Hej Fredag och HEJ SEPTEMBER! 🍂
I dag har jag en hel del att stå i. Jag ska till Väla strax och fixa mina naglar sedan har jag en drös med inlägg som det ligger utkast på, det är en hel del som jag inte hunnit uppdatera er med och på söndag åker jag upp till Göteborg och sedan vidare färd mot Stockholm för jobb i några dagar. Ja det blir både nytta och nöje, kul!
Men den här läckerbiten tänkte jag bjuda er på först!
Den är glutenfri, innehåller få kolhydrater och är lika god som en traditionell räkmacka. Basen är min populära formfranska men även mikrobrödet fungerar toppen här!
Förbered gärna bakelserna dagen före så blir de allra godast. Garnera strax före servering.
Ringla lite olivolja över. Skriv utRÄKBAKELSE (glutenfri lowcarb)
- Portioner: 4
Ingredienser
12 skivor formfranska, (mitt low carb finns HÄR)
½ kg räkor (200 g skalade)
1 ägg
1 rödlök
1 dl crème fraiche
100 g färskost
1 ½ dl majonnäs,
3 msk dill
skal och saft av ½ citron
1 krm cayennepeppar
salt och peppar
Garnering:
20 skalade räkor
4 skivor citron
4 tsk stenbitsrom
4 dillvippor
4 längdskurna gurkskivor
Instruktioner
Skär ut 12 rundlar av brödet med hjälp av ett glas, Ø 7–8 cm.
Skala och hacka räkorna.
Koka ägget och finhacka det. Finhacka rödlöken.
Blanda samtliga ingredienser till räkröran och bred den på rundlarna. Lägg samman och bred räkröra runt om.
Ställ kallt och garnera vid servering.
 
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
2 kommentarer
Wow vilken goding det blir min fredagsbakelse med räkor älskar det .Många kramar till dig och de dina Du gör jätte härliga recept kanske inte ger kommentarer jämt men hänger med och läser och njuter av att få vara del av ditt liv mej har det givit ny ork och kraft och upplevelser nya idéer och mål och framtid,vił bara säga hjärtligt tack för att du är du.🌹😊♥️🌞
Fina Inger! Vilka rara rader! Största kramen till Dig!
♥️♥️♥️♥️