Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Snabblagat: Ädelostfylld kycklingfilé


  • Författare: åse Falkman Fredrikson
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 25
  • Totaltid: 30

Ingredienser

Scale
  • 2 stora kycklingfiléer
  • 60 gr ädelost
  • 3 msk soja (gärna fermenterad och ekologisk)
  • 3 msk smör eller rapsolja /kokosolja utan smak
  • salt, peppar
  • 1 dl grädde

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda soja och matfett i en skål. Lägg ett djupt snitt horisontalt i filéerna, pensla filéerna på insidan med blandningen. Salta och peppra. Lägg osten i varje snittyta och tryck ihop. Pensla med blandningen och salta och peppra.
  3. Häll grädden runt om kycklingarna och grilla i ugn i ca 20-25 minuter. Sila eventuellt såsen innan servering och servera med valfritt tillbehör.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2