Skriv ut

Pizza Bianco med vitlök & champinjoner

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2 plåtpizzor (4 port)

Beskrivning

2 satser fathead deg för lågkolhydratpizza eller:

Pizzadeg:
15 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk socker (äts upp av jästen)
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
6 dl vetemjöl special

Biancosås:
1 dl creme fraiche
100 färskost
2 krm salt
2 vitlöksklyftor
salt, peppar

Övriga ingredienser:
1 kruka timjan, repad och hackad
6 dl riven lagrad ost (gärna ICas Folke)
400 g kastanjechampinjoner eller skogschampinjoner
smör, salt och svartpeppar
2 dl hackade, rostade hasselnötter


Ingredienser

Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och lös upp jästen. Tillsätt socker, olja och salt.
Rör ner durumvete, vetemjöl och knåda degen smidig i 25 minuter i maskin. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
Sätt ugnen på 250 gr, sätt in två upponervända bakplåtar.
Dela degen i 2 delar och baka ut pizzabottnarna på mjölat bakbord. Lägg på bakplåtspapper
Rör ihop biancosåsen och bred på bottnarna. Strö repad och hackad timjan över. Skiva champinjonerna och stek i het panna tills de vattnats ur, lägg i en klick smör och stek dem till fin färg. Salta och peppra. Lägg på osten och svampen.
Grädda bottnarna i ugnen tills de fått fin färg. Strö över hasselnötter och lite hyvlad parmesan eller Folke.