Mör kyckling i himmelsk grönpepparsås

11 januari, 2021

Detta åt vi som söndagsmiddag och det kan knappast bli godare än detta =)
Jag hade DETTA receptet som inspiration men ändrade lite i såsen och hade kycklinglårfiléer. De blev så otroligt möra och smakrika när de får långlagas i såsen! Man kan använda denna principen och byta ut ingredienserna i såsen.
Äter ni inte mejeri?
Prova då att göra en kokosbaserad sås tex DETTA! Eller varför inte ha en tomatbaserad sås som DETTA?

Kycklinglårfiléer blir godare och smakrikare än kycklingfiléer.
Stek kycklingen först i het panna utan fett så smälter kycklingfettet och ger kycklingen magisk smak!

Jag hade rosmarinrostade små morötter och en sallad som tillbehör men ris eller klyftpotatis eller andra grönsaker i ugn är ju supergott!

Såsen skulle jag kunna dricka! Haha! Det blir ganska mycket sås över, spara den i kylen. Men det krävs en del sås för att täcka kycklingen.

 

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mör kyckling i himmelsk grönpepparsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

1,5 kg kycklinglårfiléer
salt, peppar
1 gul lök ,finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
5 dl creme fraiche
3 dl grädde
23 msk kinesisk soja (öka mängde för japansk)
1 msk tomatpuré
1/2 dl sweet chili (kan uteslutas men ger god smak)
1-2 msk dijonsenap
2 msk grönpeppar (mortla den)
3 msk konc. kalvfond


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 g
Hetta upp en stekpanna (inget matfett) och stek kycklinglårfiléerna på båda sidorna tills de fått fin färg. Salta och peppra lite på varje sida.
Lägg över i ugnsform. I samma panna, lägg ner lök och vitlök oh låt fräsa mjuka de ska bara få lite färg och mjukna.
Rör ner creme fraiche och grädde, soja, tomatpuré, dijonsenap, mortlad grönpeppar och kalvfond. Börja med mindre mängd senap, soja och peppar tills just era preferenser stämmer.
Häll över kycklingen och sätt in i ugnen i 1 timme.
Servera med valfritt tillbehör.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


27 kommentarer

Niklas Svensson 11 april, 2021 - 19:35

Hej! Är det 2 msk grönpeppar när den är mortlad eller innan?
Mvh/Niklas.

Svara
Åse 12 april, 2021 - 09:56

2 msk hel som du mortlar =)

Svara
Camilla 5 maj, 2021 - 07:24

Hej
Jag vill tillaga detta recept men till 4 pers. Är det bara att halvera ingredienserna?

Svara
Åse 5 maj, 2021 - 08:05

Javisst!

Svara
Christoffer 6 februari, 2021 - 19:43

Idag testade jag att laga din kyckling med grönpepparsås,
den blev jätte god, smakerna satt verkligen, men den
blev väldigt tjock, jag fick nästan ingen sås alls, när den
hade gått klart i ugnen. Vad kan detta bero på?

Svara
Jörgen 21 januari, 2021 - 22:22

Idag lagade jag detta recept, supernöjda gäster runt bordet. Kanske hade snäppet för mycket soja och senap i. Men alla tyckte att det var väldigt gott.

Tack det kommer att lagas igen.

Svara
Åse 23 januari, 2021 - 09:38

Vad härligt att det smakade! Bara dra ner lite på senap/soja efter smak nästa gång =) tack för feedback!

Svara
Paula 19 januari, 2021 - 18:36

Detta var verkligen urgott!! Kommer självklart spara detta och göra igen. Hela familjen älskade! Tack!🙏

Svara
Anna 19 januari, 2021 - 11:43

Hej Åse!!
Nu har jag tittat på din mejerifria variant (den indiska) och är jättespänd på hur det skulle bli! Tycker det verkar så himla bra med att bryna lårfileerna å slippa ”ansa” dem etc👍.. och jag tycker det är såå mkt godare med kycklinglår än bröst. Nu till min fråga; jag skulle vilja göra den indiska men på samma sätt som du gjorde den m grönpepparsås, har du några tips? Kram!!

