Såååå var det fredagskväll runt hörnet!
Känns som veckan varit sååååå lång men så är det väl med sjukdomar, barn hemma etc.
Vi kör på pizzanight här tror jag bestämt! Sedan vågrätt läge i soffan och något gott efteråt, vet inte vad bara!?
I går kändes det som om det var FÖRSTA på såååå länge vi satt ner allihop (OK 6/7) och åt ihop.
Så klart har vi gjort det men jag har ju varit borta mycket och jobbat mycket och det har blivit mycket ”barnen äter först, sedan vi” – och det är inte standard hos oss. Våra barn älskar när vi äter tillsammans allihop och även vi, det är ju sådan kvalitetstid med kidsen!
Jag hade ekologisk lax i frysen från senaste MatHembeställningen som jag tog fram och så tycker jag att det godaste helt enkelt är att bara servera med smält kryddsmör! Så det gjorde jag i går!
Såååå gott så gott så GOTT!
Vi slickade alla tallrikarna!
Jag serverade med blomkålsmos. Jag gör alltid det enkelt för mig. I går vispade jag ihop den kokta, urångade blomkålen med smör och riven parmesan + salt och peppar.
Till det lite bubbel och vitt!
Laxen blir såååå saftig och mör, prova detta!
Skriv ut
Saftig lax i ugn med citron- och örtsmör
Ingredienser
- 1 kilo laxfiléer
- 150 g smör
- 1 citron
- 1 msk italiensk salladskrydda krydda
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 knippe bladpersilja (ca 20–30 g)
- salt, peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr r (vanlig ugnsvärme)
- Smält smöret i en kastrull och rör ner ingredienserna utom citron och låt allt sjuda ett tag.
- Pressa ner citronen.
- Lägg laxfiléerna i ugnsfast form, salta och peppra och häll kryddsmöret ovanpå. Riv citronskalet ovanpå laxen och sätt in i ugnen i 20 minuter.
- Servera med blomkålsmos eller potatis
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
10 kommentarer
Detta åt vi igår. Det var riktigt mumsigt.
Tack för receptet!
Lagade detta idag och så otroligt gott det blev! 🙂
Barnen är vanligtvis riktigt skeptiska mot mat med ”grönt” i, men idag tog de om både en och två gånger.
Succé! 😀
Lagade det här idag och oj vad gott det blev!
En sak som oroar mig dock men hoppas att du eller någon annan kan lugna mig: luktar man vitlök i flera dagar efteråt? Jag vet att vissa är känsliga för det så jag får alltid hålla igen på en av mina laster…vitlöken! Men tänker som så att när den är tillagad luktar man mindre än när man äter den rå…eller önsketänkande?!
Hur som helst, tack för ännu ett toppenrecept som förutom gott också är lätt- och snabblagat!
Anna
Haha! Min erfarenhet är att är man ren och fräsch så luktar inte vitlök så illa! och det tror jag att du är! =) Kram och kul det smakade!!
Sååå enkelt och sååå gott, för lax är ju bara det bästa!
Önskar Dig / Er en härlig lördag, kram Kate
Detsamma även om det kommer lite i efterskott! Önskar dig en skön måndag istället! =)
Mums va gott:)
Ha en trevlig helg och njut med familjen:))
Tack detsamma (så här lite i efterskott!) <3
Mums va gott:)
Ha en trevlig helg och njut med familjen:))
Ser och låter väldigt gott. Tycker mycket om lax så det här ska jag prova.
Ha en trevlig helg.