Godaste LCHF pizzan! Pizzadeg, Pizzabotten

28 november, 2011

Uppdaterat: Det är nu några år sedan jag lade ut detta inlägget och jag har provat och skapat massor av andra pizzarecept!
Ni hittar alla HÄR

Mitt favoritrecept är numera detta: Fat Head Pizzadeg.

Detta receptet och Detta är också favoriter!

Jag gillar det eftersom bottnen får tuggmotstånd, god smak och konsistens utan att smaka för mycket av antingen det ena eller det andra! Alla våra barn åt med god aptit. (Dock gjorde jag en version med bara tomatsås, ost och skinka till dem)

Skriv ut

Godaste LCHF Pizzadegen

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

2 plåtar

  • 200 g riven parmesan (Tips är att ta hälften riven mozzarella och hälften parmesan)
  • 8 ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 4 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • Lite salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 g.
  2. Vispa ägg fluffigt. Vispa sedan ner fiberhusk, grädde och salt. Blanda sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på två plåtar. Tips! Jag blöter mina händer och plattar sedan ut degen.
  3. Grädda i ugn ca 15 minuter.
  4. Fördela önskat pålägg på bottnarna och grädda i 250 g tills osten smält och allt fått fin färg!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

 

130 kommentarer
6

Du kanske också gillar

130 kommentarer

Ulla 9 januari, 2019 - 17:37

Bra alternativ när man är sugen på pizza. Går ofta in och kollar på dina recept och har provat en hel del stor nöjdhet. Nu tänkte skicka över ett pizzarecept som jag hittade hos en tysk vloggare.
Botten
En burk tonfisk i vatten. 1 ägg oregano och pizzakrydda. Pressa ur vattnet och gör en smet av fisk ägg och kryddor. Smörj ett bakplåtspapper och platta ut till en rund cirkel. Grädda i 200° till fiskplattan blir gyllenbrun. Ta ut och färdigställ pizzan utifrån egna önskemål. Grädda igen
Mvh
Ulset 57

Svara
1 8 9 10

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.