Sov gott med Qoali Tyngdtäcke!

av Åse

I betalt annonssamarbete med Qoali – Tyngdtäcke

Hej hej!

Vad dagarna går! Redan 5:e december och det börjar bli liiiiite svårare att komma upp på morgonen, eller vad tycker ni? Jag somnar ridigare och vaknar senare hehe!
Fast sover gott gör jag! Som en prinsessa! Eller rättare sagt som ett inlindat litet barn 😉

Jag sov nämligen min andra natt med mitt nya tyngdtäcke från Qoali (uttalas “Koali, men med Q) som jag tänker berätta för er om här.

Vi behöver sova gott och tillräckligt för att hålla oss friska och lyckliga. När vi sover så aktiveras kroppens immunförsvar, viktiga hormoner bildas och kroppen städas på cellnivå.
Stresshormonet kortisol minskar och vid god sömn så minskar risken för många sjukdomar, allt från diabetes till hjärt- och kärlsjukdomar. Risken för övervikt ökar vid för lite och dålig sömn.
Risken att drabbas av utmattningssyndrom och depression minskar också när vi sover gott.

Jag älskar att sova och tar min sömn på allvar.
Försöker alltid komma i säng i tid och hoppa på när sömntåget går och analyserar gärna och ofta vad som påverkar sömnen, älskar sömnfunktionen i min Fitbit.

Har ni hört talas om tyngdtäcken förr?
Kanske har ett själv?

Jag har hört mycket gott om dem under åren, vi pratade mycket om det på min stresscoachutbildning bla.
Kort och gott så skapar ett djupt tryck ett lugn och avslappning i kroppen genom att kroppens parasympatiska nervsystem aktiveras. Lugn & Ro hormonet oxytocin frisätts och även må-bra hormonet serotonin vilket i sin tur gör att kroppen har gott om byggstenar till sömnhormonet melatonin.
Qoali-täckets funktion bygger på Deep Pressure Touch Stimulation (DPTS) vilket är en form av terapi med fysiska och psykologiska fördelar. Idag vet vi helt enkelt mer om hur ett tyngdtäcke fungerar då det finns en hel del studier inom området.
Tänk dig hur man lindar ett litet barn, för att det ska känna sig tryggt – det gäller även oss vuxna!
En björnkram från någon du tycker om, hur tryggt känns inte det?

Tyngden i tyngdtäcket kommer från glaspärlor och ligger mellan två lager mullbärssilke som anses vara det mest andningsbara materialet i världen. Det gör att du kan använda täcket året runt oavsett årstid.
Detta var lite intressant, jag är sådan som ömsom sparkar av mig täcket, ömsom drar på mig det men trots att det var iskallt i rummet i natt (jag hade öppnat fönstret och Daniel hade öppnat balkongen, suck!) så värmde täcket gott utan att göra mig för varm.

Mitt tyngdtäcke heter SVEN och är på 8 kg. Det finns både 6, 8 och 11 kg – verkar som att 8 kg är den vanligaste tyngden och passar många. Lite lagom så där, men det är så klart individuellt hur ”omkramad” man vill känna sig.
Det går så klart att ha ett påslakan över men annars finns det snyggt överdrag hos Qoali, som jag själv planerar att beställa.

Skönt att sova med men även skönt att krypa ner under i soffan.

Nu har jag ett bra erbjudande till dig som känner att ett tyngdtäcke är vad du behöver!

Min kod 56kilo ger 20% rabatt på samtliga tre kollektioner.
Kanske den perfekta julklappen till någon som behöver sova bättre? Det är kanske dig själv?

Besök Qoali för mer info om tyngdtäcken.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥︎

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Pizza Bianco med vitlök & champinjoner - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 11 januari, 2020 - 15:27

[…] men jag och barnen har aldrig åkt! MY GOD! Jag beställde även ett nytt tyngdtäcke hos Qoali, är barnsligt förälskad i mitt och beställde därför ett tyngre (11 kg) så kan Daniel ta […]

Svara
Favvotäcket och numera favvofilten! - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 17 december, 2019 - 13:36

[…] ska börja med att säga att jag är BESATT i mitt nya tyngdtäcke som jag skrev om HÄR Jag som tyckte att jag sov gott men med tyngdtäcket så sover jag djupare, jag vänder mig inte […]

Svara
Jenjo 5 december, 2019 - 11:45

Jag är så sugen på ett sådant täcke… Hört många som är så väldigt nöjda. Men vet du något om hur det fungerar om man är två som delar på ett täcke…? Du vet, trots att vi varit tillsammans i 13.5 år, så vill min sambo absolut ligga under samma täcke som mig. Ett sådant täcke kanske är mer gjort för att man ska vara ensam under det…
Så korkad fråga, men tänkte mest om du hört något 😛
Kramar!

Svara
Åse 5 december, 2019 - 12:02

Menar du om det finns i dubbeltäcke? Eller vanligt täcke?
Vad gulligt att ni delar täcke! ♥️♥️♥️

Jag vet faktiskt inte, men kan absolut höra om Qoali har ett bra svar!

Svara
Jenjo 5 december, 2019 - 13:24

Nä, vi har ett vanligt täcke. 🙂
Det är faktiskt charmigt, men det innebär oxå att man känner sig väldigt ensam om någon av oss inte är där av någon anledning. 😉

Svara
Katarina 5 december, 2019 - 08:36

Tyngdtäcke är ju bara så skönt. Men, jag blev tyvärr tvungen att skicka tillbaka mitt, eftersom pärlorna i de små rutorna liksom läckte ut åt sidan och till slut var det ingen tyngd kvar på mitten, om du förstår vad jag menar. Upplever du att de här pärlorna stannar kvar där de ska? Tvekar lite att beställa ett nytt, paketet är ju inte helt lätt att hantera, så vill gärna veta mer innan jag väljer vilket jag ska beställa nästa gång … 😉

Svara
Åse 6 december, 2019 - 09:32

Ajdå! Var det ett täcke från Qoali?
Nu har jag ju bara haft mitt i en vecka så det kanske är för liten tid men jag är säker på att det är en reklamationsgrej om det skulle ske.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!