Mina progressiva glasögon

5 februari, 2019

I början av januari var det dags att ta sig till optikern för att kontrollera synen. Jag opererade ju bort min närsynthet 2014 men eftersom jag inte hade åldersförändringar på synen då så kunde man inte sätta in progressiva linser. Så jag ser perfekt på långt håll men inte så bra längre på nära håll alltså.

En del astigmatism som lasrades bort har även kommit tillbaka.

Jag bokade tid på Specsavers, av ingen anledning för jag har inte varit hos dem tidigare men de låg bra centralt till här i stan.

Efter en noggrann undersökning så hade jag receptet klart! Nu kommer jag inte ihåg vad astigmatismen låg på men övrigt var det + 1,5.

Jag valde ett par Balmain och ett par Will.I.Am. De är snarlika!

Mina Will.I.AM ör dessutom UV tonade så hlaset blir mörkgrå ute i solen! Ser precis ut som solglasögon!

Så här ser de ut på! Inte riktigt vant mig än och upplever att punkten för vart glaset ändras i styrka ligger lite för högt.


(Blus HÄR)

Hur har ni med progressiva det? Vänjde ni er snabbt?

Kram!

29 kommentarer
4

29 kommentarer

Maria 14 februari, 2019 - 14:08

Jaadu välkommen till ”tantklubben” hahaha 😀 Har haft mina i några år nu o funkar alldeles utmärkt, Man märkte ju att armarna inte längre räckte till ”host host”. Tog ett tag att vänja sig hur man skulle titta/hålla huvudet. Man såg nog ut som en högfärdsapa som satte näsan i skyn för att få ihop det i början lool. Du kommer att vänja dig du med, jag lovar dig. Det är ju alltid så med ngt nytt man inte är van vid, man ska bara vänja sig o acceptera 🙂 Ha de gött tösen o sköt om dej

Svara
Åse 14 februari, 2019 - 15:23

Haha skönt att höra! jag har inte vant mig riiiiiiiktogt än! =)) KRAM!

Svara
Pia 13 februari, 2019 - 19:07

Kunde aldrig vänja mig med progressiva glasögon under mina 7 kanske 8 år. Förra året bytte jag linser på Memira. Bra val för min del

Svara
Åse 13 februari, 2019 - 19:12

Ja får nog bli detsamma här. Redan bytt ju en gång så vet hur det går till.

Svara
Maria 8 februari, 2019 - 09:02

Hej!
Snyggt!
Jag gav upp efter några veckor. Funkade inte alls för mig. Såg dubbelt bl a. Fick pengarna tillbaka av Specsavers men ingen hjälp hur få ordning på det. Har läsisar nu, men måste få hjälp med detta så får prova annan optiker. Helst av allt skulle jag vilja göra laseroperation, men kostar ju en del…
Hoppas du får till det snart med dina brillor!

Svara
Helena 7 februari, 2019 - 17:16

Jag har haft progressiva terminalglasögon (att ha framför dator på jobbet) ganska länge så när jag skaffade progressiva ”vanliga” blev det inte så jobbigt och jag har dem inte jämt då jag inte behöver det och det går bra ändå. Skillnaden är egentligen att på terminalglasen är det ett större fält för att se bra på nära håll medan det på mina egna är lite tvärtom. Sånt här beror säkert också lite på synfel, mitt ”ursprungliga” synfel är att jag ser lite sämre på långt håll och bra på nära, men i och med ålder ser jag ju inte så bra på riktigt nära längre. Kan i alla fall säga att jag är supernöjd med alla mina progressiva, funkar klockrent. Bra tips ändå med de tonade för även om jag oftast klarar mig bra utan när jag tar av solglasögonen så är det ju inte dumt att dels se bättre även när man har solglasögon på och att slippa ta av dem när man går in. För jag antar att de är så de funkar? 🙂

Svara
Åse 9 februari, 2019 - 15:27

Yes! Så funkar det! De tar ju ett tag att ljusna när man går in men det går snabbt :))

Svara
Jenny 6 februari, 2019 - 16:19

Hej
tog ca 3 v för mig att vänja mig. Måste ha dem på hela tiden. Tar man av dem tar det bara längre tid. Det tar tid att hitta fälten och man måste lära sig att röra på huvudet mer. Men sen så helt plötsligt går det på automatik.

Svara
Åse 7 februari, 2019 - 12:59

Tack för feedback!

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.