Mango chutney

13 december, 2013

Jag älskar Mango chutney! Men produkterna man köper ute är väldigt söta med tanke på att socker står på första plats i ingredienslistan!
Jag är inte rädd för lite socker men däremot är jag inte glad för framför allt vitt socker och onödigt mycket socker i produkter.
Som tur är å är det så enkelt att göra egen med mycket mindre socker i och så här gjorde jag!

1 burk (håller 1 vecka i kylskåp)

IMG_5345

IMG_5347

IMG_5351

IMG_5353

Skriv ut

Mango chutney

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

300400 gram färsk mango (1 mango)
0,5 dl råsocker (alternativt Ica Sötströ)
0,5 rödlök
1 vitlöksklyfta
0,5-1 dl äppelcidervinäger
0,5-1,5 dl vatten
4 dadlar
2 tsk riven ingefära
23 krm chili flakes
1 tsk brunt senapsfrö
lite salt och peppar


Instruktioner

Skär mangon i mindre bitar och koka upp tillsammans med råsockret tills det gått ihop.
Finhacka lök, vitlök och dadlar och lägg ner tillsammans med övriga ingredienser.
Börja med 0,5 dl äppelcidervinäger och 0,5 dl vatten och späd sedan allt eftersom med lite mer vatten och eventuellt lite mer äppelcidervinäger.
Låg sjuda i 45-60 minuter och häll sedan upp i rena glaskrus.
Mixa med stavmixer för en helt slät Mango Chutney.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

2 kommentarer

Snnika 15 augusti, 2016 - 12:27

Kan kan använda sötströ eller sukrin gold istället för råsocker

Svara
Åse 15 augusti, 2016 - 12:30

Prova och se! Det kan nog gå jättebra!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.