Måndag och ny månad

av Åse

God morgon!
Ett riktigt ruskväder är det här i Helsingborg och det känns rofyllt att få sätta sig ner i soffan som är min arbetsplats även idag. Barnen har kommit iväg till skolan, hundarna har fått sin promenad och jag har hunnit göra morgonens sedvanliga bestyr: dra över med dammsugaren i hall och kök och plockat undan. Nackdelen med att jobba hemma men även en fördel, man ser allt sådant där. Jag har svårt att sätta mig och koncentrera mig om det är oreda och stökigt runt omkring mig.
Hoppas helgen varit bra! Tänk att vi nu är inne i september! Jag tycker att augusti bara FLÖG i väg!!! Det är regn och rusk i dag men solen kommer tillbaka redan i morgon med sommarväder igen! Vad underbart!
Jaha! Hur har det gått med träning och sunda vanor?
Här kommer min analys av veckan som gick och vad jag vill och ska förbättra:
Förra veckan var ingen bra träningsvecka, jag har haft jätteont i ryggen. Det är säkert för att jag börjat röra mig mer. Jag har något som jag fick när jag väntade Noel, det sitter nere i svanken mot min högra sida. Skär som knivar. Är återkommande och ibland bättre ibland sämre. Jag VET att det säkert blir bättre med en stabilare bål och mer magmuskler men oftast blir det bättre direkt när jag går till naprapat. Men vad har ni för erfarenhet, är det naprapat, kiropraktor eller osteopat som kanske är det jag behöver? Osteopat har jag aldrig varit hos men de ska ju vara grymma.
Denna veckan SKA jag komma iväg på tre träningstillfällen. I kväll blir det en snabb promenad och i morgon satsar jag på gymet.
I dag är det fastedag. Jag gillar att ha veckans första på måndagen. En bra start på veckan, resettar efter helgen och jag blir energifylld. Härligt!!
Njut av dagen!
IMG_1960

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

28 kommentarer

Sara & Busungarna 5 september, 2013 - 19:07

Smärta i nedre delen av ryggen och huggande/ilande smärta på höger sida (mitt går liksom ner i benet) är precis vad jag dragits med sedan jag fick Noah. Trodde det var foglossning, men det visade sig vara falsk ischias. Sen utökade jag det med diskbråck också. Lajbans! Not.
Tror jag har sagt det till dig förut – Osteopat! Testa, du kommer inte att ångra dig, jag lovar!
Min rygg har varit så galet bra efter att jag gick på behandling i samband med diskbråcket för snart ett år sedan. Nu har dock värken börjat smyga sig på lite smått igen, så jag ska ta och boka en ny tid för lite ”underhåll”!
Hoppas det fixar sig för dig gumman, för ryggvärk är verkligen så sjukt jobbigt…!
Kram å puss

Svara
Marcus 4 september, 2013 - 10:30

Jag rekommenderar osteopat. Har varit hos en massa olika sjukgymnaster, kiropraktorer, ortopeder, massörer och även en akupunktör för att få hjälp, men osteopaten är överlägset bäst för mig. Han visar även stretchövningar som hjälper till att förebygga att problemen kommer tillbaka. Jag går till Manuell Medicin i Tyringe, trots att det är 8 mil dit och jag har andra osteopater här i stan (Malmö) – jag fick så fantastiska resultat där att jag inte har velat chansa på att prova någon annan.

Svara
Anne-Lie 3 september, 2013 - 17:30

Har också haft sån värk i ryggen och har ibland nu med men det går att fixa till så det blir bättre. Har varit hos kiropraktor, naprapat, husläkare men inget blev bra, de drog och slet och knäckte till en lite men blev aldrig bättre. Fick tipset på gymmet att gå till en sjukgymnast och träna bort det onda och det har varit min räddning. Det är balansövningar som är grejen för att stärka bål och rygg och rumpa. Sitta för mycket och bara promenera gör inget för att träna din rumpa och det är musklerna där som hjälper dig att bli stark i ryggen också. Så när du inte har ont längre så är det styrketräning som gäller och det ska vara tungt då…inga 2 kilos vikter 🙂 Lycka till!

Svara
Åse 3 september, 2013 - 17:52

Nä promenader lär inte hjälpa haha! Däremot tror jag Body Balance blir grymt! Även Core! Skönt du blev bättre!!

Svara
Frida 3 september, 2013 - 13:04

Jag rekommenderar en legitimerad kiropraktor! Alla kan kalla sig för ”kiropraktor”, men för att få kalla sig ”legitimerad kiropraktor” krävs att man utbildat sig på kiropraktorhögskola. Det är en 5-årig utbildning och de som klarar den är grymt duktiga!!!

