1,9K
![](https://www.56kilo.se/wp-content/uploads/2023/11/CP0A0074-Forbattrad-150x150.jpg)
De här våfflorna är magiska!
Kan användas som hamburgerbröd, pizzabotten, bröd, till toast, som sandwichbröd – du bestämmer!
Regeln är ett ägg per dl ost, så det är enkelt att anpassa till större satser.
Jag använder ett litet runt våffeljärn. Googla ”minivåffeljärn” så hittar du inköpsställen.
![](https://www.56kilo.se/wp-content/uploads/2023/11/CP0A0074-Forbattrad-150x150.jpg)
Ostvåfflor / Chaffles
- Portioner: "1 PORTION (2 SMÅ VÅFFLOR)"
Ingredienser
1 ägg
2 msk mandelmjöl eller 1 msk havrefiber, eller 1/2 msk proteinpulver (utan smak)
½ tsk pulveriserat psyllium (Lindroos)
2 krm bakpulver
olja
1 dl riven mozzarella
Instruktioner
Rör ihop ingredienserna.
Strö lite riven ost i botten på våffeljärnet och fördela ½ dl smet ovanpå.
Strö sedan lite ytterligare riven ost ovanpå och grädda smeten i ca 3 minuter tills den är gyllenbrun.
annonslänkar
56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎
2 kommentarer
[…] jag var hos Anna i lördags så gjorde jag ju Ostvåfflor / Chaffles och jag tänkte att de här måste jag göra med mitt […]
[…] Det här är SÅ gott! Jag gjorde det HÄR […]