Spaghetti med köttfärssås

4 maj, 2011

Spaghetti och köttfärssås älskas väl av de flesta? Att använda vitkål i stället för spaghetti är mycket mer figurvänligt och man överäter inte så lätt.

I dag gjorde jag min köttfärssås så här:

800 g nötfärs
2 dl Arla crème fraiche gourmet  karljohan, timjan, citron
2,5 dl mellangrädde
1/2 dl kinesisk soja
3 msk Kalvfond italy
1 burk tomatkross

Vitkål skuret i lite tjockare skivor kokas ”al dente” i lättsaltat vatten!

Myyyycket gott!

24 kommentarer
0

24 kommentarer

Frank Andreasson 16 februari, 2016 - 08:36

Hej Åse,
det ser jättegott ut på bilden men jag ser inte hur man tillagar rätten?

Med vänlig hälsning frank

Svara
Åse 16 februari, 2016 - 10:57

Jag har bara skrivit ner ingredienserna, gör som du gör med vanlig köttfärssås =)

Svara
Emma 24 april, 2013 - 21:46

Hej. Har blivit väldigt nyfiken på lchf, nu när jag tagit upp kampen på falukorvs magen.. Undrar bara, majs mjöl, är det ngt man bör undvika? Hittade makaroner på gluten hyllan av majsmjöl och vatten, men det kanske är strängt förbjudet ? Tacksam på svar. Mvh Emma

Svara
Åse 25 april, 2013 - 08:10

Ja majs är om något ännu värre än vetemjöl.

Svara
Catrin 20 september, 2011 - 19:25

Jag hittade finstrimlad rotselleri i kyldisken på Lidl och prövade att smörsteka till köttfärssås. Jättegott, och med fördelen att det faktiskt ser ut som spaghetti…(man äter ju trots allt nästan lika mycket med ögonen som med munnen). Hoppas bara att rotselleri är OK ur kh-synpunkt men det har iaf inte triggat igång mitt sötsug 🙂

Svara
eva 13 september, 2011 - 14:41

Lysande !!!!!!!!!! Tänk att jag inte tänkt på vitkål som ett alternativ tidigare , har kört med zuccini i breda tunna skivor , men detta känns helt klart som ett utmärkt alternativ att variera med !! Tack för de !! Nykommen av ”dinbloggläsare”

Svara
Teresa 18 maj, 2011 - 21:15

Åh, vilket bra recept! Jag kämpar för att komma över mitt pastaberoende och det här var alldeles lysande! Jag ändrade på köttfärssåsen och hade i grädde + färsk basilika och oregano, paprika, lök, vitlök, habanero (jag gillar hetta!) och det blev en riktig festmåltid!

Svara
Danijela 14 maj, 2011 - 20:43

Bra recept! Den ska jag vidarebefodra till mina läsare och givetvis testa själv fast med vegetarisk färs.

Svara
Anita 6 maj, 2011 - 19:00

Det lät som en god kombination, vitkål och den här köttfärssåsen. 🙂 Det får jag testa när jag kommer hem.

Svara
Anette 6 maj, 2011 - 08:20

Väldigt gott om man fräser kålen i smör, och kokar in lite grädde. Smakar inte kål då, och är inte ”fisframkallande” 🙂

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.