Pasta med vitlöksfrästa räkor och vitt vin

av Åse

Jag måste ju dela med mig av det här receptet på en sååååååå god pasta!
Jag serverar den oftast med Better Than Spaghetti (kolhydratfria och bra fibrer)

På bilden är det dock glutenfri vanlig spaghetti.

Till det drack vi en Pinto Gris från Alsace (den torraste jag hittade)
Alltså detta är SÅ gott! kanske får bli er Alla hjärtans Dag rätt? Det är en snabblagad rätt <3

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta med vitlöksfrästa räkor och vitt vin


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1/2 dl olivolja
1 paket saffran
1/3 röd chili, urkärnad
1 vitlök solo, i tunna skivor
400 g ASC Vannameiräkor, kokta
2 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
1 dl tomatsås
200 gr. halverade små tomater
400 g spaghetti av vald sort
23 dl riven parmesan
1 dl bladpersilja
salt, svartpeppar


Instruktioner

Tina räkorna
Hetta upp en panna och fräs saffran, chili, vitlök, tomatpure, tomater och lägg sedan ner räkorna och fräs dem någon minut.
Rör ner vitt vin, tomatsås. Tillsätt den kokta spaghettin (eller avsköljda better than spaghettin)
Blanda runt och smaka av med salt, peppar. Rör ner parmesan och strö persilja över vid servering

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Jennica 11 januari, 2023 - 17:09

Hejsan
Låter hur gott som helst 🤩Vad använder du för vitt vin i?

Svara
Åse 11 januari, 2023 - 18:31

En fräsch chardonnay är alltid gott till pasta med tomatsås!
Välj vin från ”friskt & fruktigt” kategorin.

Svara
Anna 13 februari, 2020 - 19:46

Ska provas! Vad är det för panna du har? Måste sjaffa en större. 😅

Svara
Saffranspasta med räkor – 56kilo.se – Recept, inspiration och livets goda 13 december, 2019 - 08:36

[…] upptinade så det gick snabbt och smidigt att svänga ihop middagen igår. Det är samma recept som DETTA fast igår hade jag även saffran och grädde […]

Svara
Jenny 14 februari, 2019 - 21:30

Hej Åse!
Funderar på att köpa din individuella kostrådgivning, har precis tagit reda på att det ingår i mitt friskvårdsbidrag!
Nyfiken på om du äter pasta själv då och då?
Pasta är det jag saknar allra mest med LCHF kosten.
Hälsningar Jenny

Svara
Åse 15 februari, 2019 - 09:54

Hej Jenny! Jag lever efter 80/20 regeln som du kan läsa om här http://www.56kilo.se/80-20-regeln/
Jag äter i princip det mesta även pasta men inte så ofta och hellre annat. Men nu har ju jag levt med kosten i 10 år och vet hur mycket och hur ofta jag kan äta av olika saker 🙂 Jag fastar dessutom större delen av dagen och har genom det en ökad insulinkänslighet numera och är inte så känslig för insulin som jag en gång var.

Svara
Lina 14 februari, 2019 - 19:49

Kanske en dum fråga…Tomatsås, är det någon färdig på burk?

Svara
Åse 14 februari, 2019 - 20:03

Hej! Yes tomatsås / pastasås finns på hyllorna. Eller så gör man egen 🙂 http://www.56kilo.se/tomatsas-till-pizza-pizzasas/

Svara
ÅsaS 14 februari, 2019 - 19:07

Men dra mig baklänges – måste testa detta! Chili, vitlök, räkor, pasta – mmmmmm… Mathimlen!

Svara
Karin 14 februari, 2019 - 15:52

Verkar gudomligt gott. Förstår inte varför det är sånt no-no med parmesan till fisk och skaldjur i Italien!

Svara
Åse 14 februari, 2019 - 15:52

äh idéer haha!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.