Grekisk kycklingsallad med citrondressing

av Åse

I går blev det sallad till middag för mig, maken och twinsen och jag svängde ihop en riktigt god citrondressing!

Jag gör alltid kycklingfilé i ugn som jag skär upp men i går hade jag en påse salladskyckling från Kronfågel och jag måste säga att den var riktigt bra! Saftig och god smak!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grekisk kycklingsallad med citrondressing


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Dressing:
1,5 dl majonnäs (hemmagjord eller köpt)
0,5 dl creme fraiche eller grekisk yoghurt
1 citron (skalet och saft)
1 msk dijonsenap
salt, vitpeppar
späd ev med vatten till önskad konsistens

Salladen:
3 romansalladshuvud
2 avokado
2 dl kalamataoliver
600 gram kyckling (grillad, salladskyckling eller ugnsgrillad kycklingfilé)
16 körsbärstomater
1 gurka
150 g fetaost


Instruktioner

Börja med dressingen:
Blandra ihop alla ingredienser och ställt kallt.
Skär kycklingen i mindre bitar om hela färdiggrillade kycklingfiléer används.
Montera salladen med ingredienserna.

Nu börjar det suga lite i min mage så det är snart dags för frunch! Äggen är slut dock, vad ska jag ta mig till!? 😉

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

31 kommentarer

Carina 4 mars, 2017 - 02:41

Det kommer bli här min inspiration kommer ifrån när min viktminskning skall börja.
Ni alla verkar så glada o peppade här.
C

Svara
Åse 4 mars, 2017 - 11:34

Härligt, du är så välkommen!

Svara
Ann-Caroline 28 februari, 2017 - 11:12

Kan rekommendera lite riven parmesan till denna redan goda sallad det var jättegott!!!!😃

Svara
Anna-Carin 29 december, 2016 - 09:45

Hej Undrar vad jag kan använda i stället för majonnäs i dressingen.

Svara
Åse 29 december, 2016 - 10:13

Det går bra med gräddfil eller creme fraiche också

Svara
Makalöst god citrondressing | justnujusthar 13 januari, 2016 - 11:46

[…] Åses blogg hittade jag receptet till en dressing helt i min smak, nämligen citrondressing. Om jag någon […]

Svara
Annette 12 januari, 2016 - 12:33

Citrondressingen… ♥ Så enormt gott med kombinationen citron och dijonsenap. Är det någon gång jag känt mig som Lisabet i Astrid Lindgrens böcker, så är det nu – jag vill också slicka tallriken 🙂

Svara
Åse 12 januari, 2016 - 12:40

Haha men underbart! tack för den feedbacken!! =)

Svara
Veckomeny 1 för Viktminskning LCHF / Lågkolhydratkost - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 11 januari, 2016 - 14:08

[…] Frukost: Omelettwrap alt ugnsstekta ägg, gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT Lunch: 1 handflata protein (2 ägg eller 1 kycklingfilé eller 1 burk makrill, 1 laxfilé eller 1 burk tonfisk) + 1-2 msk smör eller 1-2 msk fet dressing eller 1 avokado + 1 stor hand av bladgrönsaker eller broccoli eller andra gröna grönsaker. Middag: Grekisk kycklingsallad med citrondressing […]

Svara
Veckomeny för viktminskning - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 10 januari, 2016 - 22:04

[…] Vätska: Kaffe, te, 2 liter vatten Kosttillskott: Omega 3, D-vitamin, Selen Tips: Sitt ner när du äter, tugga långsamt. Frukost: Omelettwrap alt ugnsstekta ägg, gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT Lunch: 1 handflata protein (2 ägg eller 1 kycklingfilé eller 1 burk makrill eller 1 burk tonfisk) + 1-2 msk smör eller 1-2 msk fet dressing eller 1 avokado + 1 stor hand av bladgrönsaker eller broccoli eller andra gröna grönsaker. Middag: Grekisk kycklingsallad med citrondressing […]

Svara
Henrik - En salig soppa 20 mars, 2013 - 14:26

Härligt matfoto, det tilltalar 🙂

Svara
anna 18 mars, 2013 - 22:40

Hej, jag har tidigare följt din blogg länge men gjort ett uppehåll pga tid. Jag är också en LCHF are och fick nyligen tips om periodisk fasta – googlade det och -tada – än en gång kom det upp i din blog =D. Jag såg att det var från 2012 och nu undrar jag om du fortfarande äter enligt det systemet och hur det går? Hur gör du på helgerna om du har gäster – slutar du att äta 20.00 du oxå?

