LCHF Räkmacka deluxe och lite nytt från FIRA

30 maj, 2014

Hej på er raringar, äntligen fick jag möjlighet att sätta mig ner och uppdatera!
I dag har jag först varit hos Memira och gjort en synundersökning, som vanligt är det supertrevlige Jon som jag träffar (optiker). I min ICL så korrigerades inte mitt brytningsfel utan det ska åtgärdas med laser om ca 5 månader.
Det innebär att jag ser BRA men inte perfekt. Brytningsfelet motsvarar ca 1,5 dioptrier så jag ska få ett par glasögon som jag kan avlasta ögonen med, främst framför TV:n eller när jag kör bil. Eftersom jag bara ska ha dem några månader så vill jag inte lägga ner pengar på ett par speciella bågar utan tog en av de som Memira har hos sig, men de var snygga! Ett par pilotbågar i lite roséguldigt metall blev det och de klädde mig riktigt bra tyckte vi! Får visa dem sedan! Ska bli kul att kunna ha ett par glasögon där man inte ser ut som en halvblind mullvad i! Haha!
Jag hade lite tid att slå ihjäl så jag gick in till Cirkus i stan, jag är annars alltid på Cirkus på Väla. Cirkus egna märke heter FIRA och jag har en drös FIRA blusar i garderoben, ni brukar fråga vart jag köpt dem så fort jag har dem på mig, jag älskar FIRA!!
Så två nya Fira blusar följde med hem! En klatchigt färggrann och en lite mer sober poncho (har ponchomodellen sedan tidigare)

2014-05-30 18.26.50

Efter det var det dags för superbästiga Jane på Janes Skönhet & Makeup! Påfyllning av fransar.

Jag verkligen ÄLSKAR mina fransar! Jag sminkar ALDRIG ögonen numera, förutom vid fest eller dylikt – så skönt att känna sig pigg och fräsch med en gång på morgonen! Janes fransar sitter dessutom som berget! Aldrig varit med om liknande innan. Är så himla glad att syrran känner hennes och tipsade mig om henne! Letade länge efter en duktig fransstylist.
Väl hemma grillade vi korv och njöt i solen. Daniel har högtryckstvättat trallen på baksidan, blir jättebra!
Vad vi ska äta ikväll det vet jag inte, ska rota i frysen och se vad vi hittar! Lax vet jag att vi har! Eller så gör jag en pizza kanske!?
I går hade vi det jättemysigt! Vi åkte ut till Viken som ligger lite utanför Helsingborg. Min mamma är uppväxt där och jag har spenderat somrarna där ute hos morfar och när han dog ärvde vi huset i Gamla Viken och flyttade ut. Underbara Viken!
Barnen lekte på Piren och vi avslutade med en god lunch på Hamnkrogen. Jag och Daniel tog varsin lättöl och gravad lax med färskpotatis. Smarrigt!
IMG_1051

IMG_1055

Juni i mammas skinnjacka ♥
IMG_1060

IMG_1062

 
Efter det åkte jag och syster ut till mamma för fika med hennes kusiner och hennes mosters man. Härligt att prata gamla minnen.. ♥
Sedan blev det räkmackor! Mmmmmmmmmmmm!! Jag gjorde mitt LCHF formfranska (hälften) och hällde i liten form, delade sedan brödet i fyra delar och halverade. Blev perfekt storlek!
Sedan på med salladsblad, räkor, ägg, gurka, citron, majonnäs och dill.

Prova detta jag tror inte ni kommer ångra er!!
IMG_1068

IMG_1074

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

8 kommentarer

Anna 5 juni, 2014 - 17:15

Åh, fina fina Viken!
Våra vänner bodde där tidigare, i en jättefin villa men har nu flyttat in till Helsingborg.
Jag bor själv i London, bördig från Örebro, men skulle jag bosätta mig någonstans i Sverige så skulle det vara i Helsingborgsområdet!

Svara
Anna 2 juni, 2014 - 09:05

Låter jättegott! En fråga bara: när du säger ”hälften”, menar du då att du tog halva mängden i receptet?

Svara
Åse 2 juni, 2014 - 09:06

Yes, halverade ingredienserna =)

Svara
Cecilia 31 maj, 2014 - 12:45

Har du något ungefärligt mått på den ”lilla” brödformen?

Svara
Åse 31 maj, 2014 - 12:50

18×24 ca

Svara
Jennie 31 maj, 2014 - 12:11

Jättefin blus från FIRA, synd bara att de är så förbaskat dyra. Men tokfin verkligen, på en tokfin tjej. 🙂

Svara
Barbro 30 maj, 2014 - 22:01

Vi har precis ätit din goa räkmacka.
Ha en fortsatt bra kväll.
Kram till er alla.

Svara
Diana DeMarkey- LiveYourDreams! 30 maj, 2014 - 20:38

Helt underbara bilder, ser så härligt mysigt ut. Sol och vatten gör sig alltid bra på bild, och glada barn blir ännu bättre. =)
God macka, jösse vad sugen jag blir.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.