Svara
fian 3 september, 2013 - 08:57

Hej åse eller nån annan här inne som vet, jag har bakat lchf formfranska och den blev så stor så jag skulle behöva frys in den då är min fråga kan jag skiva upp den innan? Eller blir den torr då??

Svara
Åse 3 september, 2013 - 09:01

Absolut! Det går bra! :))

Svara
Mison 4 september, 2013 - 21:20

Lägg gärna smörgåspapper mellan varje skiva så du kan få loss skivorna om du bara vill ta ut ett par stycken i taget 🙂 präktigt men praktiskt 😉 //Mison

Svara
Annie 3 september, 2013 - 08:02

Precis sån smärta fick jag med under graviditeten, plus att jag ibland inte ens kunde böja mig fram för att ta på en strumpa. Svaret på problemet har med ALL säkerhet min räddare Martin Hansson på Kiropraktorkliniken på sundstorget (bredvid lagmarks). GÅ DIT! Det är det bästa ever! Det är helt ”onödigt” att träna upp sig om problemet sitter i skelett och leder och kan i värsta fall göra dig sämre! 🙁

Svara
Stina 2 september, 2013 - 23:02

Jag hade ofta ont i ryggen förr och kunde inte leva utan en kiropraktiker. Har kört body pump ett par år nu och har inte varit till någon ryggbehandlare sen dess. Minskar stadigt i vikt med 5:2 och ligger i med löpträning då det är dags för tjejmilen på lördag.
Krya på dig!
Kram
Stina

Svara
Åse 9 september, 2013 - 12:49

Vad skönt att du blev så mkt bättre!! jag ska till osteopat imrg och sedan så är det body balance och andra styrkeövningar för mig som gäller!! KRAM

Svara
Jennie 2 september, 2013 - 21:33

Instämmer med samtliga föregående talare, men vill även tillägga den gamla hederliga spikmattan som komplement! Märker stor skillnad när jag tar mig tid att anv den, har den bredvid sängen och lägger mig på den en stund innan jag ska sova. Hjälper verkligen musklerna i ländryggen att slappna av! Lycka till!

Svara
Åse 3 september, 2013 - 09:55

Oja! Spikmatta är grymt!!!

Svara
Emma 2 september, 2013 - 20:41

Definitivt en sjukgymnast! Någon som inte bara ger dig en quick fix, även om det är det du säkert söker just nu och kan locka.
Jag skulle dessutom söka mig till någon som är specialiserad på kvinnor/ obstetrik om det är foglossningsrelaterade besvär. Med rätt träning och behandling kan du få en långsiktig lösning. Manipulationer är dessutom inte bra om du är instabil och får smärta av det. Hälsar en annan sjukgymnast

Svara
Sofia 2 september, 2013 - 13:57

Det låter som foglossning, det kan stanna kvar även lång tid efter att man fött barn. Jag har precis samma symptom och går till kiropraktor och även en sjukgymnast som gör akupunktur där jag har ont. Kiropraktorn ser till att jag har balans i bäckenet och akupunkturen är det som är överlägset bäst mot smärtan. Akupunktur är även det enda som i forskning har visat sig hjälpa mot just sådan smärta.
Jag var skeptisk till en början, men det funkar faktiskt så jag kör på med det. Lycka till!

Svara
Liza 2 september, 2013 - 12:58

Kan varmt rekommendera osteopat! Finns en grym på 6:e sinnet, jag vet inte hur du kommer i kontakt med honom men ring 6:e sinnet 245234 och hör med de! Han har hjälpt min mamma med sin rygg!!
Kram på dig

Svara
mallan 2 september, 2013 - 12:10

Jag kan varmt rekommendera osteopati! Hoppas du hittar någon o ger det några gånger, är säker på att det kommer att hjälpa!

Svara
Maria 2 september, 2013 - 11:57

Jag går till sjukgymnast. Vågar inte gå till något annat sedan jag blivit felbehandlad av både naprapat och, ännu värre, kiropraktor. Har problem med felböjd nacke och ländryggen, kanske som din rygg fast till vänster 🙂 Gamlal foglossningsskador, då jag fick felaktigt rörelsemönster som sedan satt i trots att foglossningen ju försvann när bebisen kom ut och amning var klar (dvs kroppen i balans igen, fogmässigt) + whiplash. När jag hittade rätt sjukgymnast blev tillvaron som ny! Se till att hitta någon som förstår din kropp. Ja, det är ju så klart inte det lättaste, särskilt inte om en behandling hjälper ”för stunden” med lite kotknäckande här och där (med ibland förödande effekter) men att du sedan hela tiden får ont igen. Då blir du kanske felbehandlad eller så gör du något som framkallar detta. Kan vara så enkelt som en felaktig kudde! Hojta om du vill att jag kollar om min sjukgymnast kollar kontakter i Helsingborg. Han är grym.

