Fat Head Pizzadeg 56kilo – Brödlik LCHF pizzadeg

10 oktober, 2017

Fat Head Pizzadeg
Hej på er!
Jag har ju använt min variant på den populära Fat Head pizzadegen i några recept nu och jag tänkte bara ge själva degen ett eget inlägg.

Detta blir en så bra deg och jag har provat mig fram ett tag.
Numera gör jag den utan proteinpulver.

Jag delar degen i två delar så jag får ut två pizzarundlar. Vill man ha en tjockare botten, dela inte degen.

Strö lite mandelmjöl på bakbordet och även ovanpå degen. Jag plattar först ut den med händerna sedan både kavlar jag och använder händerna.

Några minuter i ugnen senare! Doooooooften! (Ni måste ha vitlök och oregano i!)

Elastisk och brödlik! Puuuuuuuurrfect!

Nedan två bilder är med proteinpulver, degen blir lite för torr med tycker jag numera.




Recept gjorda med degen hittar ni i min Pajer & Pizza kategori

Skriv ut

Fat Head Pizzadeg 56kilo – Brödlik LCHF pizzadeg!

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 2-4 1x

Scale

Ingredienser

  • 145 g färdigriven mozzarella i påse
  • 
4 msk färskost (ca 56 g) *
  • 1 ägg
  • 2 dl mandelmjöl (ca 85 g)
  • 12 msk naturellt proteinpulver *
  • lite salt eller gärna vitlökssalt! (godast!)

(Recept utan proteinpulver längst ner)


Instruktioner

  • Sätt ugnen på 220 gr.
  • Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
  • Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
  • Rör ihop med en gaffel.
  • Lägg över i matberedare med flatvisp (går att bearbeta för hand också, men då tar det längre tid)
  • Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
  • Vispa ner mandelmjöl, proteinpulver och salt. Använd gärna en köksmaskin (gärna flatblandare), det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Låt gärna degen vila i kylskåp någon halvtimme så blir den enklare att arbeta med.
  • Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. (Jag sprayar med smör eller olja på det andra bakpappret för säkerhets skull)
  • Kavla metodiskt ut till en rund tunn platta. (Tunt är godast!)
  • Vill man ha perfekta rundlar kan man använda en tallrik och skära runt. Rulla in kanterna lite.
  • Nagga med gaffel.
  • Grädda i 6-8 minuter tills bottnen är gyllenbrun.
  • Lägg på toppingen och grädda i nedre delen av ugnen tills osten smält.

Notering

Bakar du utan proteinpulver!? Använd då detta receptet:

  • 180 g riven mozzarella i påse (ca 3,5 dl)
  • 28 g färskost (2 msk)
  • 1 ägg
  • 100 g finmalet mandelmjöl
  • 2 krm vitlökssalt
  • 3 tsk torkad oregano

SparaSpara

44 kommentarer
5

44 kommentarer

Christina Fors 7 september, 2019 - 18:52

OMG!! Vilken pizzabotten👍👍 Har gjort den utan proteinpulver👌 Med lammfärs💃💃 Tackar för receptet, blir nu min favorit. Det behövs ingen köksmaskin det täcker med gaffel och slickepott
samt lite muskler💪😀🍕

Svara
Åse 8 september, 2019 - 14:16

Härligt det blev bra!! Trevlig söndag! 🔆

Svara
Catti 31 augusti, 2019 - 12:20

Bästa receptet! Gör det utan proteinpulver, blir perfekt varenda gång! TACK! 🌟

Svara
Grått och Rosa - 56kilo.se - En mat & Inspirationsblogg 25 april, 2019 - 10:46

[…] go’vänner! Nu ska jag sätta igång med Fat Head pizzorna! KRAM på er! […]

Svara
Anna-Lena 26 februari, 2019 - 20:23

Hej Åse
Har ju sett lite varianter av receptet från dig – pizzan blir väldigt bra.

Har två undringar – är det verkligen för 4 personer? Känns mer som för två och är ju inte en full plåt om man följer receptet för då blir den extremt tunn.

Svara
Åse 26 februari, 2019 - 20:39

Hej! Blir 2 stora pizzor och i min värld blir det fyra portioner. Man blir ju mer nöjd när det är utan vetemjöl och mindre kolhydrater 😉
Äter man mer då får det ju bli för färre! Recepten är till för inspiration så får man anpassa till sitt.

