8,6K
Skriv ut
God kväll! Vete katten vart denna dagen tog vägen?!
Jobbat och tränat och jag ska snart iväg på ett ärende i Landskrona och så försöker jag fundera på vad vi ska äta i dag!?
Nåja – jag kommer på något! Under tiden ska ni få det nygamla receptet på ädelostfylld kyckling som är en gammal favorit här på 56kilo.
I går severade jag rotfrukter till. Morötter, palsternacka, kålrot, svartrot, rotselleri, gul lök, purjolök och potatis.
Jag serverar nästa aldrig enbart potatis utan blandar upp den med bättre rotfrukter! Yum! Massa färsk dragon och havssalt på det. Bra mat i en glutenfri liberal lågkolhydratkost.
Skriv ut
Snabblagat: Ädelostfylld kycklingfilé
- Totaltid: 30
Ingredienser
- 2 stora kycklingfiléer
- 60 gr ädelost
- 3 msk soja (gärna fermenterad och ekologisk)
- 3 msk smör eller rapsolja /kokosolja utan smak
- salt, peppar
- 1 dl grädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Blanda soja och matfett i en skål. Lägg ett djupt snitt horisontalt i filéerna, pensla filéerna på insidan med blandningen. Salta och peppra. Lägg osten i varje snittyta och tryck ihop. Pensla med blandningen och salta och peppra.
- Häll grädden runt om kycklingarna och grilla i ugn i ca 20-25 minuter. Sila eventuellt såsen innan servering och servera med valfritt tillbehör.
- Förberedelsetid: 5
- Tillagningstid: 25
Näringsinnehåll
- Portioner: 2
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
6 kommentarer
[…] middag, en gammal goding! (med […]
Detta va bland det godaste jag ätit på,länge !!!
Bytte ut soja mot kycklingfond.
Bröt bitar av ädelosten (gräddädelost) och satte i skåran på file’erna.
Det som blev över av osten, satte jag i skålen över fileerna tillsammans med resterande knnehåll av ett litet gräddpaket (2.5 dl:s), och ca 1 msk kycklingfond som blandades med grädden.
Det blev en supergod sås , och kycklingen saftig och god !!
Mmm, tack för tipset! Och speciellt på de fina tallrikarna ser det extra gott ut! 😉 var har du köpt dom?
Mmmmm… Ser supersmaskens ut! 🙂
Hejsan!! Har tittat in här flera gånger nu den senaste tiden pga dina recept 🙂
Har en fråga,
Lchf pastan, måste man ha i fiberhusk? Eller kan man skippa den och bara ta ägg och färskost?? Om inte, kan man ersätta den med något annat?
Såna här enkla recept tycker man om.
Ha en fortsatt bra dag.
Kram