Godaste LCHF pizzan! Pizzadeg, Pizzabotten

28 november, 2011

Uppdaterat: Det är nu några år sedan jag lade ut detta inlägget och jag har provat och skapat massor av andra pizzarecept!
Ni hittar alla HÄR

Mitt favoritrecept är numera detta: Fat Head Pizzadeg.

Detta receptet och Detta är också favoriter!

Jag gillar det eftersom bottnen får tuggmotstånd, god smak och konsistens utan att smaka för mycket av antingen det ena eller det andra! Alla våra barn åt med god aptit. (Dock gjorde jag en version med bara tomatsås, ost och skinka till dem)

Skriv ut

Godaste LCHF Pizzadegen

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

2 plåtar

  • 200 g riven parmesan (Tips är att ta hälften riven mozzarella och hälften parmesan)
  • 8 ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 4 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • Lite salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 g.
  2. Vispa ägg fluffigt. Vispa sedan ner fiberhusk, grädde och salt. Blanda sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på två plåtar. Tips! Jag blöter mina händer och plattar sedan ut degen.
  3. Grädda i ugn ca 15 minuter.
  4. Fördela önskat pålägg på bottnarna och grädda i 250 g tills osten smält och allt fått fin färg!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

 

129 kommentarer
3

Du kanske också gillar

129 kommentarer

Pizza, Pizzabotten, Pizzadeg LCHF - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 10 september, 2018 - 23:28

[…] går ändrade jag lite smått på det goda pizzareceptet och brödet blev lite brödigare, det gillade jag! […]

Svara
Marita 28 oktober, 2017 - 20:46

Älskar det här receptet på lchf-pizzabotten! Det funkar jättebra som alternativ till mjöldeg och det är både enkelt och gott. Men jag brukar i stort sett hälla ut smeten på bakplåtspapper och breda ut den med sked bums efter att ha gjort smeten och sen låta den vila istället gör tvärt om innan jag kör den i ugnen. Blir mindre baltande och smidigare då.

Toppenbra recept du har! Googlar jag något och din sida kommer upp brukar jag ta ditt recept!

Svara
Fredrik 13 juli, 2018 - 17:00

Toppenförslag! Blev så mycket enklare och fortfarande lika bra!

Svara
Peter 15 oktober, 2017 - 17:58

Generellt skeptisk till LCHF-recept eftersom det alltid slutar med att bara smaka som ägg. Gjorde ett försök med den här ändå pga alla lovord.
Blev tyvärr besviken. Smakade bara ägg av den. Äggig konistens och äggig smak. Som att smälta mozzarella på en omelett.

Hoppas jag finner nån LCHF-deg i framtiden som smakar något annat än ägg. Helst ska den smaka pizzadeg… 🙁

Svara
Åse 15 oktober, 2017 - 18:05

Hej!
Då tror jag att du kommer gilla detta bättre: http://56kilo.se/fat-head-pizzadeg-56kilo/
Dock måste jag nämna att förväntar du dig att hitta ett LCHF recept som smakar som mjölpizzadeg så kommer du bli besviken. Det är omöjligt.
Fast ovan recept är så nära som det går.

Svara
Peter 17 oktober, 2017 - 16:33

Oooooh! Den ser väldigt lovande ut 😀

Tack! Ska prova den 🙂

Svara
Linnea 7 oktober, 2017 - 17:24

Hjälp! Ska man ha i bakpulver i pizzadegen eller inte? Läste receptet och gjorde alla steg men där står inte bakpulvret med..
pizzan är utkletad på papper så hjälp asap please!!!

Svara
Motvind 3 augusti, 2017 - 17:14

Jahapp.. det var 2 plåtar gegga att kasta efter gräddning. Den så kallade degen klistrar sig fint mot bakplåtspappret. Skönt att vi precis bytte soppåsen så allt får plats.

Fast bakplåtspapper är kanske OK att käka sett till kolhydratinnehåll?

Svara
Åse 3 augusti, 2017 - 17:18

Antingen köper du billigt skräp-bakplåtspapper eller så gör du klassikern: Köper smörpapper i tron att det är bakplåtspapper (då fastnar allt deluxe!) för det är inget fel på receptet 😉

Svara
Björn 6 augusti, 2017 - 15:03

Eller smöra plåten funkar klockrent.har gjort receptet ett par gånger nu o får botten riktig spröd o god man kan både få tunn eller tjock botten 👍

Svara
Charlotte 26 juni, 2017 - 19:17

Över förväntan på hur pizzabotten blev. Får aldrig till ngt bra bröd i ngn form på lchfrecept men den här pizzabotten blir det fler gånger. Dock svårt att kladda ut degen på plåten trots blöta händer och svårt att veta hur botten ska se ut när den är förgräddad klar.

Svara
Anders 21 april, 2017 - 21:33

Fantastiskt gott! Vi har gjort denna pizza ett flertal gånger och det känns overkligt att det faktiskt är en lchf-rätt. Senast lade vi på isbergsallad och ringlade olivolja och flingsalt över när den kom ut från ugnen, fantastiskt gott och frächt. Tack för ett fanrastiskt pizzarecept som blivit vpr fredagsfavorit.

Svara
Åse 22 april, 2017 - 06:50

Härligt att höra! Låter smarrigt! 🙂

Svara
Söndag 12/3-17 | Curly gazibo 12 mars, 2017 - 23:17

[…] helgen har vi inte gjort mycket alls. Jag gjorde lchf pizza i fredags enligt detta recept från 56kilo. Det blev sååå gott, ariel älskade det […]

Svara
Pizza Bianco med spenat och gorgonzola LCHF - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 25 januari, 2017 - 12:26

[…] går blev det pizza här hemma! Hade den HÄR bottnen (halvt recept) och hade även lite torkad oregano i […]

Svara
Eva Jehrn 8 januari, 2017 - 20:07

kan man göra bottnen dagen innan man gör pizzan klar?

Svara
Åse 9 januari, 2017 - 08:23

Ja det ser jag inga problem med! =)

Svara
1 7 8 9

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.