Ostvåfflor / Chaffles

av Åse

De här våfflorna är magiska!
Kan användas som hamburgerbröd, pizzabotten, bröd, till toast, som sandwichbröd – du bestämmer!
Regeln är ett ägg per dl ost, så det är enkelt att anpassa till större satser.
Jag använder ett litet runt våffeljärn. Googla ”minivåffeljärn” så hittar du inköpsställen.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ostvåfflor / Chaffles


  • Författare: Åse
  • Portioner: "1 PORTION (2 SMÅ VÅFFLOR)"

Ingredienser

1 ägg
2 msk mandelmjöl eller 1 msk havrefiber, eller 1/2  msk proteinpulver (utan smak)
½ tsk pulveriserat psyllium (Lindroos)
2 krm bakpulver
olja
1 dl riven mozzarella


Instruktioner

Rör ihop ingredienserna.
Strö lite riven ost i botten på våffeljärnet och fördela ½ dl smet ovanpå.
Strö sedan lite ytterligare riven ost ovanpå och grädda smeten i ca 3 minuter tills den är gyllenbrun.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Proteinvåffla med löjrom, räkor och parmesankräm - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 13 februari, 2024 - 16:01

[…] jag var hos Anna i lördags så gjorde jag ju Ostvåfflor / Chaffles och jag tänkte att de här måste jag göra med mitt […]

Svara
Champagneprovning hos Anna Hallén - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 12 februari, 2024 - 14:00

[…] Det här är SÅ gott! Jag gjorde det HÄR […]

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.