Snabblagat: Ädelostfylld kycklingfilé

av Åse

God kväll! Vete katten vart denna dagen tog vägen?!
Jobbat och tränat och jag ska snart iväg på ett ärende i Landskrona och så försöker jag fundera på vad vi ska äta i dag!?
Nåja – jag kommer på något! Under tiden ska ni få det nygamla receptet på ädelostfylld kyckling som är en gammal favorit här på 56kilo.
I går severade jag rotfrukter till. Morötter, palsternacka, kålrot, svartrot, rotselleri, gul lök, purjolök och potatis.
Jag serverar nästa aldrig enbart potatis utan blandar upp den med bättre rotfrukter! Yum! Massa färsk dragon och havssalt på det. Bra mat i en glutenfri liberal lågkolhydratkost.
18082014-IMG_4703
18082014-IMG_4710
18082014-IMG_4714
18082014-IMG_4720
18082014-IMG_4722
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Snabblagat: Ädelostfylld kycklingfilé


Ingredienser

  • 2 stora kycklingfiléer
  • 60 gr ädelost
  • 3 msk soja (gärna fermenterad och ekologisk)
  • 3 msk smör eller rapsolja /kokosolja utan smak
  • salt, peppar
  • 1 dl grädde

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Blanda soja och matfett i en skål. Lägg ett djupt snitt horisontalt i filéerna, pensla filéerna på insidan med blandningen. Salta och peppra. Lägg osten i varje snittyta och tryck ihop. Pensla med blandningen och salta och peppra.
  3. Häll grädden runt om kycklingarna och grilla i ugn i ca 20-25 minuter. Sila eventuellt såsen innan servering och servera med valfritt tillbehör.
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 25

Nutrition

  • Serving Size: 2

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Ett hej från soffan ❤️ - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 12 september, 2015 - 19:11

[…] middag, en gammal goding! (med […]

Svara
Ulla-Karin 22 augusti, 2014 - 00:33

Detta va bland det godaste jag ätit på,länge !!!
Bytte ut soja mot kycklingfond.
Bröt bitar av ädelosten (gräddädelost) och satte i skåran på file’erna.
Det som blev över av osten, satte jag i skålen över fileerna tillsammans med resterande knnehåll av ett litet gräddpaket (2.5 dl:s), och ca 1 msk kycklingfond som blandades med grädden.
Det blev en supergod sås , och kycklingen saftig och god !!

Svara
Camilla P-A 21 augusti, 2014 - 18:11

Mmm, tack för tipset! Och speciellt på de fina tallrikarna ser det extra gott ut! 😉 var har du köpt dom?

Svara
Jenjo 20 augusti, 2014 - 07:12

Mmmmm… Ser supersmaskens ut! 🙂

Svara
Therese 19 augusti, 2014 - 19:49

Hejsan!! Har tittat in här flera gånger nu den senaste tiden pga dina recept 🙂
Har en fråga,
Lchf pastan, måste man ha i fiberhusk? Eller kan man skippa den och bara ta ägg och färskost?? Om inte, kan man ersätta den med något annat?

Svara
Barbro 19 augusti, 2014 - 16:53

Såna här enkla recept tycker man om.
Ha en fortsatt bra dag.
Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.