Äggstra god omelett!

1 november, 2011

Jonas kom och hämtade sonen som blivit kvar sedan i lördags, med sig hade han 30 stooooora ägg direkt från bonden. Åh lycka! Jag är ju storkonsument av ägg. Kul var att det är två gulor i dem =)) Vad jag läst kan det bli så med unga hönor? De sorteras väl oftast bort.  En smarrig mozzarellaomelett åkte lätt ner!

 
 

 

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

12 kommentarer

Catrin 9 november, 2011 - 18:45

Hej Åse,

Jag undrar en sak: jag har länge kört med skink- eller baconomelett på mornarna, men idag tog jag för omväxlings skull tonfisk i stället. Döm om min förvåning när jag höll mig proppmätt fram till kl ett, något jag aldrig lyckas med när jag äter skinka eller bacon. Så min fråga är nu: mättar fisk bättre än kött (jag använde en burk tonfisk, nettovikt 93 g, mot 4 skivor parmaskinka el 4 skivor bacon normalt sett); kan det vara så att fisk innehåller mer protein?

Svara
Åse 9 november, 2011 - 18:57

Fisk är en bättre proteinkälla än fläsk ja! Jag äter tonfisk med majo till lunch nästan varje dag ;))

Svara
Jenjo 2 november, 2011 - 15:37

Åh vad sugen jag blev på omelett nu…! Och vad praktiskt med två äggulor i äggen… Det är ju det som är gott (tycker jag).
KRAMIS

Svara
Therese 2 november, 2011 - 09:07

En fråga till – sukrin och steviasocker, är det samma sak? Tack på förhand 🙂

Svara
Åse 2 november, 2011 - 09:11

Nej inte samma sak men de är sockerersättningar båda två 🙂

Svara
Therese 2 november, 2011 - 12:56

Okej 🙂
Men kan använda stevia istället för sukrin i de recept som det står sukrin? Är det samma ”söthet”?
Har hållt på med LCHF i ett par veckor nu, så relativt ny på detta 😉
Tack!

Svara
Åse 2 november, 2011 - 15:12

Ja fast det går inte att översätta sukrin till stevia i mått eftersom de är olika söta och har olika konsistens, stevia är ytterst koncentrerat. =)

Svara
Therese 2 november, 2011 - 09:05

Å det är så underbart gott med riktigt färska ägg. Vi har höns och tupp hemma – sååå goda ägg! 🙂

Svara
Soulsister 2 november, 2011 - 08:35

Jag tycker dessa ägg är så mkt godare, smakar helt annorlunda. Mums!

Svara
Linruz 2 november, 2011 - 08:07

Smakens.
Känns så mycket bättre med färska ägg direkt från bondgå¨rden 🙂
Kram och ha en fin dag på dig stumpan

Svara
vickan 1 november, 2011 - 21:10

alltså det är ju egentligen otpimalt, jag gillar inte ens äggvitan, men av nån anledning får jag ryyyysningar om jag råkar hitta två gulor i ett ägg och kan inte äta det 🙂 knäppt va??

kramis!!

Svara
Åse 1 november, 2011 - 21:43

Haha! Bara för att det är lite missbildat 😉

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.