Pizza Bianco med vitlök & champinjoner

11 januari, 2020

Innehåller annonslänkar till Ellos

Hej på er!

Lördag hela da’n! LJUVLIGT!
Jag har precis lagt beställning på skidkläder på Ellos! Vi åker ju till Hemsedal om knappt 2 veckor och min man är en van skidåkare men jag och barnen har aldrig åkt! MY GOD!
Jag beställde även ett nytt tyngdtäcke hos Qoali, är barnsligt förälskad i mitt och beställde därför ett tyngre (11 kg) så kan Daniel ta över mitt på 8 kg. Vill att även han ska sova som en stock! ❤️

Nya tulpaner i vasen 🌷

Nya gångmattan i hallen har jag nog inte visat er?
Den heter Alice och finns HÄR

I går kom grannsen över, inget ståhej utan jag gjorde hemmagjorda pizzor till oss och så kom de med en flarra bubbel för att fira Anna som nu kommit in på utbildning och ska läsa till spec. sjuksyster inom barn. Världens bästa och duktigaste syrra!

Jag är trött, har ingen inspo – så då kör jag säkra kort. Mina chili cheese och lite snacks.

Tips! Nytt favvocava! Mindre än 3 g socker per liter och smakar lite brödigt! Mycket god!

Jag bakade pizzorna under tiden vi myste med lite förmingel.

Bästa lilla assistenten Oliver! ❤️

Jag gjorde mitt favoritrecept på pizzabotten när det gäller ”vanlig” pizzadeg. Oftast gör jag ju lågkolhydratvarianter som FatHead botten och vill man göra detta receptet men inte äter bröd så rekommenderar jag den bottnen! Det får det bli nästa gång 😍

Sjukt god ost som jag rev och hade på! Folke! YUMMIE!

Jag gjorde två olika toppings, ena var mitt recept på tryffelcreme och bresaola (Recept HÄR) och lite ugnsbakade körsbärstomater (olivolja,  balsamvinäger och salt)

Och så gjorde jag en med kastanjechampinjoner och en biancosås på creme fraiche, färskost och vitlök. Toppades med hasselnötter – alltså den blev nog nya favoriten! SÅ god! Hittade inspirationen på Ica.

Här kommer receptet!
KRAM på er! Hoppas ni mår bra, ni är tysta som möss här inne.

❤️

Skriv ut

Pizza Bianco med vitlök & champinjoner

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2 plåtpizzor (4 port)

Beskrivning

2 satser fathead deg för lågkolhydratpizza eller:

Pizzadeg:
15 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk socker (äts upp av jästen)
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
6 dl vetemjöl special

Biancosås:
1 dl creme fraiche
100 färskost
2 krm salt
2 vitlöksklyftor
salt, peppar

Övriga ingredienser:
1 kruka timjan, repad och hackad
6 dl riven lagrad ost (gärna ICas Folke)
400 g kastanjechampinjoner eller skogschampinjoner
smör, salt och svartpeppar
2 dl hackade, rostade hasselnötter


Ingredienser

Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och lös upp jästen. Tillsätt socker, olja och salt.
Rör ner durumvete, vetemjöl och knåda degen smidig i 25 minuter i maskin. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
Sätt ugnen på 250 gr, sätt in två upponervända bakplåtar.
Dela degen i 2 delar och baka ut pizzabottnarna på mjölat bakbord. Lägg på bakplåtspapper
Rör ihop biancosåsen och bred på bottnarna. Strö repad och hackad timjan över. Skiva champinjonerna och stek i het panna tills de vattnats ur, lägg i en klick smör och stek dem till fin färg. Salta och peppra. Lägg på osten och svampen.
Grädda bottnarna i ugnen tills de fått fin färg. Strö över hasselnötter och lite hyvlad parmesan eller Folke.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!
27 kommentarer
20

27 kommentarer

christina 12 januari, 2020 - 22:58

Hej ) Sååå goda o snygga pizzorna ser ut, måste testa ) Jag har ätit samma krustader, hos en vän o hon hade satt en vindruva under jalapeno osten, det var oxå gott !
mvh christina

Svara
Åse 13 januari, 2020 - 13:44

Oj vad spänannde! Det får jag prova! =)

Svara
Gittan 12 januari, 2020 - 20:10

Älskar också Folke, både som pizzaost och mitt lilla barnbarn❤️

Svara
Åse 13 januari, 2020 - 13:51

Åh men gose, mysigt med en liten Folke!

Svara
Annika Permyr 12 januari, 2020 - 19:54

Älskar din blogg! Så inspirerande! Läser i princip varje dag, och även din kompis Victorias…. 🙂
Letar jag recept kollar jag alltid på era bloggar. Bästa! Är tyvärr väldigt dålig på att lämna kommentarer…. Men fortsätt som du gör. Så inspirerande!
Söndagskramar till dig!

