Paj med hallonpannacotta

av Åse

Jag läste ett sådant smaskigt Arla recept som jag bestämde mig för att göra lågkolhydratvänligt! Jag älskar sådana här projekt 😉
Jag har inga problem med sötningsmedel då och då så det ingår i detta receptet, givetvis kan man göra det helt utan sötningsmedel om man inte vill ha den söta smaken. Vill man inte använda Hermesetas flytande sötning, kan man använda annat. Jag tycker bäst om Hermesetas även om det inte är lika naturligt som Sukrin el Stevia. Hermesetas innehåller innehåller cyklamat och sackarin.

Botten:

5 dl mandelmjöl
4 msk smält smör
Hermesetas flytande sötning efter smak (ca 1/2 tsk). Det ska motsvara 4 msk vanligt socker i sötma.
Jag droppade även  lite vaniljextrakt (Dr Oetkers, finns bland bakprodukterna)

Smält smöret och blanda med mandel + sötning. Platta till degen i en springform på 22-24 cm i diameter. Grädda i ugnen 190 g i ca 8-10 min. Låt svalna och kallna i kylskåp.

Pannacottan:
2 burkar kesella naturell 10%
2,5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1 vaniljstång
*Hermesetas flytande sötning efter smak.
*Några droppar röd hushållsfärg
*Några droppar hallon arom (Borgeby kryddgård)
Alternativt: Hallon funlight efter smak, i stället för hermesetas, hushållsfärg, hallonarom. Dock innehåller funlight aspartam.

Blanda kesella med sötning, vanilj, hushållsfärg alt funlight hallon (efter smak)
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädden. Rör ner gelatinbladen. Låt grädden svalna något. Blanda grädde och kesella. Häll det i formen. Låt stå i kyl minst 3 tim. Garnera med hallon.

MUMS!!!! Detta blev min frukost ;))

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Ulle Åberg 13 april, 2012 - 12:39

Hej! Jag testade detta receptet idag och nu väntar jag spänt på resultatet. Istället för röd hushållsfärg eller funlight så kokade jag 100 g frysta hallon med några droppar vatten, sen passerade jag dem och blandade med kesellan, när jag provsmakade smeten så var den supergod!

Svara
Anna 29 juli, 2011 - 13:55

Hittade ett recept på en chokladmoussetårta med hallon och en botten bestående av bl.a mandelmassa på allt om mats sida och tänkte att jag skulle göra din mandelbotten istället. Eftersom jag tyckte den ideén va så bra så måste jag ju dela med mig!! 😉 Nu visade d sig att en av gästerna ikväll e allergisk mot mandel så jag gjorde bara choklad moussen men jag ska absolut prova den vid ett annat tillfälle.

Svara
Ida's Lippstick 21 juni, 2011 - 22:24

Denna mix såg verkligen gott ut! 😀
Pannacotta är absolut en favorit!
/ Kram Ida

Svara
Anette 20 juni, 2011 - 07:27

Gott! Anser du att man kan se det som mat ibland att äta t ex den här pajen? Borde väl vara bättre om man vill gå ner/hålla vikten, än att äta den efter maten? Då blir det ju dubbelt så mycket fett mm.

Svara
Åse 20 juni, 2011 - 12:12

Detta är ju en efterätt så nej jag tycker inta man ska ersätta mat med denna 😉 Fett behöver man inte oroa sig för det är kolhydraterna.
En efterrätt ska man ju bara äta då och då så i bland gör det inget att man får i sig för mkt energi, så länge det inte är varje dag.

Svara
Eva 17 juni, 2011 - 15:23

Men så gott. Dem färska hallonen ser ruggans goda ut.

Svara
Paula 17 juni, 2011 - 13:58

Det där lät riktigt, riktigt gott!

Svara
Irene 17 juni, 2011 - 11:16

Ojojoj, det såg gott ut! Hittade mald mandel i skåpet som jag kände jag behövde göra något med. Nu vet jag….

Svara
CamillaP 17 juni, 2011 - 11:07

AHA det var detta du gick och väntade på 😉 …..sååå gott det ser ut. Måste provas. =)
Kram

Svara
L 17 juni, 2011 - 10:47

Ohh, ser supergott ut!!..kan tänka mig att man står sig länge på en sån bit dessutom! 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.