Svara
Åse 18 mars, 2013 - 22:54

Hej! Ja jag äter enligt PF för det mesta men håller inte hårt på tiderna, ibland äter jag 10, ibland 14!

Svara
Emma 18 mars, 2013 - 21:52

Hej!
Älskar din blogg, får mycket inspiration av den. Jag undrar vilken storlek du har på de vackra tallrikarna du har lagt upp salladen på.

Svara
Åse 18 mars, 2013 - 22:55

Hej! Det är de mindre tallrikarna! Strl mellan mattallrik och assiett =)

Svara
Veronika 18 mars, 2013 - 20:13

Oh, vad gott det ser ut!! Jag har kollat in kycklingen som du använde idag. Ska oxå prova den någon gång, smidigt!
Det vita ovanpå, är det såsen du klickat på?
Kram kram

Svara
Maud 18 mars, 2013 - 19:08

Kan känna paniken om äggen skulle råkas ta slut… 🙂
Här vart det Cesarsallad och cesardressing på v-bottensost, så jäklar gott!!!
Ha en fin fortsatt kväll

Svara
Åse 18 mars, 2013 - 19:17

Haha jaaaa!!! Muuuuums! Kram!!

Svara
Ingela 18 mars, 2013 - 15:22

Slut på ägg…ja, köpa eller värpa är väl alternativen 😉

Svara
Anna-Maria Johansson 18 mars, 2013 - 13:12

Supergott! Måste göra kycklingsallad någon dag. Perfekt nu när jag inte äter mjölkprodukter.
Ha en fin dag!

Svara
Martina 18 mars, 2013 - 12:26

Men gud, det där ser riktigt fräscht och gott ut!! Alltid lika inspirerande att läsa din blogg 🙂

Svara
Maria Lilja 18 mars, 2013 - 12:21

Är ingen LCHF:are alls, men jag drar ner på kolhydrater och socker till vardags men tar gärna lite godis på helgen kan äta en bulle mitt i veckan också. Kan inte säga att jag har någon större övervikt och jag mår bra, inte trött, inga problem med magen etc men känner att jag lättare tappar/håller vikt om jag drar ner på det mindre nyttiga.
Jag förstår att du ser detta som en livsstil mer än som en bantningskur och undrar då hur strikt du är med dina barn. Är det nolltolerans vad gäller mjöl och socker hemma för dom? Tycker dom att det är okej? Mår du dåligt av att barnen får godispåsar på tex kalas eller känns det okej? Eller är detta mer en vuxenlivsstil? Jag tänker att mina barn äter ju gärna pasta, tar en frukt till mellanmål och flingor i filmjölken. Hur gör du med dina barn? Olika för de olika åldrarna eller är det vad de själva vill?
Skulle vara jätteintressant att höra både hur du gör och vad barnen tycker och om det är något som känns okej för alla. Tex pasta äts i skolan men inte hemma, godis får äta hos andra men inte hemma.
Tack för många goda recept, snygga klädval och proffsig blogg!

Svara
Åse 18 mars, 2013 - 12:50

Hej! Nej jag har ingen nolltolerans men försöker ständigt hitta bra alternativ. Godis får de lite på lördagen men aldrig sockrade yoghurtar etc på vardagar. Jag ger dem hellre surdegsknäckebröd än mjukt bröd, sådana val gör vi.
Pasta får de även hemma men inta varje dag och alltid tillsammans med mättande protein och fett så fördelningen blir bra. De får bra mat lagat från grunden. Mina barn är normalviktiga och har inga koncentrationssvårigheter så jag anpassar kosten efter det.
Roligt att du gillar bloggen!