Svara
Åse 26 februari, 2019 - 20:40

Använder du inte proteinpulver så följ detta receptet: http://www.56kilo.se/kycklinggyrospizza/

Svara
Västerbottenspizza med kallrökt lax och pepparrotskräm - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 19 november, 2018 - 11:01

[…] har ju oftast en fathead pizzadeg som ligger i kylen. Så smidigt att grädda när man vill ha något gott och snabbt 🙂 Min […]

Svara
Nadia 1 oktober, 2018 - 20:08

I proudly present my first ever home made pizza. Pizzan blev älskad och favoritrecept.
Tack Åse. 😋

Svara
Åse 2 oktober, 2018 - 08:02

Åh underbart!! =) Bra jobbat!!

Svara
Kycklinggyros pizza - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 10 september, 2018 - 17:09

[…] älskar Fat Head pizzadegen men har velat fortsätta utveckla den något. Nu tycker jag att jag fått till den […]

Svara
Fat Head Gorgonzolapizza - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 27 augusti, 2018 - 13:01

[…] är som vanligt Fat Head så som jag gör den. I går skippade jag proteinpulver och tog därmed mindre färskost i + 1 tsk […]

Svara
Anna-Karin 15 augusti, 2018 - 22:03

Verkar spännande! Men jag har ingen micro, kan man smälta samman i kastrull? Tack för alla dina goda recept!

Svara
Åse 15 augusti, 2018 - 22:03

Yes! 🙂

Svara
Africana / Tropicana pizza LCHF - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 15 augusti, 2018 - 16:00

[…] Botten: Fat Head så klart! […]

Svara
Grått och Rosa - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 25 februari, 2018 - 12:19

[…] go’vänner! Nu ska jag sätta igång med Fat Head pizzorna! KRAM på […]

Svara
Susanne 26 januari, 2018 - 14:00

Kan jag byta ut mandelmjölet mot något annat då jag är mandelintolerant.

Svara
Åse 26 januari, 2018 - 14:13

Då rek jag att du provar ett annat pizzadeg recept här från bloggen som inte innehåller Mandelmjöl då det behövs i detta receptet.

Svara
Johanna 30 oktober, 2017 - 15:23

Jag har ingen bakmaskin utan bara en matberedare men den har ingen flatvisp med sig som tillbehör. Tips på vilken av de tillbehör man ska använda istället? Jag har den här!
https://www.mediamarkt.se/sv/product/_philips-daily-collection-matberedare-hr7628-00-1178713.html?rbtc=%7C%7C%7C%7Cp%7C%7C&gclid=Cj0KCQjwm9vPBRCQARIsABAIQYfV4BCKl06A8Y9pxKzziqw4RdHkk3ywVQopQBP3nEBCnTnzzRJgVaoaApxhEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=CKm5tYDGmNcCFZPWGAodVUkNBw

Svara
Åse 31 oktober, 2017 - 09:19

nvänd vispen, dvs den som inte är en kniv utan bara i plast!

Svara
Kent 17 oktober, 2017 - 10:12

Är utomlands just nu och vet inte var jag kan hitta ekologiskt proteinpulver. Tror du det går att köpa sådant proteinpulver som man hittar på gym?

Svara
Åse 17 oktober, 2017 - 10:13

Prova utan! Det går! Men halvera färskosten.

Svara
Jennie-Ann 14 oktober, 2017 - 15:32

Har nu testat, använde dock färsk mozzarella & inte färdigriven. Fick tillsätta lite fh för att få degen lagom i konsistensen! OMG Vad bra det blev! Tom kidzen tyckte Pizzabotten blev bättre än vanlig/köpt. Blomkålspizza föll dem inte i smaken så de var en aning skeptiska:) Nästa gång kör jag på färdigriven! Tusen tack för den godaste pizzabotten alla kategorier.
Hälsningar
/JennieAnn

Svara
LCHF Pizza - Fnulan 13 oktober, 2017 - 20:13

[…] konsistensen. Nu tar jag tillbaka alla onda tankar och tack Åse ödmjukast för ett otroligt gott recept på pizzadeg.Vi hade inget proteinpulver hemma men det blev bra ändå faktiskt. Och sedan hade vi […]

