Happy Fredag vänner!’
Hittar ni på något roligt idag?
Jag och Daniel sitter på tåget mot Göteborg och är uppe om 40 minuter.
Det vankas festligheter ikväll när Johanna Toftby firar efterfest som 50-åring =)
Strax får jag träffa min bästis igen! Vickan och Micke tillsammans med Stina & Johan är uppe samtidigt som oss.
Skjorta HÄR – Byxa HÄR
Just nu 25% på hela köpet!
Den här rätten är ingen nyhet för er tror jag för den finns här i olika skepnader – min absoluta favoritfiskrätt! MUuuuuuuuums!
Just den här bilden med recept finns med i min bok MINA FAVORITER.
Servera vilket tillbehör ni vill till detta. Förslag: Kokt eller pressad potatis, ugnsrostade grönsaker, grönsallad, stekt sparris
Förslag på förplock: CHILI CHEESE
Dessert: MANGOPANNACOTTA
Ädelostbakad lax med vitvinssås
- Portioner: 4
Ingredienser
500 g laxfiléer, portionsbitar
150 g ädelost
salt, peppar
SÅS:
2 dl torrt vitt vin (vit sherry är också gott)
3 msk grönsaksfond
4 dl crème fraiche
1 dl grädde
1 msk smör
1 knippe dill (ca ¾ dl)
ev. salt, svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en form och lägg laxen i med skinnet nedåt. Salta och peppra.
Skär fickor i laxen och fyll med ädelost. ~ Sätt in laxen mitt i ugnen i 15 minuter.
Koka upp vitt vin med grönsaksfond.
Reducera till hälften och rör sedan ner crème fraiche, grädde, smör och dill. Smaka av med peppar och ev. lite salt.
Servera med valfritt tillbehör.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
4 kommentarer
Nästan overkligt gott!
Vad roligt att höra! Tack för fin feedback!
Fantastiskt gott!
Härligt!! Tack för fin feedback!