Svara
Carro 18 mars, 2013 - 12:14

Såg riktigt gott ut! Hittade din blogg idag och kan
nog få massa inspiration här, nu när jag ska försöka
leva nyttigt igen!
Tack

Svara
Emmy 18 mars, 2013 - 11:46

Hej Åse och tack för en superbra blogg; har följt dig ett tag nu! En liten sak jag undrat över ett tag är varför jag ser så mycket ”gömt” socker i lchf-recept överallt. Socker och vitt mjöl är ju de största ”bovarna” och en av grunderna med lchf är ju att man ska hålla sig borta från bl a dem. Ändå ser jag så många lchf recept som innehåller mörk choklad (70 % mörk choklad innehåller fortfarande ca 28 g socker vilket är väldigt mycket!) samt majonäs som i detta recept, salami, sill, osv…det är så mycket som innehåller ”gömt” socker och man borde ju hålla sig borta från det också; annars är det ju som att äta glutenfritt men fortsätta att reda såser med vetemjöl eller använda ströbröd när man bakar, det håller ju liksom inte riktigt ihop…är inte målet med lchf att man ska äta så ”rent” som möjligt? Och ändå ser jag korvar, salami, pastrami, sill, färdiga såser, smaksatt kesella (jag har inte lyckats hitta en enda utan socker)…hur ser du på det? Jag själv har kapat gluten och socker men inte till en del utan helt…ingen korv som innehåller socker, maltodextrin, osv och inte mörk choklad som innehåller socker, utan det blir antingen osötad choklad som jag sötar själv eller stevia- eller xylitolsötad choklad. Och om jag äter ute någon gång beställer jag alltid med endast olja på salladen i stället för salladsdressing osv, aldrig ketchup eller majonässås på köttbiffen…det jag undrar är alltså varför lchf både uppmuntrar till att sluta äta socker helt samtidigt som den också uppmuntrar att inte sluta helt…bara en ltien fundering från mig 🙂

Svara
Åse 18 mars, 2013 - 11:58

Hej Emmy!
Så här ser jag på det: Det finns inte en universal LCHF som passar alla.
För många räcker det gott och väl att ta bort stärkelse från bröd, överdriven sockerkonsumtion etc.
Vad är det som säger att det är skadligt att få i sig en liten mängd socker, vi har ett system som tar hand om det (insulin) och hittade vi honung och bär förr så allt såg vi till att äta det.
För många är det en oerhörd hälsofördel att ta bort så mycket man bara kan. Sedan att vi ibland antingen själva väljer att äta mörk choklad etc är ju inget som skadar en frisk kropp.
Socker i kryddor, såser, färdig majonnäs etc är en bra idé att minimera och ta bort. Men vi väljer alla våra strider och det gäller att vara upplyst så att man själv kan göra valen och inte ljuga för sig själv. Det är givetvis märkligt att välja bort rotfrukter pga stärkelse och kolhydratinnehåll men att sedan äta flera bitar mörk 70% choklad.
Vad LCHF handlar om är att göra medvetna val och att ta bort så mycket man kan av processat, kemiskt, tillsatser etc och att ändra om fördelningen av kolhydrater och fett, sedan att lite skit följer med ibland – det vågar jag påstå att de flestas kroppar klarar. Sedan finns det givetvis de som är extra känsliga för både socker, e-ämnen, gluten etc och då får de göra de valen som passar deras kroppar.
Jag väljer bort maltodextrin, druvsocker, socker etc i kryddor så mycket jag bara kan men ibland bryr jag mig faktiskt inte! För att det är sällan och för att jag är frisk och för att jag är övertygad om att min kropp får så mycket annat som är bra så dne fixar det.

Svara
Vardagsmat a la Jess 18 mars, 2013 - 11:46

Låter riktigt fräscht och gott! 🙂

Svara
Anna Haeggman 18 mars, 2013 - 11:35

HA HA….. Ja vad sägs om att ta en löptur och köpa ägg??!!!!! 😉
Kram Anna. H

Svara
Åse 18 mars, 2013 - 11:38

Hahah! Jaaaaaa men har liten febrig sjukling hemma serruuuuuuuuuuu OCH det är STORM ute 😉

Svara
Anna Haeggman 18 mars, 2013 - 11:44

Kanon!! Bädda ner lilltösen i den rosa vagenen jag sett ni tagit fram och sen ut i stormen. Vi kan kalla det crossfit. Har du tur får du medvind nångång. Då blir det intervaller. Naturlig mat är bra.. det vet vi. Naturlig träning är nog oxå bra. 🙂

Svara
Åse 18 mars, 2013 - 11:45

Du är underbar! ❤❤

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.