Spagettipumpa med parmesan och vitlök

av Åse

Hej på er!

Just nu skulle jag behöva några fler timmar på dygnet haha! Men det är bara några dagar kvar av min intensiva period, sedan blir det lugnare när boken är lämnad! Jag tog en timmes paus och begav mig till gymmet – skönt!
Det är när man minst har som lust eller tid som träningen ger som mest! Nu fick jag lite mer energi!
Jag skrev ju för någon dag sedan att jag skulle ha spaghettipumpa till middag och det blir inte första gången! MUMS!
Plättlätt och tar bara en timme i ugnen så har man ett gott tillbehör!
Jag serverade kycklingfilé och min goda tomatsås till.
Spaghettipumpan är en pumpa som finns i våra affärer från höst och under hela vintern.
Innehåller 31 kcal och 7 g kolhydrater per 100 g så ett bra tillbehör i lågkolhydratkosten!
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 gr.
Dela pumpan i två delar.
Gröp ur kärnhuset.
012a3398


Pensla de skurna sidorna med olja, salta och peppra och lägg upp och ner på en ugnsplåt.
Sätt in i ugnen i ca 45-60 min. Känn med en gaffel om motståndet känns lagom.
När pumpan är klar ska du enkelt kunna gröpa ut det spaghettiliknande köttet med en gaffel eller sked.
012a3402
012a3403

Jag blandade pumpaköttet med parmesan, smör, riven vitlök, lite salt och peppar.
Omnomnomnom!
012a3405
012a3418
012a3427

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

8 kommentarer

Anna 26 september, 2021 - 18:38

Varning…Gör inte detta recept… det är inte ett fullständigt recept… det går inte att blanda en så vattnig grönsak med permesan på detta vis… tro mig… har testat med specialimporterad permesanost… vi grät nästan när vi såg resultatet…

Svara
Åse 26 september, 2021 - 20:15

Hej!
Jodå alla dina fyra kommentarer har kommit igenom.

Receptet fungerar givetvis annars hade jag inte lagt ut det och om du googlar så ser du många liknande recept. Tex: https://sverigesradio.se/artikel/5698455

Varför det gick fel för er vet jag inte, ”spaghettin” ska inte vara vattnig.

Svara
Köttfärsfylld Spagettipumpa - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 4 oktober, 2016 - 11:29

[…] Hur man tillreder Spagettipumpa hittar ni HÄR. […]

Svara
Jenjo 3 oktober, 2016 - 13:41

Nä men gud så roligt! Jag stod i affären igår och höll i en pumpa, men insåg att jag inte har någon aning om vad jag ska göra med dem, om jag köper någon. Nu vet jag vad jag kan göra med den som kallas spagettipumpa i alla fall. 🙂 TUSEN TACK för tipset! 🙂
KRAM <3

Svara
Åse 3 oktober, 2016 - 16:25

Haha nu vet du! Kika in imrg för då kommer ett nytt Spaghettipumpa recept =)

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 28 september, 2016 - 20:23

Åh, det här lät ju fantastiskt gott! Lycka till med jobbet, skönt att målet är i sikte 🙂

Svara
Li 28 september, 2016 - 13:23

Hej! Tack för en bra blogg, den inspirerar mig massa! Jag undrar om du har några tankar runt periodisk fasta och fertilitet? När jag säger PF mener jag på det sättet som du praktiserar det på. Tror du det kan vara negativt att fasta om man vill bli gravid?

Svara
lena 28 september, 2016 - 10:14

En nyfiken fråga:):Hur smakar det ungefär?????
Mvh Lena

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.