Svara
Åse 19 januari, 2021 - 12:11

Hej Anna!
Hur menar du?
Vill du ha samma sås som i den indiska mejerifria men göra den i ugnen som i detta receptet? Då häller du bara den indiska såsen över kycklingen och låter den gå lika länge som i detta receptet.

Svara
Camilla 17 januari, 2021 - 14:02

Kommentar från min man: ”detta var nog det godaste jag ätit i hela mitt liv!”
Tack för ett supersmarrigt recept!!

Svara
Melinda 16 januari, 2021 - 21:06

Jag bytte kycklingen mot quornfilér istället eftersom vi inte äter kött, och de blev väldigt goda och saftiga i denna sås. Gästerna tog tog om flera ggr med. Kommer lagas fler gånger. Tack för receptet🙏🏼😊

Svara
Caroline 23 januari, 2021 - 14:35

Melinda, bytte du ut fonden då också mot grönsaksfond?
Mvh, en annan icke köttätare 🙂

Svara
Magnus 15 januari, 2021 - 16:43

Jag gjorde efter receptet men jag fick nån syrlig/bitter smak/eftersmak och detta gick inte hem hos resten av familjen 🤷🏼‍♂️ Vet inte vad det var som gav den smaken.

Men de andra recepten vi provat har varit supergoda, näst på tur står kreolska fläskfilégryta 😋

Svara
Åse 16 januari, 2021 - 10:47

Hade du grönpeppar i lag tro?
Inte hört någon som fått bitter smak, kan det vara dijonsenap som inte föll i er smak?

Svara
Pia Persson 15 januari, 2021 - 12:39

NU är det alla skäl att äta soppa, värmande, o bra att rensa kylskåpet med allehanda rester.

Svara
Rosanna 15 januari, 2021 - 12:28

Jag har aldrig lagat något av dina recept som inte har blivit bra och jättegott! Om man vill göra den här rätten i crockpot (fick i julklapp – nybörjare), är det bara att bryna ingredienserna, slänga ner dem och köra på… Ja, vadå? Low 6 timmar?

Svara
Åse 15 januari, 2021 - 12:31

Härligt!
Grädde ska man helst inte låta gå så länge i crockpot, helst bara i 1 timme.
Då är det bättre att kycklingen går gå i pottan i lite kycklingbuljong, använd detta receptet som inspiration: https://www.56kilo.se/kyckling-i-kramig-parmesan-och-vitlokssas/

Svara
Anna 12 januari, 2021 - 20:00

Jag håller med alla tidigare ”talare”; TACK Åse!!♥️♥️♥️

Svara
Åse 13 januari, 2021 - 17:35

Åh TACK Anna! Blir jätteglad över dina rader! ❤️

Svara
Malin Petersson 12 januari, 2021 - 18:38

Hej! Detta recept verkar supersmarrigt! Jag läääängtar tills jag kan bjuda hem mina vänner i våran proseccoklubben och då bjuder jag nog på denna🤩
Brukar du ”rensa” kycklinglårfiléerna innan du steker dem? Det gör jag och det är så pilligt🙈. Tack för inspiration😊

Svara
Åse 12 januari, 2021 - 18:40

Nääää det är det som är bra, fettet smälter ju i pannan så man behöver inte pilla =) Det gjorde jag alltid fötr men totalt onödigt!
Gud så härligt jag vill också vara med i en proseccoklubb! =)

Svara
Ulla 12 januari, 2021 - 11:43

Har du vintips till denna rätt?
Tänkte bjuda barnen på min födelsedag och då vill vi ha lite vin till.
Tack för alla toppenrecept! Sedan jag hittade till din sida för ca 9 år sedan, så är
det nästan bara de som gäller. På vardagar är det oftast Kajsa Varg som gäller,
”man tager vad man haver” och skapar fritt.
Har beställt din nya bok
Tjingeling

Svara
Ingmari 12 januari, 2021 - 10:12

Tack för alla härliga recept, och den underbara boken.:)

Svara
Åse 12 januari, 2021 - 11:44

Tack själv! Roligt att du uppskattar! 🎊

Svara
Jeanette 12 januari, 2021 - 09:40

Alltså dina recept, wow säger jag bara<3
Ha en fin vecka bästa Åse
Kram

Svara
Åse 12 januari, 2021 - 11:36

Tack rara! 🙏🏻
Du också! 💜

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.