1:a september och NU kör vi!

av Åse

Goooooooooood första september på er!!
Hur många här känner inte att just DETTA är en bra dag för nystart? Upp med händerna! 😉 Haha, kan tro att det är många som sätter i gång idag efter sommar och semester.
Jag sätter själv igång, fast med träningen efter min förkylning! YES!! 12.30 blir det ett pass med PT-Therese.
Men jag ska personligen också skärpa mig lite med kosten för att få de resultat jag vill ha av träningen.
Jag älskar en ny månad, en ny vecka – tycker om att ha mål och ett avtramp!
I går var vi hos Rebecca & Kristian i Ängelholm. De har ju flyttat från Karlskrona, med mellanlandning i Spanien 1 år och nu har de köpt hus i Ängelholm (utanför HBG) som de blåst totalt och renoverar alltså nu. Jäklar vilket jobb men oj så fint det kommer bli! Är redan grön av avund!
Så i går var vi där och kikade och sedan blev vi bjudna på söndagsmiddag i sommarstugan de lånar och bor i några månader nu tills deras hus är klart.
Kristian som är italienare bjöd på pasta och egenplockad Karl-Johanssvamp.
Pasta är en av de sakerna jag sällan äter (Högst 1 gång varannat år typ) och det beror dels på att jag ju undviker gluten men det beror även på att jag aldrig blir nöjd och mätt. Det är på tok för gott för min hjärna. Så även igår.
Speciellt i går. OH MY GOD så gott det var! Fantastiska smaker av vitlök, svamp, bladpersilja och olivolja och jag tog lite parmesan också. Som tur var så var vi fyra stycken och det fanns ett slut på pastan, annars hade jag lätt ätit 3-4 tallrikar till.
Haha, ja ni hör ju! DÄRFÖR äter jag sällan pasta men njuter de få gånger jag gör det och speciellt när man blir bjuden på en pastarätt av den här kvalitéen!
2014-08-31 18.27.45
2014-08-31 18.30.42
2014-08-31 18.36.14
2014-08-31 18.36.24
Rebecca hade gjort snickers efteråt. Gör sååååå sällan sötsaker hemma längre, gjorde det oftare i början av kostomläggningen men jag har så sällan behov av sött numera.
Men GOTT är det ju!
HÄR<< och >>HÄR<< är mina recept.
IMG_8505

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Lördag med Vongole - 56kilo - lågkolhydratkost, glutenfritt och hälsosammare val 23 juli, 2017 - 14:07

[…] är bjöd på hemmagjord pizza till barnen och Pasta Vongole till oss vuxna. Finns ingen som gör så god pasta som Kristian och det är i princip enda gången jag äter det och jag njuter […]

Svara
rebecca nathorst-windahl 4 september, 2014 - 23:21

Har ni provat sojabön pastan? Den har räddat mitt liv. Jag kan inte äta kolhydrater pga tarmsjukdom, men den smakar riktigt bra. Finns på lifeland bla.
tack för fina recept!

Svara
Sussi 4 september, 2014 - 21:16

Recept på pastan?…………bara lite gott innan nystarten……;)

Svara
Lotta 1 september, 2014 - 22:37

Ja men visst är det härligt med september månad och jag känner verkligen att det är en bra dag för nystart. Hag har väldigt mycket haft sötsaker omkring mig så nu är det verkligen svårt att få till ett bättre matintag men det ska absolut gå!
Hur som helst är jag väldigt taggad inför allting så det känns bra! Jag har klarat mig relativt fint idag o dessutom fått till lite träning!

Svara
mallan 1 september, 2014 - 15:07

Heja!
En fundering bara Åse kring dina inlägg o responsiv design. Oftast är de ”rätt” men det här inlägget fungerar inte i mobilen. Ingen stor sak… Men det blir svårt att scrolla för att läsa. Vetdu varför?
Kram!

Svara
Åse 1 september, 2014 - 15:22

Nääääää ingen aning?? I min iphone 5 ser det ut som vanligt?

Svara
Yvonne 1 september, 2014 - 14:43

Ja! Nu kör vi! Jag behöver också komma igång och en måndag är en bra dag att börja på.
Önskar oss alla lycka till! Hårt arbete och målmedvetenhet måste till, men sedan mår vi ju så bra!

Svara
Jenjo 1 september, 2014 - 12:24

Det ser verkligen supergott ut! Härligt att det var så värt det, när du nu för en gångs skull åt det.
Jag körde min nystart för två veckor sedan. Lite matmässigt (slutat med godis och fika och försöker äta nyttigt och lagom stora portioner), men framför allt gällande motionen. Jag promenerar minst 30 min raskt varje dag och cyklar till och från jobbet. Jag känner nu vilken panik jag får om jag en dag inte kan ta cykeln. Kroppen vänjer sig så väl med att få röra sig, bara man liksom kommer igång. Det känns FINT att du kör nystart du med, för då har jag alltid lättare att sköta mig och hänga på dig. 🙂
Kramis <3

Svara
Anna 1 september, 2014 - 11:09

Hej Åse,
Din blogg är en av de bästa jag vet, liksom dina böcker. Jag gillar särskilt att du inte är fanatisk, utan njuter av livets goda. Jag skulle aldrig kunna äta en nollkolhydratkost som vissa förordar, och därför tycker jag så mycket om din blogg och dina recept.
En sak jag undrar över är kaloriintaget. En del säger att kalorier är oviktiga när man drar ner på kolhydraterna eftersom kroppen då ändå förbränner mer fett. Andra säger att det alltid är kalorier in och ut som är avgörande, men att det blir lättare att äta mindre när blodsockret stabiliseras och suget minskar som en följd av det.
Har du någonsin räknat kalorier under din viktminskning med lc-kost? Förlåt om du redan skrivit om det, men jag blev nyfiken eftersom traditionell kaloriräkning är det enda som jag använt för viktminskning (framgångsrikt, men aldrig varaktigt, tyvärr….:-(

Svara
Åse 1 september, 2014 - 15:55

Vad roligt att du gillar bloggen Anna!
EnergiREGELN gäller alltid. Inte kalorier in/ut.
Men kroppen måste ha ett energiunderskott för att den ska använda energin i fettcellerna.
Jag har räknat kalorier ja! Det gjorde jag under det halvåret jag lade om kosten, jag vågade inte lita på mina mättnadssignaler.

Svara
Petra - Familjeliv och träning 1 september, 2014 - 10:59

Snacka om tankeöverföring! Jag har precis skrivit ett inlägg på min blogg om att jag gör en nystart idag, måndag den 1 september! Nu jäklar kör vi!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.