Svara
Li 13 oktober, 2017 - 17:41

Blev en jättebra pizza! Tack för bra recept😊

Svara
Ann-Louise Cato 13 oktober, 2017 - 11:57

Hej! Har nu provat 2 ggr att göra denna pizzadeg men misslyckas varje gång. Har prövat att lägga till mer proteinpulver, och även mer mandelmjöl men får inte degen att bli smidig utan kladdig och svår. Har också provat att lägga i kylen ett tag utan bättre resultat, förstår inte vad jag gör för fel. Använder också ICA´s mandelmjöl. Igår gjorde jag minicalzone men degen gick bara sönder. Den blir god men inte så fin att titta på.
Förmodligen ett hopplöst fall

Svara
Åse 13 oktober, 2017 - 12:17

Vad tråkigt att du inte får till det!
Även om den är kladdig så går den ju att arbeta med om du lägger ett smort bakpplåtspapper över och kavlar ut – fungerar inte det?
Väger du ingredienserna?

Svara
Ann-Louise Cato 16 oktober, 2017 - 10:49

Hej! Ja jag har vägt ingredienserna för att vara på den säkra sidan….. Har gjort pizza som blivit hyfsad, svår att kavla ut tunt och pappret fastnar på degen men som sagt den blev hyfsad, däremot pirogerna blev en fullständig katastrof fast goda,. degen går sönder och är svårhanterad.

Svara
Åse 17 oktober, 2017 - 09:44

Men du använder bakplåtspapper? Inte smörpapper? Jag sprayar dessutom ofta pappret med smörspray, spec. Om degen är lite kladdigare.

Svara
Therése 11 oktober, 2017 - 08:21

Verkar jättegott! Har beställt hem proteinpulvret nu så nu ska det provas pizza 🙂

Svara
Anchi 11 oktober, 2017 - 08:09

Så där ja! Nu har jag beställt proteinpulver. Passade på att även beställa cocosolja😉Ska bli spännande att testa. Hur mycket skiljer det i kolhydrater jämfört med utan proteinpulver. Något man kan äta ofta? Hoppas det är lång hållbarhet på pulvret. Hur förvarar du det? Många frågor, men detta är helr nytt för mig. Tack för tipset, Kram

Svara
Åse 11 oktober, 2017 - 08:42

Knappt något!0,5 g kh innehåller de 2 msk och då är det ju på en hel sats!
Jag förvarar det torrt i skafferiet, bäst föredatumet står på påsen men det är långt ja =)

Svara
Anchi 11 oktober, 2017 - 17:55

Tack Åse 👌Jag återkommer när jag testat.

Svara
Elisabeth 10 oktober, 2017 - 23:11

Vad är en matberedare med flatvisp? Kan du fota och lägga ut?

Svara
Carin 10 oktober, 2017 - 22:32

Hej, var kan man köpa det proteinpulver som du använder?

Svara
Åse 10 oktober, 2017 - 22:32

Är länkat i inlägget 🙂

Svara
Marei 10 oktober, 2017 - 20:30

Så mycket gott du lägger upp här. Har testat massor recept under sommaren och de sista. Fortsätt fortsätt!!!! Så tacksam 🙂

Svara
Annelue 10 oktober, 2017 - 19:49

Hello!
Vill bara förtydliga att alla mjölkkor i Sverige går på bete 5-6 mån om året. Alla mjölkkor i Sverige äter även foder som inte är genmodifierat. Det är alltså ingen skillnad mellan ekogårdar & konventionella gårdar på de pnunktetna.

Svara
Åse 10 oktober, 2017 - 19:52

På just de punkterna nej, sedn finns det ju så klart många andra anledningar att välja ekologisk produktion 🙂

Svara
Sunny 10 oktober, 2017 - 18:58

Love it 😉

Svara
Jennie-Ann Marie 10 oktober, 2017 - 17:54

Låter smarrigt, ska testa till helgen 🙂
Ha en fin kväll/JennieAnn

Svara
Katarina 10 oktober, 2017 - 17:54

Åh, detta pizzarecept måste jag prova! !😊
Jag har ätit sååå mycket gott sen jag köpte dina böcker och började läsa din blogg för 1,5 år sedan!😋
Tack för all inspiration!
Kram 💕

Svara
Monika 10 oktober, 2017 - 17:32

Är det här receptet för 2 pizzor? 😊

Svara
Åse 10 oktober, 2017 - 17:41

ja det blir 2 pizzor eller 1 större rektangulär pizza.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.