne mig inte ner under den vikten, skulle såååå gärna vilja gå ner 5 kg till (helst 10 men är nog lite för mycket realist för det)men bara dessa 5 kg verkar stört omöjligt ja inte ens ett kg går jag ner under min vikt. Gör som du…sköter mig klockrent i veckorna men helgerna så faller alla hämningar =( Vet att jag kommer få kämpa resten av mitt liv med vikten, jag har alltid funderat på varför man inte kan ligga på en nedre gräns och äta gott när man kan ligga på en övre vikt och äta? Men lite svar på det har jag trots allt fått nu då jag har legat still sen december men varför är det såå svårt med de sista 5?? Jag önskar dig Lycka till hos VV. Ha det gott. Kram

Svara
~ Maria ~ 19 maj, 2010 - 14:03

Finaste du, du är ju bara så underbar! Tack för att du delar med dig, känner igen mig massor! Särskilt detta med helgerna & det sociala umgänget och maten oooooch vinet :-/
Jag hakar på ett nytt avstamp from. måndag!

Svara
Åse 19 maj, 2010 - 14:44

<3<3 KRAM fina du!!!

Svara
jennyh 19 maj, 2010 - 13:59

Jag tycker verkligen att propoints är kanon. Har också hållit på och hattat och haft svårt för att bestämma mig hur jag ska äta. Sen några veckor tillbaka går jag efter vv och det känns så himla bra! Man kan ju också träna ihop mycket x-tra propoints =))))

Svara
MaryMary 19 maj, 2010 - 13:43

vad bra! viktväktarna är bra, tycker jag med! skönt att veta vilka points man har att röra sig med!

Svara
Agneta 19 maj, 2010 - 13:42

Hej Åse! Oj, vad jag känner igen mig i det du skriver. Jag har oxå ca 4 kilo kvar och de vill f.. inte släppa. Vet inte hur jag ska göra. Tycker jag äter bra och promenerar mycket, men ICKE ICKE. Men det är nog oxå bara jag som tycker detta, inte min omgivning. Men för mig är det ju viktigt. Varför är man så istället för att vara nöjd med det man gjort (själv gått ner 12 kilo). Hälsa och välmående är ju så viktigt, men mitt välmående kommer nog inte förrän jag är i mål, känns det som. Man får väl kämpa vidare.

Svara
MaryMary 19 maj, 2010 - 13:41

vad bra! viktväktarna är bra, tycker jag med!

Svara
webba 19 maj, 2010 - 13:34

Bra beslut! Tänk vad nöjd du kommer att vara när du är i mål på ”riktigt”! Jag sitter i precis samma sits – sköter veckorna med beröm godkänt men tappar fullständigt kontrollen på helgerna. Känner du aldrig att du bara har lust att strunta i allt och ”bara vara” som du är och äta det du vill? Din sida är en enorm inspiration att besöka och din inställning ger mig ofta en kick att fortsätta nå mina kroppsliga mål. Tack!

Svara
Åse 19 maj, 2010 - 13:39

Haha, jo men sen vet jag att håller jag mig till mina Pp i två månader så är jag nöjd och DÅ kan jag leva som nu och hålla vikten samtidigt som jag äter gott och äter ”vad jag vill”. Kram!

Svara
Malin_K 19 maj, 2010 - 13:32

Förstår precis hur du har det.. Jag hade själv 5 kg kvar att gå ner. Men hur jag än gjorde så blev det -1 +1 och varje vecka tänkte jag att ”nästa vecka är lugnt då kommer det bli bättre”. Men så blir det födelsedagskalas. Spontana grillmiddagar (som man inte alltid kan kontrollera innehållet på). Vänner vill käka ute etc etc. Och det är SÅ frustrerande. Jag är inte villig att ge upp det sociala livet samtidigt som det uppenbarligen inte går att gå ner för mig då (även om jag ofta tycker jag gör bra val).

SEn gjorde jag ett stort misstag. Flera av mina vänner gick ner massa i vikt av att släppa alla tyglar och äta vad de ville. De sa att då ”vänjer man sig och äter bara när kroppen behöver/är hungrig”. HA . Jag gick upp fem kilo till. Så nu har jag 10 kilo jag vill ner!

Och nu stampar jag -1 +1 hela tiden fast med ännu mer kilon.. :/ Så frusterande! Själv vet jag inte hur jag ska göra än!

Skönt att ni har bestämt er.

Och så. Nu har jag biktat mig med- vart kanske lite väl långt! 😉

Svara
B-M 19 maj, 2010 - 13:29

Jag är likadan – superduktig på att hålla vikten men har svårt att gå ner det sista. Lycka till =)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.