Tar upp tråden mot formtopp + lite nytt!

av Åse

Hej på er! Åh vilket väder vi har här i Helsingborg! En riktigt skön vårdag!
Jag håller på att ta bort trappstegen på vår trappa, de var så slitna tack vare att katten använt dem som klösbräda *morr*
Vi ska måla om både trappan och hallen senare i år.
Trädgården och häcken ska få sig en omgång sedan, nu är det ju dags att börja ta hand om den! HELT otroligt! Tänk att sommaren bara är 3 månader bort!
Jag har haft en sådan skön och slö helg hemma! Precis vad jag behövde! Lite för mycket av det goda men det gör inget. Min formtoppning som jag skrivit om har varit lite knagglig på grund av förkylning och många sociala tillställningar men nu är det fullt fokus igen pga jag är frisk och lugnare tillvaro och jag har satt 8 veckor som projektid. Jag måste ha tydliga mål annars så tappar jag fokus.
Målet är ökad muskelmassa och minskad fettmassa och det uppnår jag genom att strukturera upp träningen och kosten en aning:
1. Styrketräning 4 dagar i veckan

  • Tränar både hemma och på gym, varvar med yoga och HIIT.

2. Alternera energiintaget

  • Jag alternerar dagar med ganska mycket energi med dagar med ganska mycket mindre energi för att skapa ett smart mindre energiunderskott men bibehålla en ökad ämnesomsättning, det gör jag genom att variera antalet måltider. För mig är fasta ett ypperligt sätt att styra energiintaget utan att behöva räkna kalorier/kh/fett/protein. För att hålla ett högre energiintag så äter jag min mat under hela dagen, uppdelat i 3-4 måltider. För att dra ner på energin och befinna mig i energiförbrukning längre så förlänger jag nattfastan till sen eftermiddag och äter 1-2 måltider (Dvs EAT STOP EAT som jag skrivit om många ggr under kategorin ”Periodisk Fasta”)
    Högre energi på mina träningsdagar dvs.

3. Alternera kolhydratintaget

  • Jag äter lågkolhydratkost (energifördelningen 5% kh, 25% protein och 70% fett) 6 dagar i veckan med en kväll då jag ökar upp kolhydraterna men minskar fettet (sk. CarbNite). Givetvis fortsätter jag att äta bra och näringsrikt.

Eftersom jag mår så himla bra på lågkolhydratkost så vill jag inte göra stora förändringar, men med små medel så kan man faktiskt nå stora förändringar.
När kroppen är trygg, då kan man börja experimentera lite och min kropp har ju varit trygg i 6 år, haha!
I dag blev det kesoplättar stekta i mycket kokosfett med eko kvarg och hallon/blåbär.
YUM!
08032015-012A7515
Tyvärr har jag drabbats av ”Hopparknä” så det är inga hopp eller löpning som gäller för mig ett tag 🙁
Har fått tips och direktiv av Leila och ska prata igenom situationen i morgon med min PT.
Jag har dessutom fortfarande ont mellan skulderbladen på höger sida, blev så när jag hostade så mycket.
Min PT Thessan är även massör så jag ska till henne på tisdag så får vi se.
I torsdags hann jag medlite shopping också! Det var inte i går, tycker jag aldrig shoppar något längre! Haha!
Två nya snygga kvarnar i rosé: Limesalt och Salladskrydda.
08032015-012A7508
Från Plain Vanilla kommer även den här söta blusen (Ska visa den på sedan för den är ännu finare på!) i märket One Of.
Materialet är washed silk på framsidan och viscose jersey bak och på ärmar.

012A7486
Hos Mathilde hittade jag den här söta blusen som jag hade på middagen med R Sportswear.
Jag tog en M för den satt åt lite över armarna, måste vara mina allt större biceps! *fniss*
012A7485
Inne på NK så spred sig en väldoft och det visade sig vara den här parfymen! helt uuuuuuunderbar!!
Absolut en ny favoritparfym!
012A7483
012A7484  
Till män är den här helt fantastisk!! LOVE IT!!
012A7273
Nä nu ska jag göra nytta!
Jag kikar in sedan med namnet på de fem vinnarna till fönstertvättarna från Nilfisk! Wooooooop!!
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Malin 9 mars, 2015 - 09:22

Hej!
Jag älskar din blogg och har sedan jag börjat följa den gått ner 14 kg. Alla dina recept är underbara! Nu är det så att jag har blivit gravid, vilket känns underbart men jag undrar lite allmänt om kosten då. Jag har ju hittils fastat från ”middagstid” till 10:30 dagen efter då jag oftast äter omellet, varmrökt lax eller liknande för att sedan äta middag, oftast från dina recept.
Jag mår jätte bra på det upplägget och har aldrig känt mig piggare och friskare och är därför lite rädd att ”falla tillbaka” till gamla vanor nu. Har du lite allmänna tips på hur man ska tänka när man äter låghydratskost och är gravid? Kan det vara ”farligt” med fasta?
Tack än en gång för din underbara blogg!

Svara
Åse 9 mars, 2015 - 10:19

Absolut inte med de tiderna du håller! Viktigast är ju att du får i dig näringsämnen och tillräckligt med energi! =) Lyssna på kroppen och låt den styra när du äter =) GRATTIS och lycka till!

Svara
Åsa 8 mars, 2015 - 17:06

Hej Åse!
Undrar över kvarg . Kan man ersätta yoghurt med kvarg? Nu menar jag som morgonmål.
Tack för en bra bok , app och blogg
Åsa

Svara
Åse 8 mars, 2015 - 18:07

Absolut och gärna! Mindre mjölksocker i och mer protein.

Svara
Robert 8 mars, 2015 - 16:41

Låter som du haft en härlig helg. Här i Göteborgs-trakten har vi haft vårväder i veckan, men just nu under helgen har vädret visat sig från sin mest gråa sida, tyvärr. Shopping är alltid kul. Extra tack för att du tipsade om parfym även för män! Ha det gott! =)

Svara
Hildur 8 mars, 2015 - 14:30

Vilka supertips! Jag jobbar själv som både kostrådgivare och PT och jag tycker det är en smart approach du gör!
Jag äter inte LCHF men använder mig själv av Carb Refeeds då jag ligger ganska lågt i kolhydrater under veckan, det är något många av mina klienter använder med gott resultat.
Jag tycker du har en sådan skön och sund inställning till kost & träning och det kan absolut behövas i bloggvärlden känner jag.
Heja dig, ser fram emot att se och läsa om dina resultat!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.