Svara
Stinelina 2 september, 2013 - 11:17

Vad trist att du har problem med ryggen!
Det behöver ingen av oss, särskilt inte just nu när vi satsar lite extra för att få fart inför hösten.
Än sä länge funkar träningen bra för mig, kanske för att jag hängde i hela sommaren, men säker är man ju aldrig.
Jag försöker också köra ordentlig träning tre dagar i veckan och däremellan promenerar och cyklar jag så mycket jag kan.
I lördags sprang jag först på morgonen och sen var jag och gav blod vilket gjorde mig lite matt resten av helgen men jag siktar på att komma iväg och simma 1 km i kväll. Får kanske vara beredd på att syreupptagningen är sämre än förra veckan när jag har gett bort mina blodkroppar.
Men det är det värt. Blodgivning är ett utmärkt sätt att göra en god gärning på om man har möjlighet.
Önskar er alla en härlig vecka!

Svara
Maria 2 september, 2013 - 10:53

Hej Åse,
Har också fastedag på måndagar, känns fräscht efter helgens utsvävningar. Hur mycket dricker du under fastedagen? Och vad dricker du?

Svara
Åse 3 september, 2013 - 09:56

Vatten, kaffe och ibland en kopp buljong! =)

Svara
Sofia 2 september, 2013 - 10:52

Du kommer få olika råd från alla ha ha! Men jag skulle absolut rekommendera sjukgymnast. Enligt min erfarenhet så löser de problemet i grunden, alltså de kan lära en vilka övningar som är bra att göra vid akut ryggont och hjälpa en hitta de övningar som även förebygger att man får ont i ryggen. Den erfarenhet jag har av naprapater är att de kan knäcka till ryggen så den känns bra men efter en tid är man tillbaka igen, det blir lite som en ond cirkel av att få akut ont, inte någonsin veta varför och slänga ut en himla massa pengar på att få det fixat. Tills nästa gång det händer! Och då börja om. Sedan jag träffade sjukgymnast har jag inte fått problem med ryggen för när jag känner att det börjar krångla så vet jag numer vilka övningar jag behöver göra för att rätta till det- och skulle jag få akut ont så skulle jag inte behöva träffa någon heller för då har jag ett program att följa! Det är superbra! Som alltid gäller det väl att hitta rätt person också¨. Men jag gick bara till Landstingets ”rörelse och hälsa”-klinik. Jag hade fått akut megaont i ryggen och de hjälpte mig under två besök där. De visade mig rörelser som skulle rätta till ryggen och det gjorde det tack och lov! Sedan fick jag med mig papper som visar övningarna så jag kan göra dem hemma- det är väldigt basic och enkelt. De var superbra där, kanske finns det sådana där du bor också? Lycka till!

Svara
Marie 2 september, 2013 - 10:27

Hej Åse! Följer din blogg och tkr om den jättemycket!! Har aldrig kommenterat förrut men väntar just nu på att få åka till naprapaten, låsning i ryggen som inte vill ge sig!!! Tycker bättre om naprapat än kiropraktor, har dock inte testat osteopat.. Lycka till med ryggbesvär och träning! Kram på dej!

Svara
Kia 2 september, 2013 - 10:27

Ring och boka tid hos Stefan Bengtsson på Kopparmöllegatan!
Du kommer icke ångra dej, kram!

Svara
MATPLATSEN victoria 2 september, 2013 - 10:19

huu skulle också behöva göra nåt åt min rygg även om den är betydligt bättre nu än i vintras. Piiiiiina att ha rygg ont!!
kram och ha en fin dag ♥♥

Svara
Maria 2 september, 2013 - 10:16

Jag går till enosteopat och är helnöjd med det, så det borde du absolut testa! Min rygg/axlar har blivit mycket bättre sen jag började med mina behandlingar. Jag går till en tjej som heter Frida Olsson, hon är jätteduktig. Hon har sin klinik på Tågaborg, hennes kontaktuppgifter finns på
http://www.osteopatklinikenpatagaborg.se/

Svara
Paula 2 september, 2013 - 10:01

Det låter som min rygg, jag hade låsningar i ryggen och gick till en kiropraktor. Det fungerade bra för mig 🙂

Svara
Christina 2 september, 2013 - 09:47

Av egna erfarenheter är osteopat bäst. Går till en grym kille. Har varit runt på massor men osteopaten är bäst . Skär dom knivar sa du. Min ’o’ sa att det känns så i baken när msn tränar magmusklerna de går liksom runt och fäster baktill ,

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.