Söndag på Stakholmen

av Åse

Vi har tagit en god lunch tillsammans och sedan spenderat några timmar i skärgården, otroligt vackert här i Blekinge!
Nu lämnar vi Karlskrona för den här gången efter en otroligt trevlig helg hos Fam. Pecci!

20110911-033605.jpg

20110911-033642.jpg

20110911-033657.jpg

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Catti 12 september, 2011 - 14:34

Hej Åse!

Jag undrar om du tränar mycket, och hur det funkar med lc-kost? Det sägs ju ofta att de som tränar regelbundet behöver mer kolhydrater. ”kolhydratladda med pasta” är ju ett vanligt uttryck.

Svara
Åse 12 september, 2011 - 14:37

Hej, jag har precis börjat med styrketräning/kondition! Du kan läsa mer här om träning vs kolhydratladdning: http://56kilo.se/2011/09/traningsdebut/

Svara
Malin 12 september, 2011 - 08:13

oh va härligt det såg ut! vår son hade fotbolls match i går eftermiddag o det var som sommar 🙂
du verkar ha haft en underbar helg 🙂

Svara
Kristina Sv 11 september, 2011 - 23:34

Hej! Jag har haft en syndarhelg (halva) och känner mig inte speciellt nöjd nu. Men jag vet vad det beror på att jag fuskade så….. Jag ställde mig på vågen (vilket jag inte gjort tidigare med flit) några dagar före helgen och såg att jag totalt gått ned knappt 2 kg på snart en månad. Kände mig ganska nöjd med det trots allt, men så i lördags så vägde jag 1,4 kg mer än sist. Viktuppgång utan att jag ens fuskat! Inte heller är det den tid på månaden då man samlar vätska och kan skylla på det….. Skit också, att jag står still eller går ner långsamt kan jag acceptera, men att gå upp 🙁 . Därför var det lätt att tycka att jag lika gärna kan skita i det då vi var bortbjudna osv…..
Har du någon idé om vad det kan vara eller ett tröstande ord (!) ?
Dags för lite nattsömn nu, blev inte många timmar i natt!
Kristina

Svara
Malin 12 september, 2011 - 08:04

jag märker oxå att jag svänger i vikt och när det svänger så påverkas mitt humör, så mitt tips
sluta väg dig på ett tag o känn på kläderna. Jag har fått lära mig att om man bantat med fettsnål kost som jag gjort i många år så tar det tid för kroppen att vänja sig, Jag har tom gått upp men jag ger inte upp ialla fall! Så jag har ställt undan vågen o tagit fram ett par byxor som jag tar på mig en gång i månaden. Jag äter så här för att jag mår mycket bättre så om dom sista kg inte vill ge sig så får det väl vara så! Rund o sund 🙂 Lycka till

Svara
Kristina Sv 12 september, 2011 - 08:15

Tack! Jag har haft samma tänk som dig, hade dock inte räknat med viktuppgång :-(.
Ny vecka och nya tag! Håller med om att man i alla fall mår så mkt bättreav kosten – så hälsovinsten finns ju där oavsett!
Önskar dig en bra dag!
Kristina

Svara
Åse 12 september, 2011 - 09:24

När man lever på lågkolhydratkost så har man inte fulla glykogenlager (lager av glukos) och så fort du äter ngt med lite mer kolhydrater (eller tex vin) så fylls dessa lager på, detta är alltså bara vätska i princip då kolhydrater binder vatten. Som kvinna kan man pendla ganska mkt i vikt under veckan. Jag vet som gammal viktväktare hur jag oftast vägde som mest i mitten av veckan (mer än i starten!!) för att sedan dippa.. Vågen är ett uruselt verktyg för att se hur mycket fettmassa man minskar.
Genom att väga sig så, lägger man på onödig press på sig och i ditt fall så blev det ju pannkaka eftersom du då kände som du gjorde och ”lika gärna kan” tänket satte in. Våga Vägra Vågen ;))

Svara
Kristina Sv 12 september, 2011 - 22:54

Tack, ska försöka 🙂 !!

Svara
Sarah 11 september, 2011 - 22:52

Åhh! Vackra Stakholmen med utsikt mot Ekholmen. Visst är Karlskrona vackert!
Kram

Svara
Catrin 11 september, 2011 - 22:27

Hej Åse!

Först och främst vill jag tacka dig för en fantastisk blogg, med inte bara suveräna matrecept utan också andra bra tips (som jag får indirekt via bilderna) på mat och dukning, t o m tips på inköpsställen…jag beundrar dig enormt, tycker att du är jätteduktig som gått ner så mycket i vikt, kan sköta hem och fem barn, laga så mycket god mat och samtidigt blogga så flitigt. Du är en förebild för många, både när det gäller viktnedgång och annat!

Jag en fråga ang Viktväktarna som jag läst att du varit med i. Jag har läst om deras nya ProPoints-program och det låter ju betydligt flexiblare än tidigare program. Jag har viktväktat förr och gått ner i vikt, men alltid gått upp igen. Precis som du har jag insett att jag är sockerberoende och måste äta lite kh och mer fett för att kunna hålla vikten. Och Viktväktarna är väl inte särskilt fettvänligt nu heller, eftersom deras metod fortfarande bygger på kaloriräkning och då hamnar fettet alltid högre än protein och kh.

Jag har för mig att jag läste någonstans att du började med PP-systemet innan du gick över till lc-kost. Stämmer det? I så fall, vad tyckte du om PP jämfört med tidigare program? Mitt största problem – förutom sötsuget – är att jag också måste ha koll på energiintaget om jag ska kunna gå ner i vikt. Så jag tänkte att det kanske skulle kunna funka att äta enligt PP (om programmet nu är så flexibelt som det påstås) och samtidigt satsa på lc-kost. Om man tar bort pasta, ris, potatis och bröd (som trots allt ger en del PP), väljer DuoVal protein till varje måltid, pointsfria grönsaker (och ev bär) och fyller på resten med fett tills kvoten är fylld, tror du att det skulle kunna funka? Eller är risken att det ändå blir för lite fett och därmed sämre/utebliven viktnedgång?

Svara
Åse 12 september, 2011 - 09:46

Hej! Tack för rara rader!

Jag vet hur du tänker, jag har provat att flera ggr räkna PP på LC men tyvärr ”skiter det sig” varenda gång pga fettet. Jag kan förstå att man vill ha kontroll, fast när det gäller kaloriräkning/PP räkning så måste man komma ihåg att det inte tar hänsyn till att fett och protein kräver mer energi av kroppen att förbruka som bränsle (thermogenes) så därför är inte 500 kcal från kolhydrater samma som 500 kh från protein likvärdigt.
Vad jag kan rekommendera är i såfall att man använder tex Viktklubb.se och räknar på ett ungefär. När jag viktminskade låg jag på ca 1400 kcal (LC) och gick ner bra i vikt utan att äta för lite.
Det är mkt möjligt att du kan få PP att fungera men jag är tveksam. Lycka till!

Svara
Therese 11 september, 2011 - 19:53

Låter som en underbar helg!

Svara
Mia 11 september, 2011 - 19:29

Bor själv i karlskrona! Ni ser ut att ha haft en mysig helg!

Svara
Anita 11 september, 2011 - 19:11

Vilka fina bilder i gammeldags stil! 🙂 Välkommen hem till vardagen igen. 😉

Svara
Ellinor 11 september, 2011 - 15:45

Men åååhhh vilken idyll!!!!! Härliga bilder <3

KramiZ

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.