Mangopannacotta

av Åse

God morgon lördag!

Jag ska strax bege mig till min frisör Malin, åh såååå skönt det ska bli, jag känner mig som Ronja Rövardotter nu! Så långt och så mycket hår 😅
Svårt att få till en frisyr överhuvdtaget.

Ni ska få min favoritdessert!
Jag älskar pannacotta och speciellt med något syrligt som mango.
För att få till den snygga lutningen lägger du lite hushållspapper i en muffinsform och ställer glasen på snedden.
Lovar att era gäster kommer älska dessa!

Här kommer receptet! Prova kanske redan idag?
KRAM på er så hörs vi lite senare med lite fler tips och recept 🥰

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mangopannacotta


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 vaniljstång
2 dl grädde
2 gelatinblad
ev. 2 msk sötning som Nick’s eller socker
2 dl grekisk yoghurt

Mangokräm:
1 ½ gelatinblad
250 g tinad mango
1/2 lime, juicen


Instruktioner

Börja i god tid. Pannacottan kan med fördel göras kvällen innan.
Gröp ur vaniljstången och låt både frön och stång ligga i grädden några timmar innan den värms upp, så hinner smaken utvecklas ordentligt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Koka upp grädden med vaniljstången. Låt det bara precis börja sjuda.
Rör ner de lätt urkramade gelatinbladen tillsammans med ev. sötning. Lyft sedan ur vaniljstången.
Tillsätt yoghurten när grädden svalnat något. Häll upp i glas och låt stelna i 1 timme.
Gör mangokrämen när pannacottan stelnat. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Mixa mangon till puré och värm i en kastrull.
Rör ner de lätt urkramade gelatinbladen och limejuice. Häll mangokrämen över pannacottan.
Låt stelna i kylskåp ca 4 timmar.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Ädelostbakad lax med vitvinssås - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Hälsotips 31 maj, 2024 - 11:50

[…] Förslag på förplock: CHILI CHEESE Dessert: MANGOPANNACOTTA […]

Svara
Jenny 27 augusti, 2023 - 10:49

Denna är sååå god 🙂 jag brukar göra den till mig själv och till vänner som har glutenallergi…

Svara
Tora 26 augusti, 2023 - 20:23

Kan man göra den vegetarisk? Vad använder man isf?

Svara
Åse 26 augusti, 2023 - 20:25

menar du vegansk? för vegetarisk är den ju.

Svara
Tora 26 augusti, 2023 - 21:40

Jasså. Jag tänker på gelatin, det är ju inte veg. Vet att det finns vegetariska varianter.

Svara
Åse 27 augusti, 2023 - 07:35

Du kan ju ta agar agar istället för gelatin

Svara
Anna-Lena 26 augusti, 2023 - 15:09

Receptet verkar super – måste provas. Lite nyfiken för på bilden skymtas en lime, men ingen med i receptet?

Svara
Åse 26 augusti, 2023 - 16:03

Vad bra att du gjorde mig uppmärksam på detta, jag hade glömt att lägga till limejuice i receptet. Det är nu fixat! Tack!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.