Svara
Åse 13 januari, 2020 - 14:01

Tack rara Annika! För både dina rader och för att du tog dig tid att skriva, betyder massor! ❤️

Svara
Sandra 12 januari, 2020 - 16:39

Hej! Jag undrar om storleken på dina kupade vinglas, är det 48cl eller 65cl du har? De är ju såå fina!:)

Svara
Åse 13 januari, 2020 - 14:01

Hej! De är 48!

Svara
Elisabeth 12 januari, 2020 - 12:03

Hej Åse!
Om du aldrig åkt skidor så kan det vara idé att ta lektion/-er. Man får så mycket mera ut av åkningen.
Tack för alla trevliga recept och tips och lycka till med skidåkningen!

Svara
Åse 12 januari, 2020 - 12:43

Ja det är nog en bra idé så klart!

Tack snälla! ❤️

Svara
Emma 12 januari, 2020 - 09:05

Din blogg är underbar! Bästa och mest inspirerande recepten!
Kram från Emma i Sthlm

Svara
Åse 12 januari, 2020 - 12:50

Tack Emma! vad rara du är!

Svara
Anna 12 januari, 2020 - 08:26

Tack för bra mattips, men varför uppånervända plåtar i ugnen?

Svara
Ewa 11 januari, 2020 - 19:54

Hej Åse det var ett tag sen jag mailade dig
Men först tack för alla goda recept och bra blogg
Men nu 2 frågor
1 vad kommer din nya bok att handla om? Jag har dina andra böcker den första är sååå bra här lagat efter den många gånger.
2 har du kostrådgivning fortfarande ?
Till sist ha en trevlig Lördag
Kram Ewa S

Svara
Åse 11 januari, 2020 - 23:32

Hej Ewa!

Jag kan tyvärr inte berätta än vad boken ska handla om =)
Nej jag arbetar inte med privat kostrådgivning längre.

KRAM!

Svara
Jeanette 11 januari, 2020 - 18:18

Nu fick jag ny inspiration. Vi gör gärna egen Pizza.
Med vänlig hälsning
Jeanette

Svara
Åse 11 januari, 2020 - 23:33

Vad härligt Jeanette!

Svara
ÅsaS 11 januari, 2020 - 17:37

Jag läser och inspireras, men är rätt off efter en tuff december (däckad av luftrörskatarr, och mamma inlagd på sjukhus). Men nu börjar orken och vardagen komma åter, och därmed mer aktivitet på nätet överlag.
Pizzorna ser ju helt gudagoda ut. Spännande med hasselnötter som topping. Värt att testa framöver.
Kram 💕

Svara
Åse 11 januari, 2020 - 23:35

Du är aldrig tyst Åsa, alltid en evligt sinande energigivare här på bloggen ❤️ KRYA o Hopp om ny energi snart! 🌷

Svara
Annika 12 januari, 2020 - 07:31

Tack för fin och inspirerande blogg. Vilken tryffelolja använder du till din tryffelcreme? Mvh Annika

Svara
Åse 12 januari, 2020 - 14:20

Jag köper en med svart tryffel i charken på min Ica Maxi, ska se vad den heter strax.

Svara
Irene 11 januari, 2020 - 17:20

Måste testa.

Trött saknar ☀️ solen, men snart så.

Du kommer att älska skidåkning, har åkt slalom under åren 24 – 65 år men nu vete katten om jag vågar vid 71 år vi får väl se vecka 7 och Sälen

Trevlig resa, kram på dig 🌹

Svara
Åse 11 januari, 2020 - 23:38

Åh förstår att du gör det Irene!
Ja det tror jag också, längtar verkligen! Kul att du har sådan skidhistoria! KRAM❣️

Svara
Josefin 11 januari, 2020 - 17:19

Hejsan! Tack för en härlig blogg. Det fina vita skåpet i er hall, var har ni köpt det? Önskar dig en härlig helg!

Svara
Åse 11 januari, 2020 - 23:49

Kul du gillar! ❣️
Det är en BESTÅ från Ikea med fronter, sidor och topp från Superfront =)
Detsamma!🌷

Svara
Sanna 11 januari, 2020 - 16:24

Men så mysigt och gott 😍🍷 Ska definitivt testa bubblet! Ha en skön lördag goding ❤️ Kram!

Svara
Åse 11 januari, 2020 - 23:52

Ja det var såååå smarrigt! Ingen vardagsmat så klart dock 😅
Ja prova och berätta sen vad du tyckte! Kraaaaam ❤️

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.