7,7K
Här kommer en lite mindre variant av mitt formbröd och lite förenklat men minst lika gott!
Snabblagat och man har gott nytt bröd inom 1 timme till lördagsfrukosten. Lågkolhydrat och glutenfritt så klart.
Jag delade sedan brödet i tre delar x 3!
Nyrostat bröd! MUMS!
Skriv ut
Snabblagat formbröd
- Portioner: 9
Ingredienser
3 ägg
3 dl fet yoghurt
2 dl mandelmjöl
2 dl pofiber
2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
3 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
svarta vallmofrön
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Vispa äggen pösiga och vispa sedan ner alla de andra ingredienserna.
Häll i 1 liters bakform klädd i bakplåtspapper. Strössla svarta vallmofrön över och sätt in i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna och skär sedan i 3 x 3 bitar.
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
6 kommentarer
Kan man byta ut mandelmjölet? Gillar inte den smaken.
Ha en fin dag och tack för alla goda recept❤️
Kram
Finns det någon anledning till att du inte skär limpan som ”vanligt”? Håller den inte ihop då?
Det blir ju väldigt låga skivor men det är ju en smaksak
Har du kört den med varmluftsfunktion? Måste testa, den ser toppen ut…
Hur mycket värme har du på ugnen? Låter gott
200 grader